Europatipset, vecka 10, 8 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 10, 8 mars 2011

Svår omgång och två miljoner i jackpoten. Jag spelar R-4-4-144 (12) och hoppas på lite skrällar och att Barcelona vinner mot Arsenal i Champions League – det ska bli en riktigt kul match att se ikväll! Hur spelar ni? Ha det gott/BB

1. Barcelona – Arsenal 1
• Herregud, vilken match som inleder kupongen. Arsenal går vidare på oavgjort resultat (2-1 i London) och frågan är om man inte kan greja det? Kapten Fabregas och van Persie kan vara tillbaka i startelvan – det är dock osäkert. Vad som är säkert är att Barcelonas lagkapten, Carlos Puyol är skadad och hans mittbackskollega, Gerard Pique, är avstängd. Det kan kanske bädda för Arsenal. Barcelona är ju dock ett ganska bra gäng har jag för mig 😉 och galet bra hemma på Nou Camp. Dubbla känslor för Fabregas som är född i just Barcelona. Det tar lite emot eftersom procenten är hög, men va fan, jag spikar ettan.

2. Shakhtar Donetsk – Roma 1 2
• Full fart framåt för Roma som föll med 2-3 hemma. Det blir nog jobbigt eftersom Shakhtar ALDRIG NÅGONSIN förlorat på sin nya arena och har nu spelat 60 matcher där utan att förlora. Men Roma verkar ha kommit ur sin värsta svacka i och med att Montella tog över som tränare och har faktiskt spelat bra på bortaplan även innan hans ankomst – på sina åtta senaste bortamatcher har man fem vinster. Shakhtars viktigaste match genom tiderna och frågan är hur det är med nerverna. Fernandinho borta i hemmalaget och Adriano i Roma.

3. Bristol C – Portsmouth 1
• Osäkert om småskadade Steven Caulker kan vara med i Bristols försvar. Inga nya skador i Pompey som har sex raka vinster…utan att släppa in mål! Även Bristol imponerar just nu med tre raka segrar och nio mål framåt. Men inget av laget har mött vidare motstånd och det är egentligen Bristols svit som imponerar mest, med bl a 4-1-vinst borta mot Coventry och 3-1 borta mot Watford. Jag tror på en öppen match mellan två mittenlag som ser sin lilla chans att haka på i kampen om kvalplatserna till högsta serien. Jag väljer att chansa lite och spika Bristol.

4. Crystal P – Cardiff 1×2
• Mittfältaren Alex Marrow tillbaka i Crystal P efter skadebekymmer, detsamma gäller förstamålvakten Julian Speroni som stod över senast mot Burnley. Osäkert om Seyi Olofinjana, Michael Chopra och Paul Quinn kan spela för bortalaget. CP  är obesegrat hemma sedan i oktober men man har inte vunnit mot något av topplagen hemma på Selhurst Park förutom när man slog Leicester i hemmapremiären med 3-2.  Cardiff  känner doften av Premier League men det är minst lika viktig match för Crystal P som är indraget i bottenstriden och mötet känns öppet. 20% på Crystal P är lågt!

5. Hull – Burnley 1×2
• Frågetecken för Hulls målvakt Vito Mannone – Arsenal-lånet åkte på en smäll i bortavinsten mot Nottingham senast och kan vara borta nu. Burnley hade tills i dag bara Chris Iwelumo och Jay Rodriguez att ställa på benen i anfallet, men nu har man gjort klart med superlöftet och engelske U21-landslagsmannen Nathan Delfouneso. Han lånas in resten av säsongen från Villa. Dessutom är mittfältaren Chris Eagles med på plan och han har gjort sju baljor. Även fast Hull tog en imponerande bortaseger på Forest senast så mötte man ett decimerat Nottingham och jag tror inte att man får det lätt mot Burnley som bara förlorat en av sina nio senaste matcher. 14% på Burnley i skrivandets stund – det tar jag alla dagar i veckan.

6. Ipswich – Reading 1x
• Försvaren Mark Kennedy skadade sig tidigt i Ipswichs segermatch borta mot Cardiff – han ersattes då av Darren O’Dea och han startar antagligen nu. Imponerade av Reading att slå ut Everton ur FA-cupen för en vecka sedan och följa upp med 5-2 hemma mot Middlesbrough. Nu väntar Manchester C borta på söndag. Ytterlin Jobi McAnuff kan vara fortsatt borta för Reading, detsamma gäller backen Andy Griffin. Ipswich föll i senaste hemmamatchen mot Portsmouth – man har inte förlorat två hemmamatcher i rad sedan december 2008 (!)…och jag tror inte att man gör det nu heller.

