Stryktipset, vecka 10, 12 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 12 mars 2011

Minst gult kort till alla lag som jävlas med min rad den här veckan!

Jahopp, då kör vi väl igen då! Inget Premier League denna lördag men dock högklassiskt FA-cupmöte, viktiga Championshipmatcher och så några jobbiga League One-matcher som gammal grädde på det mögliga moset. R-0-7-12 (16) med två matematiska helgarderingar. Det blir 144 kronor. Som vanligt kan ni skriva era tankar i kommentarsfältet eller mejla mig på [email protected]. Ha det gott! /BB

1. Manchester U – Arsenal 1x
• FA-cupen. Vidic tillbaka efter avstängning men många på Uniteds skadelista inför denna kvartsfinal – senaste tillskottet är Nani. Förhoppningsvis får man tillbaka Fletcher på mitten. I Arsenal är Fabregas och Szczesny borta men van Persie kommer att spela. Man U har viktig CL-retur mot Marseille i veckan och Arsenal kan vara slitet sedan utspelningen i Barcelona. Vad väger tyngst? Ja säg det, men hemmapubliken gör en del, tryggheten på Old Trafford och jag tror att Arsenal max får omspel.

2. Burnley – Millwall 1x
• Mittbacken Darren Purse är fortsatt avstängd i Millwall men mittfältaren Martin Rowlands är tillbaka efter att ha stått över mot QPR i veckan. Succé för Delfouneso i debuten för Burnley och nätade direkt i 1-0-vinsten mot Hull. Lysande form hos hemmalaget som har fem segrar och en oavgjord på sina sex senaste matcher. Millwall imponerar och 2-0 mot QPR senast var i underkant. Man har dock bara tre segrar på bortaplan den här säsongen. Jag tar med krysset.

3. Coventry – Hull x2
• Anfallsstjärnan i Coventry, Marlon King, är avstängd efter sin utvisning mot Bristol C för en vecka sedan. Lagkapten Lee Carsley fortsatt borta. Båda lagen har målvaktsproblem: I Coventry är det osäkert om Keiren Westwood kan stå – dessutom är andrekeepern skadad. I Hull är burväktaren Vito Mannone borta med en lårskada. Hull är svagt framåt men starkt bakåt – 4-4 i målskillnad på de senaste sex matcherna. Bortaspelet kan man man inte klaga på: 13 raka utan förlust. Coventrys hemmaspel imponerar inte då man bara vunnit en av sina åtta senaste matcher på Ricoh Arena.

4. Derby  – Swansea 2
• Derby har nio raka hemmamatcher utan vinst (7 förluster och 2 oavgjorda – mållskillnad 4-13). Man har dock ställts mot ganska tufft motstånd…och det blir inte lättare nu när Swansea kommer på besök. Swansea har dominerat spelmässigt i sina två senaste matcher men bara tagit en poäng (0-1 borta mot Scunthorpe och 1-1 hemma mot Watford. Man kan inte bara spela vackert passningsspel utan måste även grisa in några bollar, förhoppningsvis gör man så mot Derby. 22-årige James Bailey kan vara tillbaka i Derbys trupp efter skadebekymmer. Derby = ligans sämsta lag just nu.

5. Leeds – Ipswich 1
• Mittfältaren och lagkaptenen David Norris i Ipswich åkte på en varning i slutet av förlustmatchen mot Reading (0-3) och är nu avstängd efter totalt tio varningar. Viktige Jimmy Bullard stod över matchen men kan vara tillbaka nu. Dessutom har man lånat Kieron Dyer från West Ham under en månad. Leeds utan några nya skador eller avstängningar har elva raka utan förlust hemma på Elland Road där man ofta bärs fram av mer än 30 000 fanatiska hemmafans som nu känner att Premier League är inom räckhåll.

6. Portsmouth – Middlesbrough 1 2
• Den mycket viktige Stephen McManus kan vara tillbaka i Middlesbroughs trupp efter att ha varit skadad sedan i november. Även fast den skotske landslagsbacken startar på bänken så tror jag att han kan höja moralen i laget, som dock inte har några stora problem med målskyttet – på de sju senaste bortamatcherna har man gjort 14 av totalt 18 bortamål. Det ska bli intressant att se om man får hål på Portsmouth som inte släppt in mål på fyra raka hemmamatcher. 16% på Middlesbrough kittlar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h0qtFG24wac]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Scunthorpe – Leicester x2
• Svårbedömt. Leicester har svikit mig gång på gång och nu är förtroendet slut. Nästan. Scunthorpe slåss för att undvika nedflyttning och har bara fyra poäng och en match mindre spelad än Crystal P ovanför strecket. Nu får man troligtvis tillbaka Michael O’Connor på mitten som varit borta sedan januari. Leicester försöker hänga med i kampen om kvalplatserna till PL men det senaste skitresultaten har ju inte direkt ökat möjligheterna. Men man har bra lirare och kan slå alla lag. Viktigt mittbacken Jeffrey Bruma var borta i 2-3-förlusten mot Norwich. Svennis hoppas att han kan vara tillbaka nu. Scunthorpe vann mycket turligt hemma mot Swansea i senaste hemmamatchen och mycket ska till om man ska slå även Leicester.

