Europatipset, vecka 9, 6 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 9, 6 mars 2011

Hej igen alla tipsters, här kommer lite analys till veckans Europatips – inte helt enkelt! R-0-7-16 (12) med två matematiska garderingar. 144 kronor. Lycka till alla!

1. Liverpool – Manchester U 1×2 (M)
• Svårbedömt möte mellan två lag med lite tveksam form – Liverpool föll förra veckan borta mot Västra Skinkan med 1-3 och United torskade mot Chelsea i tisdags med 1-2 då lagkapten Vidic blev utvisad i slutminuterna och följaktligen är avstängd nu. Backkollegan Rio Ferdinand är fortsatt skadad och Patrice Evra osäker på spel. I Liverpool kan Andy Carroll eventuellt göra debut. Försvararna Daniel Agger och Fabio Aurelio samt mittfältaren Raul Meireles kan vara tillbaka efter skador. Både Pool och United har Europaspel på tisdag.

2. Wolverhampton – Tottenham 1×2 (M)
• Även Tottenham har Europaspel på tisdag, då man tar emot Milan i en galet viktig match för Spurs. Apropå galet viktigt så är alla ligamatcher galet viktiga för Wolves som kämpar för sin existens i Premier League. Skadeskjutet hemmalag – Försvararna Mancienne och Mouyokolo är definitivt borta, dock kan Ronald Zubar vara tillbaka. Detsamma gäller David Edwards och David Jones på mitten som dras med skadebekymmer och testas sent. Jamie O’Hara får inte spela då han är utlånad från just Tottenham. Efter sju veckors frånvaro kan Gareth Bale vara tillbaka i Spurs trupp. van der Vaart och Ledley King nya på skadelistan. Om det inte hade varit sån sjukstuga hade jag tagit bort tvåan, men nu följer alla tecken med.

3. A Bilbao – Sevilla 1 2
• Fyra raka uddamålsförluster för Bilbao. Blir det en femte? Det är mycket möjligt då Sevillas självförtroende bör vara mycket högre, spelare tillbaka efter skadebekymmer och det faktum att man rent historiskt har haft ganska lätt borta mot just Bilbao – på de sex senaste ligamötena i Bilbao har Sevilla vunnit fem. Man har inte spelat oavgjort i Bilbao sedan år 2000 och jag chansar med att ta bort krysset även idag. Målrik tillställning att vänta – Sevilla har gjort tio och släppt in elva på sina fyra senaste bortamatcher och Bilbao har gjort mål i samtliga sina hemmamatcher den här säsongen.

4. Levante – Espanyol 1
• Hemmalaget kan få tillbaka målsprutan Caicedo, vilket skulle betyda otroligt mycket. Dock är Larrea Sergio borta på mittfältet. Espanyol har det tufft just nu och har fem förluster på sina sex senaste matcher. Lång skadelista är en av förklaringarna och den blir bara längre och längre med Fonté, Verdu och Marquez. Levante har tre raka hemmasegrar. Tidigare har man kryssat hemma mot Real Madrid i ligan och slagit samma lag i cupen – finns hög potential och jag lämnar ettan ensam.

5. Racing Santander – Real Madrid x2
• Två riktigt skadedrabbade lag. I Racing saknar man Giovanni (osäker) Adrián, Arana, Schism och Henrique (avstängd). Real Madrid får klara sig utan avstängda Diarra på mitten, men Ronaldo, Kaka, Arbeloa, Gago, Khedira och Higuain är alla skadade och jag tror att man kan få det jobbigt. Santander är stekhett just nu – nio raka hemmamatcher utan förlust (fem oavgjorda) och poäng mot flera storlag. 80% på Real känns saftigt.

6. Inter – Genoa 1
• Veloso (mitt), Criscito (back) och Floro Flores (anf) är alla avstängda i Genoa som kommer att få en svettig eftermiddag borta mot Inter som trots sin viktiga i CL-retur mot München bör vinna detta. Maicon tillbaka efter avstängning men Cambiasso fortsatt skadad. Inter har sju raka hemmasegrar och har öst in mål i dessa (24 st) och kommer förhoppningsvis att fortsätta målkalaset mot Genoa. Etta.

