Europatipset, vecka 11, 16 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 11, 16 mars 2011

Så, Europatipsdags! R-0-7-16 (12) med två matematiska helgarderingar. Hoppas ni får ihop något vettigt. Som vanligt kan ni kommentera nedan eller mejla mig på [email protected]. Ha det gott! /BB

1. Chelsea – Köpenhamn 1x
• Inga skador stör i Chelsea som börjar hitta formen – tre raka segrar (Blackpool, Man U) inklusive bortasegern mot Köpenhamn (2-0). Även fast man vilar några spelare tror jag inte att man ger danskarna någon chans till avancemang, men 90% på Chelsea är galet högt med tanke på att man går vidare med ett oavgjort resultat. Lyxkryssning!

2. Real Madrid – Lyon 1x
• Cissokho (back), Cris (back) och Gourcuff (mitt) osäkra till spel i Lyon som slåss i toppen av den galet täta franska ligan – fem lag inom sju poäng med bara elva matcher kvar att spela. Lyon ligger trea och på lördag möter man andraplacerade Rennes. Men Real är i lite av samma situation, man har häng på Barca (fem poäng bakom och efter Lyon har man tuffa ligamatcher mot Atlético Madrid, Gijon (inte lika tuff kanske), Bilbao – och just Barcelona. 1-1 i första matchen och fördel Real, men nästan 80% på ettan är ju überhögt.

3. Glasgow – PSV Eindhoven x2
• 0-0 i första mötet och bra chans för Glasgow att avancera. Dock har man inte vunnit någon Europamatch i år (tre oavgjorda) och frågan är om man vinner mot PSV som har tio raka Europamatcher utan förlust – och på sina fyra senaste bortamatcher i Europa League har man tre vinster och en oavgjord.

4. Liverpool – Braga 1
• Martin Kelly, Fabio Aurelio och Steven Gerrard, Daniel Agger och Jonjo Shelvey är skadade precis som i första mötet (1-0 till Braga då). Luis Suarez får inte spela då han redan lirat för sin gamla klubb Ajax i turneringen. Carroll imponerade i sitt inhopp och han behövs nog från start om man ska vända underläget.

5. Manchester C – Dynamo Kiev 1x
• Hur många matcher orkar City lira egentligen? Ligalunken varvas med FA-cup och Europaspel. På söndag väntar Chelsea borta men först ska man försöka vända ett 0-2-underläge mot Dynamo Kiev i Europa League, de ständigt underskattade ukrainarna som faktiskt inte torskat borta på ett års tid. Det kan som sagt vara slitet i City och frågan är hur man prioriterar mellan det inhemska spelet och Europaäventyret. Jag tar med krysset. Dynamos anfallare Artem Milevskiy är borta med bruten hand.

6. Paris SG – Benfica x2
• När Paris SG besökte Portugal i första matchen lät man stjärnorna Christophe Jallet, Ludovic Giuly, Claude Makelele och Guillaume Hoarau stanna hemma med motiveringen att man prioriterade ligaspelet. Förlust med 1-2 då och frågan är vilket lag man ställer upp med denna gång med tanke på att man har en otroligt viktig ligamatch borta mot Marseille på söndag. Benfica å andra sidan vilade en handfull lirare i senaste ligamatchen och tänker lägga sitt krut på avancemang i Europa League – i ligan har man 13 poäng upp till Porto på förstaplats och 15 poäng ned till Sporting på tredjeplats. Inte mycket att lira för där alltså. Oavgjort räcker för Benfica och det tror jag att man grejar.

7. Spartak Moskva – Ajax 1×2 (M)
• Ajaxmålvakten och lagkaptenen Maarten Stekelenburg är borta med bruten tumme och Jeroen Verhoeven kommer att vakta kassen. Det ska bli minusgrader i Moskva på onsdag och det kan ju inte direkt gynna holländarna, men jag vill ändå ge Ajax en chans då man dominerade stort i första mötet trots 0-1-förlust. 13-0 i hörnor och 17-3 i skott visar på det.

8. Villareal – Bayern Leverkusen 1 2
• Sjukt att Villareal vann första mötet: fyra skott på mål för spanjorerna och 70%(!) bollinnehav för tyskarna slutade till slut i 3-2-vinst för Villareal som avgjorde i fjärde övertidsminuten. Nu måste Leverkusen antagligen vinna med två mål borta men det är nog inte helt omöjligt med tanke på lagets fina bortastatistik i ligan den här säsongen (bara en förlust). Full fart framåt kan skapa stora hål bakåt och Villareal är ju inte klappruttna direkt – det visar inte minst fjärdeplatsen i La Primera. Dock har man otroligt viktiga seriematcher i kampen om Champions League-platserna när man möter Bilbao, Barcelona och Valencia i tur och ordning efter mötet med tyskarna. Jag väljer bort krysset.

9. Porto – CSKA Moskva 1x
• Porto är i fantastiskt bra form, man dominerar i ligan och lyckas ofta i Europaspelet. Man går vidare på ett oavgjort resultat och jag tar med krysset. Målsnålt?

10. Zenit – Twente 1
• 3-0 till holländarna i första mötet och frågan är hur Zenit ska vända på det? Ryssarna är dock ruggigt starka hemma och jag tror att man vinner, men antagligen inte med tillräckligt. Franco avstängd i Twente.

11. Arsenal Dam – Linköping 1×2 (M)
• Här måste jag erkänna att jag inte har någon speciellt större koll. Vad jag dock vet är att Linköping har ett bra lag och att 20% på krysset och 15% på tvåan känns lågt. Jag helgarderar.

12. Celtic – Hibernian 1
• LOTTAS. Tio tidningars tips: 10 0 0 och just nu är strecken fördelade så här: 79% 12% 9%. Jag chansar och lämnar ettan ensam – 75% chans att det blir rätt.

13. Dundee – Hearts 1
• Dundee är starkt hemma just nu och har fyra vinster på sina fem senaste hemmamatcher. Nu har man bra chans mot Hearts som saknar en hel drös med skadade/avstängda spelare, bl a Kevin Kyle på topp. Jag spikar ettan.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.