8. Watford – Sheffield U 1×2 (M)
• Kapten Eustace var tillbaka i Watford efter avstängning i senaste matchen borta mot Swansea där man rättvist klarade 1-1. I McGinns frånvara (skadad resten av säsongen) är Eustace närvaro extra viktig. Watfords Lloyd Doyley är tillbaka som högerback efter skada. Sheffield tog en efterlängtad seger (första på 14 matcher) hemma mot Forest senast och tre välbehövliga poäng i bottenstriden. Även fast Sheffield inte vunnit borta sedan mitten av november så får man inte stirra sig blind på sånt i dagsläget. Nu handlar det om överlevnad och den extra fokusen och viljan kan fälla avgörandet, speciellt mot Watford som har det varmt, skönt och tryggt i mitten av tabellen. Watford har bara en vinst på sina fem senaste hemmamatcher (två förluster, Bristol och Burnley). Sena test på Nick Montgomery och Sam Vokes i Sheffield.

9. Nottingham – Doncaster 1
• Fem raka utan vinst och två raka förluster för annars så starkt Nottingham – börjar man bli skakis nu när det drar ihop sig om PL-platserna? Forestanfallaren Nathan Tyson kan vara aktuell för spel igen efter skadebekymmer. James Hayter och James Coppinger var tillbaka i Doncasters senaste match (1-1 hemma mot Coventry) där just Hayter räddade en poäng med sitt mål i 88:e minuten. Dock är lagets bäste målskytt Billy Sharp (16 mål) skadad och kommer troligtvis vara borta resten av säsongen. Doncaster är faktiskt inget vidare, speciellt inte den här säsongen då skadelistan har varit galet lång och man blir aldrig riktigt samspelt. Etta.

10. QPR – Crystal P 1x
• Daniel Shittu, back i hemmalaget, är avstängd efter att ha visats ut mot Millwall senast. Även backkollegan Fitz Hall är osäker på spel. Crystal P har lånat mittfältare Kemy Agustien från Swansea. QPR har fem vinster och två oavgjorda på sina sju senaste hemmamatcher. Crystal P har en riktigt bra defensiv, men det är framförallt hemma – på bortaplan har man släppt in mål i alla utom en match den här säsongen (0-0, Cardiff). Ett Londonderby är ju inte som alla andra matcher, speciellt inte när motståndet råkar vara serieledande. Jag ger Crystal P krysschans – just oavgjort har det slutat de två senaste gångerna som man besökt QPR.

11. Bournemouth – Southampton 1×2 (M)
• Viktig match i toppen av League 1 och dessutom ett hett sydkustderby. Southampton gör tillsammans med Charlton och Huddersfield flest mål på bortaplan och jag tror att man har en bra chans mot Bournemouth som vacklat hemma lite på slutet med bara en vinst på sina fyra senaste (tre oavgjorda). Backen Shaun Cooper och anfallaren Michael Symes testas sent i Bournemouth. Southampton har inga nya skador eller avstängningar.

12. Colchester – MK Dons x2
• Skyttekungen David Mooney (12 mål) avstängd i Colchester och detsamma gäller Peter Leven (7 mål) i bortalaget, dock kan den inlånade QPR-anfallaren Angelo Balanta vara tillbaka efter skada och mittbacken Sean O’Hanlon är tillbaka efter avstängning. Bra bortastats för Dons på sistone och man har sju raka utan förlust – Colchester har tre torsk på sina fyra senaste matcher och formen verkar sådär. Colchesters tränare John Ward har sagt att han kommer att rotera lite i truppen efter de senaste misslyckandena. Jag chansar bort ettan.

13. Leyton Orient – Oldham 1
• Leyton Orient har 14 raka matcher utan förlust och har inte torskat hemma sedan september. Man borde inte ha några problem med Oldham som är helt under isen just nu – sex raka bortamatcher utan vinst och fyra raka utan att göra mål. Etta får det bli.

Packa brun-utan-sol och svettband så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.