7. Lazio – Palermo 1 2
• Darmian och Bacinovic avstängda i Palermo efter utvisningarna i den pinsamma hemmaförlusten mot Udinese för en vecka sedan (0-7).  Tränare Dello Rossi fick sparken och Cosmi har tagit över. Lille lagkaptenen Miccoli fortsatt skadad vilket är ett gigantiskt avbräck. Muslera kan vara tillbaka i målet för Lazio men Brocchi och Mauri är fortsatt borta på mitten och Andre Dias saknas i försvaret. Utgångsetta men Palermo kommer att gasa på för vinst och 10% på tvåan är grymt lågt.

8. Napoli – Brescia 1
• Napoli förlorade antagligen guldsmaken i munnen efter bortatorsken mot Milan senast. Hemma är man dock urstarkt, där man har tio raka utan förlust (8 2 0) och bara ett insläppt mål! Och då räknar jag inte med Europa League eller ligacup-matcher.  Man har dock viktige Lavezzi avstängd men man borde ändå klara av Brescia som får klara sig utan skadade mittfältsalternativen Zanetti, Filippini och Cordova. Etta.

9. Bologna – Cagliari 1x
• Pisano skadad i Cagliaris försvar och Canini är avstängd, annars ser det ljust ut på skadefronten för bortalaget. Även Bologna är relativt skadefritt och den enda ändring man gör sedan 2-0-vinsten mot Juventus är att Mutarelli ersätter Esposito som utgick skadad i mitten av första halvlek. Bologna är starkt hemma (7 4 2) och bara förlorat mot Milan och Roma. Osar lite oavgjort så jag tar efter lite tvekan med kryssgardering.

10. Chievo – Parma 1
• Chievo är kraftigt underskattat och hemma är man otroligt bra – bara en förlust på de tio senaste (bl a vinst mot Napoli och Inter, kryss mot Genoa, Juventus, Roma och Palermo. Fernandes avstängd i hemmalaget men annars har man bästa laget. I Parma är Paci avstängd men man har dessutom fått en sen skada på anfallsstjärnan Crespo. Viktige mittfältaren Giovinco dras med skadebekymmer och börjar troligtvis på Parmas bänk.

11. Malaga – Osasuna 1x
• Nacho Monreal avstängd i Osasunas försvar och backkollegan Josetxo är skadad. Pandiani fortfarande borta i anfallet men Aranda kan vara tillbaka och skulle isåfall förstärka offensiven rejält. Malagas Manolo avstängd efter sin utvisning i mardrömsmatchen mot R Madrid senast (0-7) och nu måste man försöka rädda ansiktet mot Osasuna som bara har två poäng på 13 bortamatcher.

12. Hamburg – Mainz 1 2
• Skadebekymmer i Mainz. Forwarden Allagui är skadad (8+2), dessutom saknas anfallskollegan Szalai (4+3) och Miroslav Karhan på mittfältet. Inga nya skador för Hamburg och kan matcha en stark elva. Mainz tar fler poäng borta (24) än hemma (16) och med bortastatsen 8 0 4 och 15% på tvåan gör att jag vill krydda ettan med en tvåa. Dessutom är Bundesligalagen helt förjävligt oberäkneliga.

13. Marseille – Lille 1x
• Ännu en fransk toppmatch och genast pillar jag ner ett kryss. Såg ni förresten resultaten från franska ligan i veckan? Av sju matcher slutade tre 0-0, två 1-0 och två 0-1. De kan sin defensiv fransoserna men några publikfriare är de sannerligen inte. Så varför skulle den här matchen bli annorlunda? Två skadefria lag, dock har Lille matchats tufft på sistone och kommer att vara nöjt med en poäng borta mot Marseille som inte förlorat hemma sedan premiären i augusti (1-2 mot Caen).

Hur tänker ni om veckans rad?

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.