Europatipset, vecka 10, 13 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 10, 13 mars 2011

Hej! Europatipsanalys kommer här – R-0-7-16 (12) + två matematiska halvgarderingar. 128 spänn. Lycka till! /BB

1. Stoke – West Ham 1x
• FA-cupen. Lagen möttes i London för bara en vecka sedan i ligan – då vann Västra Skinkan med 3-0. Etherington är troligtvis med från start i Stoke efter lite skadeproblem, men Pennant är osäker till spel. Higginbotham var borta senast då hans fru skulle föda men han är tillbaka för Stoke nu. Robbie Keane kan vara tillbaka i Skinkan som öser in mål för tillfället (i fyra av de fem senaste ligamatcherna har man gjort tre mål). Gary O’Neil är cuptied och får inte spela. Stoke är starkt hemma men ta med tvåan om ni har råd.

2. Manchester C – Reading 1
• FA-cupen. Ska inte vara något snack det här trots att City matchas hårt. Balotelli kan vara borta till följd av sin allergiska reaktion mot gräset i Kiev när City föll i Europa League. Då startade Tevez och de Jong på bänken – de kan starta nu. Dock är James Milner troligtvis borta. Reading kommer troligtvis att sakna mittbacken, lagkapten och den forne City-spelaren Matt Mills då han skadade sig i veckan. Jobi McAnuff kan vara tillbaka på kanten. Imponerande av Reading att slå Everton borta. Men nu tar det stopp.

3. Osasuna – Racing S x2 (M)
• Cejudo och Sergio är avstängda i Osasuna som trivs hemma där man bara förlorat en match denna säsong (6 6 1). Man saknar troligtvis anfallaren Pandiani. Santander störs inte av några nya skador eller avstängningar. Racing är i kanonslag och har fem raka segrar borta mot just Osasuna. I ligan har man bara en förlust (R Madrid) på de sju senaste matcherna och tagit poäng mot bl a Valencia, Villareal och Sevilla. 18% på tvåan och jag chansar bort ettan.

4. Sevilla – Barcelona 2
• Escude avstängd i hemmaförsvaret och Fabiano skadad i anfallet. Fotbollsgodis när Barcelona lekte med Arsenal i veckan – man kanske kan vara lite slitet, men Barca är Barca och Sevilla övertygar inte i år. Pique tillbaka i Barca, kanske även Puyol. Tvåa.

5. Villareal – Gijon 1x
• Många matcher för Villareal på sistone som i torsdags bortaslog Leverkusen med 3-2. Inga nya skador eller avstängningar som oroar. Hemma är man ruggigt starkt (11 2 1) men har inte övertygat på slutet (1-0 mot Hercules, 1-1 mot Malaga och 0-1 mot Levante. I Gijon är mittfältaren Ramos avstängd efter sitt röda kort senast. Jag tar med ett lyxkryss.

6. Genoa – Palermo 1 2 (M)
• Floro Flores är avstängd i Genoa. Skavanker på Kaladze och Dainelli i försvaret samt på Milanetto men de kan troligtvis spela. Rafinha tillbaka efter avstängning. Palermo har 0-10 på sina tre senaste ligamatcher men kan nu få tillbaka både lagkaptenen Miccoli och Pinilla som anfallsalternativ. Palermo kommer att göra allt för att komma ur den här djupa svackan och Miccolis återkomst skulle göra det lite lättare. Målkalas? Jag chansar bort krysset.

7. Parma – Napoli x2
• Bekymmer i Napoli som saknar avstängda försvararna Dossena och Aronica samt skadade backkollegan Campagnaro. Dock får man tillbaka Lavezzi anfallet vilket är otroligt viktigt (han har varit borta i tre raka ligamatcher – Napoli har bara gjort ett mål). Även problem i Parma där Gobbi (mitt) och Paletta (back) är avstängda och Amauri (anf) och Giovinco (mitt) är tveksamma till spel. Crespo är småskadad men spelar troligtvis.

8. Roma – Lazio 1x
• Tungt prestigeladdat Romderby. Brighi (mitt) och Rosi (back) avstängda i hemmalaget. Cassetti borta skadad och skavanker på Vucinic och lagkapten Totti efter hårt matchande men de tros starta matchen. En hel del slitna även i Lazio där försvaren Dias tros vara den som garanterat är borta. Lazio har inte vunnit borta mot Roma sedan 1997.

9. Cagliari – Udinese x2
• Två lag i bra form, kanske framförallt Udinese som har elva raka ligamatcher utan torsk och fem raka utan att släppa in mål. Frågetecken för Isla på mittfältet. Cagliari är starkt hemma – 6 vinster, 2 förluster på de åtta senaste. Nu saknar man avstängda Biondini (mitt) och Ariaudo (back). Dessutom ser man ut att få klara sig utan Nene i anfallet (6+1).

10. Chievo – Fiorentina 1x
• Fernandes (mitt) avstängd i Chievo. Detsamma gäller Fiorentinas mittfältare Donadel. Det stinker verkligen kryss om den här matchen. Dock är Chievo riktigt bra hemma samtidigt som Fiorentina har förtvivlat svårt att vinna borta – bara en seger den här säsongen. Utgångskrysset kryddas med en etta.

11. Levante – Mallorca 1
• Caicedo gjorde mål direkt i återkomsten och det skulle inte förvåna mig om stänker in några bollar mot Mallis. Levante har fyra raka hemmasegrar med bara ett insläppt mål och ska gälla som favorit mot Mallorca som tog sin första bortavinst på sju matcher när man slog Espanyol senast.

12. Mainz – Leverkusen 1 2
• Skador på Ballack och Friedrich i Leverkusen, Szalai och Karhan saknas för Mainz. Ett svårbedömt toppmöte i Bundesliga. Leverkusen har visserligen galet bra bortastats (8 3 1) och Mainz är sådär hemma (5 1 6) men Leverkusen har även Europaspel i benen och som sagt Ballack på skadelistan. Maiz har bara en oavgjord match på hela säsongen och Leverkusen har bara en oavgjort på hela 2011.

13. Paris SG – Montpeiller 1x (M)
• 76% på Paris känns galet högt och det går inte att lämna krysset när gästerna har spelat fyra 0-0-matcher på sina fem senaste bortamöten i ligan och när hemmalaget har tufft spelschema och dessutom radat mållösa matcher på slutet. Spahic (back), Estrada (mitt) och Kabze (anf) är avstängda i Montpeiller, medan Paris kan tvingas att klara sig utan anfallsalternativen Luyindula och Erding.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.