Europatipset, vecka 11, 20 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 11, 20 mars 2011

Det var lite bökigt, men nu är Europtipstankarna äntligen klara. R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar. 144 spänn. Blev tvåsiffrigt igår på Stryktipset förresten men Leicester*, Blackburn och Wolves ville inte att jag skulle få 13 rätt. Nya tag idag på Europatipset där jag chansar lite. Vinner favoriterna idag så kommer utdelningen vara väldigt låg. Jag hoppas på några skrällar! /BB

1. Chelsea – Manchester C 1
• Försvarsjätten Kolo Toure är dopningsavstängd i City, men annars är båda lagen relativt befriade från avstängningar och skador. Ja, förutom Mario Balotellis huvud då där det verkar saknas en skruv eller två. Mancini har tröttnat på skandalerna och lämnar eventuellt italienaren hemma i Manchester. City har haft ett ruggigt tufft schema på sistone och åkte ur Europa League i veckan med bästa laget på plan. Chelsea spelade 0-0 mot Köpenhamn men vilade många spelare. Jag tror på Chelsea som verkar ha fått igång maskineriet igen.

2. Celtic – Glasgow 1x
• Cup-final i Skottland. Scott Brown och Mark Wilson är tillbaka efter avstängningar i Celtic som idag kommer att ledas av en viss Johan Mjällby, då huvudtränaren Lennon är avstängd och sitter på läktaren. Majstorovic fortsatt skadad. I Glasgow saknas skadade försvararen Kyle Bartley och det är även osäkert om Kyle Lafferty (anf) och Vladimir Weiss (mitt) kan spela. Tufft schema för Glasgow vars Europaspel kan ha tärt på krafterna. Men jag tar med krysset.

3. A Bilbao – Villareal 1
• Även Villareal har varit på Europaäventyr, fast med bättre lycka än Rangers då man är vidare efter att ha slagit ut Leverkusen. Men man är slitet nu (fem matcher i mars) och har fått en tung skada på anfallaren Nilmar (11+3). I ligan har Villareal bara en seger på de sju senaste matcherna. Bilbao är starkt hemma (10 0 4) och även fast man får klara sig utan skadade Toquero (3+2) så tror jag att man vinner. En liten chansning, men jag spikar ettan.

4. Malaga – Espanyol 1 2
• Espanyol kan tvingas att klara sig utan annars ordinarie mittfältaren Marquez och backen Forlin som dras med skador. Dessutom är anfallaren Callejon (6+7) avstängd, men man får dock tillbaka Osvaldo efter skada och han ersätter antagligen. Malaga får tillbaka viktige försvararen Demichelis efter avstängning och hans backkollega Gomez efter skada. Malaga kämpar desperat för att undvika nedflyttning och Espanyol slåss om spel i Europa. Malaga vann sin senaste match – man har inte vunnit två matcher i rad någon gång under säsongen. Jag väljer bort krysset.

5. Valencia – Sevilla 1×2 (M)
• Sevilla saknar avstängda ytterbackarna Caceres och Navarro. Stankevicius avstängd i hemmalaget efter utvisningen borta mot Zaragoza senast där man föll med hela 0-4 – innan det åkte man snöpligt ur Champions League mot Schalke. Även fast man ligger trea i La Primera så snackas det om “kris” efter misslyckandet i Europaspelet och det är inte speciellt positiva tongångar just nu. Sevilla grejade kryss mot Barcelona senast och krigar för en plats Europa nästa år. Sevilla till 15% är bra trots att bortaspelet varit sådär hittills. Finns potential att störa alla lag. Helgardering.

6. Bologna – Genoa 1x
• Många skador som stör i Bologna, men man har spelat bra på slutet trots manfall och har bara en förlust på sina fem senaste matcher. Hemma är man starkt och har bara förlorat mot storlagen Roma och Milan. Genoa har en ganska intakt trupp men bortaspelet imponerar inte och jag tror att man max får en pinne med sig.

7. Inter – Lecce 1x
• Inter tog sig mirakulöst vidare i Champions League och man mår nog ganska bra just nu. Slår man Lecce av bara farten? Jag är inte helt övertygad. Lecce sprattlar till bra på bortaplan för tillfället och har bara en förlust på sina fem senaste bortafighter. En skräll skulle det naturligtvis vara. Cordoba avstängd i Inter och mittfältaren Munari i Lecce.

8. Napoli – Cagliari 1x
• Napoli utan avstängde Maggio på mitten. Backen Campagnaro ny på skadelistan. I Cagliari är viktige backen Astori avstängd och Nene (anf) samt Pisano (back) skadade. De två senaste gångerna som Cagliari har kommit på besök i Neapel så har det slutat oavgjort och jag vill gärna ha med en kryssgardering nu med. Cagliari är inte oävet och Napoli har slirat lite på slutet med bl a respass ur Europa League, stortorsk borta mot Milan och bara 0-0 hemma mot jumbon Bari. Cagliari står ofta upp bra borta och kan skrälla här.

9. Sampdoria – Parma 1x
• Svårbedömt. Tissone avstängd i Sampdoria och även Palombo saknas på mittfältet. Han är skadad. Och mycket viktig för hemmalaget. Sampdoria har bara en seger på sina ELVA senaste ligamatcher, varav åtta förluster. Och nu ställs man mot Parma som har Galloppa och Lucarelli avstängda och en del skador. Amauri kan vara tillbaka på topp. Det roliga är att Parma också bara har en vinst på sina ELVA senaste ligamatcher, varav sex förluster. Hemmafördelen vår väl väga tyngst och jag tar bort tvåan.

10. Udinese – Catania 1
• Groteskt bra form på Udinese och jag kan inte göra annat än att spika ettan mot Catania som inte har en enda bortaseger. Dessutom dras bortalaget med massor av skador och skavanker samt avstängde backen Alvarez. Få avbräck i Udinese som öser in mål för tillfället – 17-0 i målskillnad på sina sex senaste matcher! Etta.

11. Hercules – Osasuna 1×2 (M)
• Nekounam och Soriano saknas på Osasunas mittfält, då de är avstängda. I anfallet får man klara sig utan skadade Aranda och Pandiani. Även Hercules dras med tunga skador på offensiva spelare: Thomert (anf), Gomes (mitt), Trezeguet (anf) och Tote (anf) är alla troligtvis borta. Svårbedömt möte p g a alla skador och jag har åkt dit på Osasuna tidigare…men inte den här gången! Helgardering.

12. Stuttgart – Wolfsburg 1
• Stuttgart har försvaren Delpierre och anfallaren Harnik avstängda samt bl a Cacau och Boulahrouz på skadelistan. Men Wolfsburg är helt under isen och har sex förluster och en seger (mot jumbon Mönchengladbach) på de sju senaste matcherna. Jag tror Stuttgart grejar detta.

13. Marseille – Paris SG 1x
• Hemmalaget har fått lite mer vila än Paris efter Europaspelet. Luyindula osäker till spel i Paris och detsamma gäller Brandao i Marseille. Luktar kryss men fördel Marseille som är riktigt starkt hemma.

*Djävulens avkomma.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.