Europatipset, vecka 14, 5 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 14, 5 april 2011

Hej kära bloggläsare och tippare! Här kommer ett litet förslag till mitt-i-veckan-europatipset! Kom ihåg att det är spelstopp redan ikväll kl 20.40. En hel del lyxkryss den här omgången från min sida. Jag spelar R-0-7-16 (12) med tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Hur tänker ni inför omgången? Må bollen studsa vår väg! /BB

1. Inter – Schalke 1x
• Milito tillbaka efter skada i Inter – den energiske anfallaren ger Milanlaget en extra boost framåt. Walter Samuel och David Suazo är dock skadade för hemmalaget och dessutom är viktige mittbacken Lucio avstängd. Mittfältaren Peter Kluge samt anfallarna Mario Gavranovic och Klaas-Jan Huntelaar kommer troligtvis inte till start för Schalke. Svårbedömt, men Inter är inte i bästa slag och kan få tufft mot de täta tyskarna.

2. Real Madrid – Tottenham 1x (M)
• Ronaldo är tillbaka efter sin skada och är uttagen i truppen som tar emot Spurs. Även Marcelo, Angel Di Maria, Kaka och Higuain ska enligt uppgift vara tillgängliga. Dock är formstarke Benzema skadad. Tottenham hoppas på att få tillbaka Bale vilket det ser ut som att man får – detsamma kan även gälla Gallas. Pienaar och Kranjcar är skadade. Spurs har tre 0-0-matcher i rad. Man kan störa.

3. Reading – Preston 1x (M)
• Inga nya skador eller avstängningar som stör i Reading. I Preston väntas anfallaren Chris Brown och försvararen Sean St Ledger att vara borta fortfarande, men det gick ju bra ändå senast när man vann hemma mot Swansea med 2-1 och därmed tog sin tredje raka seger. Preston kämpar i botten av tabellen och har med en match mindre spelad åtta poäng upp till Crystal P på säker mark. Readings form är det inte heller något direkt fel på: fem raka segrar i ligan, nio utan förlust och bara en torsk på de 13 senaste hemmamatcherna.

4. Bristol R – Bournemouth x2
• Bristol saknar endast vänsterbacken Gary Sawyer som är skadad. Detsamma gäller bortalagets anfallare Michael Symes. Bristol ligger under nedfyttningsstrecket, men man är bara en poäng från säker mark. Bournemouth ligger på den sista kvalplatsen till Championship. Bristol får inte hemmaspelet att stämma – bara en vinst på de senaste sju hemmamatcherna. Bournemouth har visserligen fem raka utan vinst, men senaste bortamatchen mot topplaget Peterborough grejade man 3-3 efter att ha legat under med både 2-0 och 3-1. Målskyttet är det inget fel på och det kan bli svettigt för Bristol som släpper in flest mål i hela ligan.

5. Dagenham – Peterborough x2
• Dagenham får klara sig utan skadade mittfältaren Solomon Taiwo. Tabellfyran Peterborough får tillbaka högerbacken Mark Little efter avstängning. Det är ofta tajta matcher när Dagenham spelar hemma och även fast hemmaspelet är sådär så har man ändå nyligen tagit poäng mot ett så pass starkt lag som Huddersfield. Utgångstvåa, men krysset följer med.

6. Leyton Orient – Plymouth 1x (M)
• Osäkert om mittbacken Ben Chorley kan spela för Orient och mittfältaren Matthew Spring är definitivt borta då han är avstängd. Jumbon Plymouth (avdrag tio poäng efter problem med ekonomin) har Chris Clark och Jim Paterson på en redan lång skadelista. Nästan 70% på Orient känns lite väl saftigt med tanke på att man har tre förluster och en oavgjord på de fyra senaste. Läs dock inte in för mycket i den senaste hemmamatchen för Orient då man föll med hela 1-5 mot Yeovil – då fick man en utvisning redan i den 14:e minuten.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w04xmH2SOLA]
Lite halvtidsunderhållning mitt i veckan – vilken lyx!

7. Notts Co – Rochdale x2
• Notts Co har sparkat tränare Paul Ince efter fem raka förluster i ligan. Nu får man klara sig utan försvararna Mike Edwards och Jon Harley som är avstängda. Rochdale har en intakt trupp och kan matcha samma lag som klarade 2-2 hemma mot seriesuveränen Brighton i förra omgången. Man har bara en förlust på de nio senaste bortamatcherna och jag tror att man tar poäng mot ett skakigt och uddlöst Notts Co.

8. Sheffield W – Tranmere 1x
• Sheffield tros matcha samma elva som hemmaslog Colchester senast med 2-1. Mittfältaren Michael Kay samt anfallarna Andy Robinson och Dale Jennings är frågetecken för Tranmere då samtliga åkte på smällar i torsken mot Huddersfield senast (0-2 hemma). Tranmeres bortaform är onekligen tveksam då man bara har en seger på de tio senaste matcherna. Sheffield hade innan segern mot Colchester fyra raka hemmaförluster – har man kommit ur svackan nu?

9. Southampton – Charlton 1
• Fantastisk hemmaform hos Southampton som har sju segrar och en oavgjord på de åtta senaste hemmamatcherna – senast vände man 0-2 till 3-2 mot Dons. Man ligger på tredje plats för tillfället, fem poäng efter Huddersfield på direktuppflyttningsplats men med tre matcher mindre spelade. Så bra chans till att ta sig tillbaka till Championship. Värvningen från Scunthorpe Jonathan Forte gjorde som inhoppare två mål i förra matchen. Han kan göra sin första match från start nu. Man har fortsatta skador på yttern Chamberlain och mittfältaren Schneiderlin men får tillbaka Gobern efter avstängning. Charlton har lite skavanker men tros ställa upp med ett hyfsat intakt lag. Man har bara en vinst på de tio senaste bortamatcherna i ligan.

10. Burton – Northampton 1
• Mittfältaren Russell Penn tillbaka i Burton efter avstängning, detsamma gäller lagkaptenen Darren Moore och hans mittfältskollega Tom Parkes. Mittbacken Scott Malone är tillbaka efter skada och är ett alternativ. Northampton har 13 raka utan vinst och saknar kapten Andy Holt, precis som man har gjort de senaste tre matcherna. Bortalagets anfallare Shaun Harrad gick just från Burton under transferfönstret i januari.

11. Hereford – Wycombe x2
• Hereford har ett hyfsat intakt lag och Doncaster-lånet, anfallaren Waide Fairhurst kan vara aktuell efter att ha stått över senast. Andraplacerade Wycombe kan få tillbaka viktige bakcen Chris Westwood och anfallaren Ben Strevens. Mittfältarna Matt Bloomfield och Stuart Lewis tros vara borta i tre veckor – iofs har de missat de två senaste matcherna och då har Wycombe vunnit bägge med 5-0 i målskillnad, så ersättare finns. Hereford är bättre borta än hemma, Wycombe är klassen bättre och jag tror att man tar poäng här.

12. Barcelona – Shaktar Donetsk 1
• Shaktar slog faktiskt Barcelona borta i gruppspelet 2008 och på de tio CL-matcherna sedan dess har man bara förlorat en (1-5 borta mot Arsenal (okt, 2010). Funderade länge på en skrällgardering, men Barca vet vad som väntar och kommer inte att underskatta motståndet den här gången.

13. Chelsea – Manchester United 1x
• United har inte besegrat Chelsea på de senaste tio gångerna som man besökt London. Nu är det Champions League och ett oavgjort resultat skulle vara lite som en seger för United i jakten på avancemang. Har ni råd tycker jag ni ska ta med tvåan.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.