Stryktipset, vecka 14, 9 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 9 april 2011


Håll tätt bakåt, Man U!

Hej gänget! Kan bli låg utdelning denna vecka om favoriterna sköter sitt jobb. Men det hoppas jag inte alla gör och väljer att chansa lite. R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar som gäller. 144 kronor. Hur tänker ni inför veckans kupong? Ha det gott! /BB

1. Gais – Trelleborg 1x
• Lagkapten Fredrik Lundgren avstängd efter utvisningen i premiären (0-2 borta mot Peking). Då saknades Wanderson och Omotoyossi. De är med nu men hur samspelta är de egentligen och vad håller de för klass i början av säsongen? Trelleborg hade visserligen ingen chans mot Malmö senast, men motståndet är verkligen inte detsamma här och jag tar snabbt med krysset.

2. Blackburn – Birmingham 1x
• Mittfältaren Nzonzi avstängd för Blackburn, men annars är man relativt befriat från avbräck. Man får dessutom tillbaka försvararen Gael Givet efter avstängning och Morten Gamst Pedersen efter sjukdom. Barcelona-lånet Alexander Hleb är tillbaka i Birminghams trupp efter skada, vilket gör mycket om han kommer upp i hyfsat gammalt gott slag. Skadelistan har krymt rejält hos Birmingham och jag vill inte räkna bort dem här. En otroligt viktig match i bottenstriden! På sina åtta senaste tävlingsmatcher borta har Birmingham fyra vinster, fyra förluster och en oavgjord. Dock har Blackburn bara förlorat fem av de senaste 26 hemmamatcherna (Chelsea, Arsenal, Tottenham, Stoke och Everton). Dessutom har man aldrig förlorat hemma mot Birmingham. Kryssgardering känns dock som ett måste.

3. Bolton – Västra Skinkan 1×2 (M)
• Zat Knight kan vara tillbaka i Boltons backlinje efter sin skada. Dessutom är mittfältarna Mark Davies (tillbaka efter skada) och Ricardo Gardner (varit utlånad till Preston) åter med i truppen. West Ham utan några större skadebekymmer kommer att få det svettigt på Reebok Stadium där Bolton bara torskat två gånger den här säsongen. Men om en vecka väntar Stoke i FA-cup-semi för Bolton och man är i lite av ett ingenmansland i ligan. Det finns grymt bra offensiva kvaliteter hos gästerna – och motivationen lär vara på topp då man ligger på nedflyttningsplats. På de sju senaste bortamatcherna i ligan har West Ham två vinster, fyra oavgjorda och bara en förlust. Jag helgarderar.

4. Chelsea – Wigan 1x
• Även fast Chelsea var värt en straff mot Man U i onsdagens CL-match så imponerade man inte. Returen spelas redan på tisdag. Wigan är mycket bättre än vad jumboplatsen i ligan visar. På de senaste fyra bortamatcherna har man kryssat mot Bolton (FA-cup), Liverpool och WBA. Senast föll man visserligen mot Manchester C, men man hade bollen lika mycket som hemmalaget och hade faktiskt fler chanser än City. Wigan har ett intakt och samspelt lag. Det är naturligtvis en liten chansning, men lyxkrysset ska bara med här.

5. Manchester U – Fula Skinkan 1
• Som sagt, match på tisdag i Champions League för United men till skillnad från Chelsea så är man skoningslöst i hemmaspelet och det är faktiskt bara WBA som lyckats ta poäng på Old Trafford denna säsong (2-2). Fulham är nu så gott som skadebefriat (Duff tveksam) och även fast man i regel har det väldigt jobbigt borta mot Manchester United så känns det inte helt hundra att inte ha med krysset. Tufft schema kan slå tillbaka på United som har Rooney avstängd, men man har en fullgod ersättare i Berbatov – det har han visat tidigare. Jag spikar. Men har ni råd så gardera.

6. Sunderland – West Bromwich 1×2 (M)
• Sju timmar och tjugo minuter. Så länge sedan var det som Sunderland gjorde mål senast. Dock har motståndet varit mördande på senare tid – de senaste sju matcherna: Chelsea, Stoke, Tottenham, Everton, Arsenal, Liverpool, Manchester City. Inga nya skador eller avstängningar som stör i Sunderland. WBA går starkt just nu och vem kunde tro att man skulle få med sig fyra poäng efter de två senaste matcherna mot Arsenal (2-2) och Liverpool (2-1)? Sex raka utan förlust och fortsatt skadefri trupp. Helgardering.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=j4_BIZBpNyI]
Veckans halvtidsunderhållning.

