Europatipset, vecka 13, 3 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 13, 3 april 2011

Så, Europatipsdags – två miljoner jackpot som gärna får trilla in på mitt konto. Jag spelar R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar. 144 kronor. Hur spelar ni idag? Lycka till hursomhelst! /BB

1. Manchester C – Sunderland 1
• Försvarsproblem för City som saknar Richards och Boateng, dock är Zabaleta tillbaka som alternativ. Sunderlands Fraizer Campbell (anf) och Michael Turner (back) som varit långtidsskadade kan vara aktuella för spel igen. Bortalaget har problem med målskyttet och inte gjort en enda balja på de tre senaste matcherna – iofs så har man ställs mot tufft motstånd i form av Liverpool (0-2), Arsenal (0-0) och Everton (0-2). Det blir inte lättare nu och jag tror att City tar tre viktiga poäng i kampen om CL-platserna.

2. Mjällby – Helsingborg x2
• Helgsingborg har haft en lysande försäsong och jag tror att man har bra chans att vinna i premiären. Men Mjällby är oftast starkt hemma och det här är fuckin allsvenskan och allt kan hända. Krysset får följa med.

3. Syrianska – Gefle 1
• Arneng missar premiären för Syrianska, men man har ett bra lag och kommer att ha ett enormt hemmastöd. Gefle är av många tippade att åka ur årets allsvenska, och jag är beredd att hålla med. En nyckelmatch för två lag som troligtvis kommer att slåss i botten. Jag tror Syrianska tar detta.

4. Trelleborg – Malmö FF 2
• Flyttad från Vångavallen till Swedbank Stadium i Malmö – naturligtvis en jättefördel för guldfavoriten Malmö FF som med sina supportrar i ryggen antagligen kommer att inleda säsongen med en seger.

5. Cesena – Fiorentina x2
• Backen Lauro avstängd i Cesena. Man har en hel del skavanker men startar troligtvis med en hyfsat intakt elva, vilket man behöver då man slåss för att undvika nedflyttning. Behrami är det enda stora frågetecknet för Fiorentina som bara har en förlust på de nio senaste matcherna. Dock har man bara två bortasegrar på hela säsongen och jag tar snabbt med krysset.

6. Chievo – Sampdoria 1x
• Inga lag som glänser direkt – Sampdoria har sex raka utan vinst (varav fem förluster) och kraftiga problem med målskyttet – sju raka bortamatcher i ligan utan att göra mål. Nu har man Tissone avstängd. Chievo står upp bra mot de flesta lagen hemma, men kryssar väldigt ofta (fem oavgjorda på de åtta senaste hemmamatcherna). Nu saknar man antagligen skadade Frey i försvaret.  0-0?

7. Lecce – Udinese x2
• Mittfältaren Giacomazzi (3+2) avstängd för Lecce och detsamma gäller för Pinzi i bortalaget. Udinese har en sjukt bra form: 13 raka ligamatcher utan förlust, sju raka ligamatcher utan att släppa in mål (varav sex vinster) och på de tre senaste bortamatcherna har man 14-0 i målskillnad! Så landslagsuppehållet kom ju inte direkt lägligt. Lecce är inte oävet trots en blygsam tabellplacering – hemma har man bl a slagit Juventus, samt tagit poäng mot storheter som Milan och Inter. Krysset ska med.

8. Roma – Juventus 1x
• Målvakten Sergio ett frågetecken för Roma. Juventus har grymt lång skadelista – senaste tillskotten är Del Piero, Chiellini och Traore. Roma är riktigt starkt hemma och har bara en förlust, men jag tycker att man känns långt ifrån stabilt i dagsläget och tar snabbt med krysset – Juventus har fem segrar och en oavgjord på sina sex senaste bortamatcher mot just Roma.

9. Catania – Palermo 1×2 (M)
• Ilicic skadad i Palermo medan Catania får klara sig utan Capuano (back,  spelat 16 matcher), Bellusci (back, 8 matcher), Potenza (back, 16 matcher), Martinho (mitt, 10 matcher) och Llama (mitt, 13 matcher). Catania är bra hemma men nu är det Sicilienderby och då ska man inte glo för mycket på statistik – jag slänger ganska snabbt in en helgardering.

10. Genoa – Cagliari 1x
• Genoa saknar Milanetto, Kucka och Veloso på mittfältet. De är skadade och detsamma gäller för anfallaren Nene i Cagliari som dessutom har mittfältaren Conti avstängd. Genoa spelar bra hemma och har tre segrar (Palermo, Roma, Parma) + en oavgjord (Milan) på sina fyra senaste matcher. Det desarmerade mittfältet oroar dock och jag tror att Cagliari kan kriga till sig en viktig pinne.

11. Köln – Nürnberg 1
• Bortalaget har Pinola (back) och Chandler (mitt) avstängda. Köln har ett intakt lag och är riktigt hemmastarkt – fem raka vinster. Dock är Nürnberg riktigt bra borta och har inte förlorat någon match 2011 (fyra i ligan, tre i cupen och två vänskapliga). Motståndet har dock inte varit det bästa och jag tror att den förlustfria sviten bryts nu.

12. Wolfsburg – Frankfurt 1×2 (M)
• Försvararen Pekarik avstängd i Wolfsburg. Wolfsburg ska kanske vara favorit men det finns inte en chans i helvete att jag spelar 67% på ettan när hemmalaget ligger näst sist och har en seger på sina åtta senaste hemmamatcher. Helgardering.

13. Lens – Marseille x2
• Viktig match för båda lagen som slåss i botten respektive toppen av Ligue 1, men jag tror att Marseille, som är bättre på de flesta positioner, går vinnande ur detta möte. Men av erfarenhet så är de franska matcherna oftast målsnåla tajta historier och Lens kan säkert få med sin en pinne.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.