Europatipset, vecka 13, 29 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 13, 29 mars 2011

Hoppas tisdagen är bra än så länge och förhoppningsvis blir den ännu bättre ikväll när ni pillat in 13 rätt på Europatipset. Så här ser mitt förslag ut. R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar. 144 kronor.

1. Sverige – Moldavien 1
EM-kval. Offensiv svensk elva att vänta och visst vinner man detta även fast procenten på ettan är hög. Har ni råd så kan ni ju alltid lyxkryssa.

2. Holland – Ungern 1
EM-kval. Överkörning? Antagligen. Har inte råd att gardera sådana här matcher på den här kupongen.

3. Turkiet – Österrike 1
EM-kval. Turkiet har bara en förlust (Spanien) på sina 15 senaste hemmalandskamper. Österrike åker till Istanbul utan viktiga försvararen Franz Schiemer, anfallaren Marc Janko och mittfältaren Zlatko Junuzovi?. Alla är skadade.

4. Belgien – Azerbajdzjan 1x
EM-kval. Jag vet inte mycket om dessa länder, förutom att Belgien är känt för muskulösa kossor och choklad, samt att bortalaget har det mest svårstavade namnet i världen. Jag vet även att 87% på Belgien är groteskt högt, speciellt mot ett lag som nyligen hemmabesegrat Turkiet.

5. Estland – Serbien x2
EM-kval. Starkt av Serbien att vända till seger senast mot Nordirland. Det blir antagligen tufft även mot Estland som inte viker ned sig lätt hemma. Anfallaren Zigic och stjärnförsvararen Vidic är troligtvis tillbaka i bortalaget. Jag tror på tvåan med kryddar med krysset.

6. Nordirland – Slovenien 1×2 (M)
EM-kval. Otroligt viktig match om andraplatsen bakom Italien i grupp C. Det kommer att bli svettigt för Nordirland då Aaron Hughes och Kyle Lafferty är skadade och forwarden David Healy avstängd. De slovenska spelarna betedde sig tydligen osportsligt efter hemmavinsten mot Nordirland och det kan kanske få hemmalaget extra tänt nu. Jag helgarderar dock.

7. Litauen – Spanien x2
EM-kval. Kallt och jävligt med dålig plan, skräniga supportrar, hagel, snöstorm och klipulver i spanska shorts är vad jag hoppas på i den här matchen. För jag tänker ta med krysset. Spanien har chans att säkra platsen till EM, men Litauen har skrällt förut (0-0 hemma mot Spanien i VM-kvalet 2004) och kan kanske göra det igen. Om planen är tillräckligt dålig.

8. England – Ghana 1 2
Vänskapsmatch. John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard, Wayne Rooney och Michael Dawson spelar inte utan har återvänt till sina respektive klubbar. Dessutom är Lennon skadad – ersätts av Danny Welbeck. Det ger naturligtvis Ghana större möjlighet att skrälla och 9% på tvåan känns spelbart.

9. Frankrike – Kroatien 1
Vänskapsmatch. 56% på Frankrike känns bra då man ställer upp med ett riktigt bra lag mot Kroatien: Lloris; Sagna, Mexes, Rami, Evra; M’Vila; Gourcuff, Nasri; Ribery, Malouda; Benzema. Visst, det är “bara” en träningsmatch men Frankrike har fortfarande mycket att bevisa för sina hemmafans sedan det pinsamma VM-slutspelet och jag tror att man vill vinna detta lite mer än Kroatien.

10. Irland – Uruguay 1 2
Vänskapsmatch. Robbie Keane, Richard Dunne, Damien Duff, Kevin Kilbane och Kevin Doyle har återvänt till sina klubbar efter EM-kvalvinsten mot Makedonien. Suarez spelar inte för Uruguay. Irland har tolv raka hemmamatcher utan att spela oavgjort och Uruguay har tio matcher utan att kryssa på bortaplan. Låt nu statistiken hålla i sig! Full fart framåt alla!

11. Portugal – Finland 1x
Vänskapsmatch. Portugiserna är naturligtvis favoriter men 81% på ettan i en vänskapsmatch känns saftigt. Finland har visserligen bara vunnit en av sina 14 senaste vänskapsmatcher borta (Malta) men man har åtminstone kryssat mot Polen och Belgien i de två senaste. Portugal spelade oavgjort hemma mot Chile senast och då hade man nästa lika högt favoritskap som nu.

12. Slovakien – Danmark 1×2 (M)
Vänskapsmatch. Får inget direkt grepp om den här matchen och helgarderar ganska tidigt. Lita aldrig på dansken!

13. Ukraina – Italien 1x
Vänskapsmatch. Ukraina tar den här matchen på största möjliga allvar då man inte har något kval att spela eftersom man är arrangör av EM tillsammans med Polen. Man ser sin chans att testa sitt lag ordentligt mot kvalificerat motstånd. Italien kommer att vila några av sina största stjärnor och jag tror inte att man vinner detta. Liten chansning, men ändå en bra känsla i magen.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.