7. Leicester – Norwich 1
• Leicester spelade mycket bra borta mot QPR senast och var förtjänt av minst en poäng men föll efter hemmamål i den 88:e minuten. Inga nya skador, men mittfältaren Paul Gallagher (8 mål) som började på bänken förra matchen kan starta. Zak Whitbread osäker till spel i Norwichs försvar. Leicester har bara gått mållöst från två av sina hemmamatcher den här säsongen och har nu 13 raka på The Walkers Stadium utan förlust. Etta.

8.  Millwall – QPR x2
• Mittbacken Darren Purse avstängd i hemmalaget och mittfältaren Martin Rowlands får inte spela då han är utlånad från just QPR. Bouazza fortfarande skadad. Dock har Millwall lånat in yttermittfältaren Andros Townsend från Tottenham resten av säsongen. Serieledande QPR får antagligen klara sig utan Fitz Hall och Danny Shittu i försvaret. QPR imponerar, men trots att man bara förlorat två bortamatcher under säsongen så har man gått mållöst från fem av de nio senaste – och det blir tufft att göra mål på The New Den där Millwall hållit nollan i sex av de åtta senaste matcherna. Krysset ska med.

9. Preston – Leeds 2
• Leeds har gjort en spännande värvning i mittfältaren Barry Bannan som man lånar resten av säsongen från Aston Villa. Den 21-årige skotske landslagsmannen spelade i landslaget alldeles nyligen med just Leeds duktige ytter Robert Snodgrass. Sjätteplacerade Leeds öser in mål och har gjort flest i hela serien (67 på 35 matcher) dock släpper man man in en jäkla massa också (57). Trots att Leeds på de nio senaste bortamatcherna bara har två vinster, så har man även bara två förluster. En hel del oavgjorda alltså, MEN dessa nio har nästan varit uteslutande mot topplag och nu får man det mycket lättare. Jumbon Preston kämpar för sin existens i championship, men man håller inte måttet. Många skavanker oroar i Preston. Leeds har inga nya skador.

10. Sheffield U – Nottingham x2
• Hm. Detta borde ju vara lätt att tippa kan man tycka. Men jag får en känsla av att Sheffield kan störa Nottingham. Forest får visserligen tillbaka lagkaptenen McKenna och har lånat in anfallaren Kris Boyd från Middlesborugh men skadelistan har blivit ganska lång – Guy Moussi, Nathan Tyson, Dexter Blackstock, Robbie Findley, Kelvin Wilson och Joel Lynch är alla troligtvis borta. Sheffield U får tillbaka backen Shane Lowry efter avstängning. Flera spelare var tillbaka i truppen förra matchen efter skador, men inledde på bänken. Sheffield har visserligen inte vunnit hemma på sju matcher, men de fyra förlusterna (alla med uddamålet) har kommit mot Leicester, Hull, Norwich och Derby – ivarjefall tre riktigt bra lag. Jag väljer bort ettan efter tvekan, men har ni råd så tycker jag att den ska med.

11. Everton – Birmingham 1
Onsdag. Everton har mycket kvar att bevisa för fansen efter FA-cupförlusten hemma mot Reading den 1 mars. Man vann visserligen senast borta mot Newcastle men det är nu när man möter hemmapubliken igen som det gäller att leverera. Det tror jag man gör. Visserligen är Cahill och Fellaini borta skadade men man har ändå en stark elva. Osäkert om mittfältarna Craig Gardner och Barry Ferguson kommer till spel för Birmingham – den senare är en nyckelspelare och han kan eventuellt spela på sprutor. Men jag tror att man låter honom vila, för på lördag är det otroligt viktig match hemma mot Bolton i FA-cupen.

12. Schalke – Valencia 1×2
Onsdag. Valencia dominerade stort i hemmamatchen mot Schalke men fick bara 1-1. Efter det har formen hållit i sig och man har bortaslagit både Mallorca och Bilbao samt förlorat orättvist hemma mot Barcelona. Jag tror att man har en bra möjlighet att ta sig vidare mot Schalke som agerar väldigt instabilt för tillfället. Alla tecken följer med på mitt tips.

13. Tottenham – Milan 1×2
Onsdag. Gareth Bale, Younes Kaboul, van Der Vaart och Ledley King deltog på tisdagens träning för Spurs och några av dem kan säkert vara tillbaka mot Milan som besegrades med 1-0 efter en ruffig match i Milano. Räkna med hårda tag även i London då Milan måste framåt och vinna för att gå vidare i turneringen. Kan Milans rutin från Champions League fälla avgörandet och ta italienarna vidare? Eller fortsätter Tottenham med sitt fina spel på White Heart Lane där man bara förlorat en enda tävlingsmatch den här säsongen? (Wigan i premiären). Eftersom det är så oklart om vilka som ska spela för Spurs så vågar jag inte ta bort något tecken.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.