Stryktipset, vecka 12, 26 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 26 mars 2011

Hej! Landslagsterrorn fortsätter och nu är det lite knepigt hur man ska komma åt de där 20 miljonerna. Många stora favoriter på veckans kupong och risk för låg utdelning. Så här lirar ivarjefall jag idag – R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar. 144 kr. Ha det gott! /BB

1. Wales – England 2
• Räkna med ett heltänt Wales som kommer att sälja sig sjukt dyrt när storebrorsan kommer på besök. Nu saknar man visserligen storstjärnan Gareth Bale som anfallsvapen och även anfallsalternativet Earnshaw har lämnat återbud. England saknar visserligen nyckelspelare som Gerrard och Ferdinand. Man är naturligtvis favorit, men det här är inte vilken match som helst. Lyxkryssa om ni har råd.

2. Bulgarien – Schweiz x2
• Berbatov lirar inte mer i landslaget och det gör naturligtvis massor för Bulgariens offensiv. Djorou borta i Schweiz försvar. Jag tycker att Schweiz känns strået vassare och väljer borta ettan.

3. Irland – Makedonien 1
• På sina åtta senaste bortalandskamper har Makedonien aldrig släppt in mer än ett mål. Kan den starka defensiven möjligtvis ge en poäng borta mot ett offensivt starkt Irland med Robbie Keane i spetsen? Troligtvis inte.

4. Armenien – Ryssland 1 2
• Armenien är verkligen inget blåbärsgäng längre, framförallt inte hemma där man står upp bra mot de flesta lagen – man slog Slovakien med 3-1 i oktober och har nu sju poäng i Grupp B, bara två poäng efter ledande Ryssland. Jag tar med en rolig skrälletta då Armenien antagligen kommer göra allt för att slå storebror och för att man faktiskt har en hel del offensiva kvaliteter.

5. Bosnien/H – Rumänien 1x
• Backen Radu och den offensive mittfältaren Cristian Tanase är borta p g a skada i Rumänien. Bosnien är befogad favorit med grymt bra offensiva kvaliteter. Rumänien har dock giftige och formstarke Mutu på topp. Det känns öppet.

6. Israel – Lettland 1x
• Viktige försvararen Klava avstängd i Lettland som vann borta mot Israel i senaste VM-kvalet (1-0). Jag tror inte att man vinner igen mot Israel som får tillbaka lagkaptenen Benayoun i truppen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D9fTic7xyCc&feature=related]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Cypern – Island 1×2 (M)
• Cypern har en hel del skadebekymmer och kommer inte att mönstra det bästa laget. Island är inget vidare lag men man störs inte av skador eller avstängningar och jag får en jobbig känsla i magen av den här matchen. Helgardering.

8. Norge – Danmark 1x
• Norge saknar Knudsen och Carew medan Danmark får klara sig utan målisen Lindegaard. Men annars kan danskarna mönstra ett starkt lag. Norrmännen tog en imponerande seger hemma mot Portugal och toppar nu gruppen utan poängförlust på nio poäng. Danmark jagar bakom på sex poäng efter torsk borta mot just gruppfavoriten Portugal. Öppen match men jag tror lite mer på Norge som har sju segrar och en förlust på de sju senaste hemmalandskamperna.

9. Tyskland – Kazakstan 1
• Inget att snacka om här då tyskarna mönstrar ett riktigt bra lag. Kazakstan har fortfarande inte gjort mål i kvalet och jag tror det blir tufft att få in bollen i den tyska kassen. Bergetta.

10. Albanien – Vitryssland 1x
• Albanien är riktigt tungt hemma och jag tror att Vitryssland kommer att få det tufft. Två målsnåla och skadedrabbade lag – framförallt kanske Vitryssland som får klara sig utan profilen Hleb. Det stinker kryss men jag väljer att även ta med ettan.

11. Georgien – Kroatien x2
• Båda lagen är obesegrade i grupp F efter fyra matcher och Georgien har faktiskt nio raka landskamper i rad utan förlust. Man kommer dock få tufft mot Kroatien som har mängder av stjärnor, bl a Niko Kranjcar i anfallet. I Georgien är försvararna Libzhanidze och Asatiani borta. Även Koshkadze på mittfältet. Jag lyxkryssar.

12. Malta – Grekland 2
• Malta är experter på att gå mållöst från sina matcher (kul att vara bra på något) – det positiva i det hela att det kan räcka för poäng nu. Grekerna har det nämligen jobbigt med målproduktionen och på fyra kvalmatcher har man gjort lika många mål framåt. Dock har man bara släppt in två baljor och ligger på andra plats, två poäng bakom Kroatien. Ska man vara värd att komma till EM så måste man vinna borta mot Malta. Och det tror jag Grekerna gör tillslut.

13. Portugal – Chile 1×2 (M)
• Vänskapslandskamp. Portugal utan Ronaldo. 16% på bortaseger i träningslandskamp känns dumt att inte ta med. Sanchez på topp i Chile och då kan allt hända.

Packa pass och pesetas så ses vi på Arlanda på söndag!

Som vanligt kan ni mejla mig på
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.