7. Tottenham – Stoke 1
• Stokes viktige försvarare Danny Higginbotham gick ut i slutet av 1-1-matchen mot Chelsea senast och beräknas vara borta i sex månader med en allvarlig knäskada. Man spelar alltså semifinal i FA-cupen mot Bolton om en vecka och frågan är om man lirar halvskadade spelare med tanke på den viktiga matchen. Harkrank-Crouch sprattlade till väldigt osmidigt två gånger om mot Real och visades ut efter 14 minuter. CL är kört för Spurs och jag tror inte att man sparar på krutet mot Stoke trots returen mot Madrid på tisdag. Tottenham värnar om sin topp fem-placering och jag tror att man äntligen gör mål igen och vinner mot ett av seriens sämsta bortalag.

8. Nottingham – Reading x2
• Vad hände Nottingham? Åtta matcher utan vinst och helt plötsligt är man på en förarglig sjunde plats. Nu ställs man dock mot sexan Reading och kan ta in värdefulla poäng i kampen om kvalplats till Premier League. Man kommer dock få det jobbigt trots att man bara har en förlust hemma den här säsongen (Hull, 0-1). Osäkert om mittfältaren Paul Anderson kan spela då han fick en revbensskade mot Leeds senast. Vad som dock är säkert är att hans mittfältskollega Chris Cohen är avstängd. Viktige Konchesky osäker på spel i backlinjen – men Earnshaw kan kanske vara tillbaka från start i anfallet. Reading har nio matcher utan torsk i ligan och fem raka vinster, dock mot tveksamt motstånd. Jag tror på kryss, men chansar lite och väljer bort ettan.

9. Doncaster – Cardiff 2
• Fortsatt lång skadelista för Doncaster som sjunker som en sten i tabellen – på de 16 senaste ligamatcherna har man två vinster, fyra oavgjorda och tio förluster. Inför mötet mot Cardiff har man förbjudits av planskötare att träna på arenan innan match och det på grund av att det lokala rugbylaget skulle ha en bra plan att lira på. Inte helt optimala förberedelser alltså och jag tror att man får det riktigt jobbigt mot en minst sagt motiverat Cardiff. Tvåan spikas.

10. Leicester – Burnley 1x
• Leicester, Leicester, Leicester. Tappade ytterligare en ledning senast när man tappade 3-1-ledning borta mot Middlesbrough till 3-3. Backen Jeffrey Bruma utvisad med en kvart kvar då och är följaktligen avstängd nu, hans backkollega Kyle Naughton är tveksam till spel, dock är Ben Mee troligtvis tillbaka. Man kan säga mycket skit om Leicester men bra anfall det har man i Kamara, Vassell och Yakubu (tre mål senast). Mittfältaren Jack Cork är osäker till spel i Burnley som precis som Leicester är inne i en tung period och har fyra raka ligamatcher utan seger. Man brukar dock trivas mot starkt motstånd på bortaplan och har kryssat mot lag som Cardiff, Norwich, QPR och Millwall.

11. Millwall – Leeds 1
• Förvararen Alan Dunne avstängd i Millwall och detsamma gäller Leeds anfallare William Paynter. Millwall är riktigt starkt just nu – tre vinster och en oavgjord på de fyra senaste. Hemma har man bara en förlust på de tio senaste matcherna (sju vinster). Steve Morison är stekhet i hemmalaget. Femteplacerade Leeds kan störa de flesta lagen i ligan men här tror jag man får det riktigt tufft. Jag chansar lite och spikar ettan.

12. Sheffield U – Middlesbrough 1 2
• Mittfältaren Lee Williamson är avstängd i Sheffield som inte lär spara på krutet då man har sju poäng upp till säker mark ovanför strecket. Man har två raka segrar och den senaste mot Leeds var imponerande. Man ställs nu mot ett opålitligt Middlesborugh, vars skadelista minskar och vars spel blir allt bättre – på de sju senaste bortamatcherna har man tre vinster, två torsk och två oavgjorda. Det finns potential hos Middlesbrough och Sheffields desperata jakt på tre poäng kan straffa sig.

13. Watford – Hull 1x
• Hull har nu spelat smått sjuka 14 raka bortamatcher utan att förlora! Hälften är iofs oavgjorda och segrarna har kommit mot bottengängen (förutom vinsten mot Nottingham). Så jag tror inte att man vinner mot Watford som gjort mål i alla utom två hemmamatcher den här säsongen (Leeds 0-1 i aug och Scunthorpe 0-2 i okt) och nätar man i den här matchen är mycket vunnit eftersom Hull inte gör många mål (gjort max ett mål i de senaste åtta matcherna och nollade tre gånger).

Packa nässpray och liggunderlag så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.