Europatipset, vecka 9, 2 mars 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 9, 2 mars 2011

Ja ni, det här var ju inte det enklaste. När Serie B och skotska skitmatcher letar sig in på kupongen, då vet man att det blir klurigt. R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar hursomhelst. 144 spänn. Lycka till alla tipsters!

1. Arsenal – Leyton Orient 1
• FA-cupen. Efter den snöpliga ligacupfinalsförlusten mot Birmingham borde det vara ett revanschsuget Arsenal som tar emot Leyton Orient i FA-cupen. Trots att Fabregas, Walcott, Song och nu van Persie är skadade och missar matchen, så vinner Arsenal. Osäkert om Leyton Orients kapten, Steve Dawson, kan lira då han skadade sig i senaste ligamatchen mot Huddersfield. I samma match blev Harry Kane utvisad och är följaktligen avstängd. Etta.

2. Manchester C – Aston Villa 1x
• FA-cup. David Silva och Micah Richards kan vara tillbaka i Citys trupp efter skadebekymmer. Nathan Baker i Villa-försvaret är borta då han skadade sig i helgen och mittfältaren Jean Makoun är fortsatt avstängd. City matchas stenhårt just nu och jag ger Villa chans till omspel.

3. Benfica – Sporting Lissabon 1×2 (M)
• Cupen. Lissabon har haft det svårt mot Benfica den här säsongen och halkat efter de lokala rivalerna och Porto som ryckt i toppen. Men nu är det cupspel och chans för Sporting att nå finalen och ta en titel denna säsong. Man kommer att lägga mycket krut här och jag tycker att Benfica är lite för stora favoriter. Hemmalaget har dessutom ett ruggigt tungt spelschema med fyra tuffa matcher sedan 17/2.

4. Celtic – Rangers 1
• Cupen. Målisen Fraser Forster och mittfältaren Joe Ledley är avstängda i Celtic men Beram Kaya är tillbaka på mitten efter sin avstängning. I Rangers är Vladimir Weiss borta på mittfältet. Dessutom är Steven Naismith, Jamie Ness, Kirk Broadfoot och Lee McCulloch fortsatt skadade. 2-2 i första mötet och Rangers måste göra mål för att ta sig vidare. Det kan straffa sig mot Celtic som är det bättre laget i dagsläget.

5. Bayern München – Schalke 1x
• Cupen. Bayern föll tungt hemma mot serieledande Dortmund senast med 1-3. Det måste bli bättring nu om man ska ta sig vidare i tyska cupen. Schalke är verkligen inget dåligt gäng – lirare som Raul, Huntelaar, Jurado och Farfan visar på en hög offensiv potential. På senare tid har man kryssat borta mot Dortmund i ligan och Valencia i Champions League, men samtidigt torskat borta mot seriejumbon Mönchengladbach. Det stora matchernas lag? Det är möjligt och jag tar med krysset.

6. Getafe – A Madrid x2
• Viktig match i kampen om Europaspel nästa säsong. Tomas Ujfalusi i Madrid borta med ömt knä. Dessutom saknas de skadade mittfältarna Mario Suarez och Fran Merida Perez. Jag får en liten känsla för Madrid som kommit igång efter en tung period. I lördags kvitterade man två gånger om mot Sevilla två och klarade 2-2 och matchen innan den besegrade man Zaragoza borta. Dålig form på Getafe som bara har en seger på sina åtta senaste ligamatcher.

7. Osasuna – Deportivo 1x
• Problem i Osasuna då båda ordinarie anfallarna, Pandiani och Aranda är skadade och antagligen missar matchen. Backen Sergio tros dock vara tillbaka efter sin skada. Manuel Pablo skadad i bortaförsvaret, detsamma gäller Valeron på mitten. Svårbedömd match – Osasunas hemmaspel imponerar men samtidigt har Deportivo spelat bättre än på länge då man grejade kryss på Real Madrid senast. Men det är hemma som man tar poäng – borta har man bara vunnit en av sina åtta senaste. 1x ska räcka.

8. Valencia – Barcelona 2
• Vilket annat bortalag så hade jag garderat upp här. Men 57% på Barcelona går inte att blunda för och jag måste spika tvåan. Ni som har råd kan gardera. Bruno (avstängd), Mehmet Topal (avstängd), Aritz Aduriz (skadad) och Miguel (skadad) är borta i hemmalaget. Barcelona saknar Puyol och Valdes.

9. Sociedad – Levante 1×2 (M)
• Caicedo som gjorde matchvinnande målet för Levante mot Osasuna senast har ett stukat knä och kommer inte att lira. I Sociedad är det osäkert om den unge franske vänsteryttern Griezmann och den mer rutinerade högeryttern Xabi Prieto kommer att spela p g a skadebekymmer. 12% på Levante är galet lågt och jag tycker det här alldeles för ovisst jämfört med hur teckenprocenten är fördelade så jag helgarderar.

10. Villareal – Hercules 1
• Rufete, Peña, Drenthe och Valdez fortsatt borta skadade för Hercules. Capdevila, Cazorla, Gonzalo Rodriguez, Nilmar och Bruno kan förstärka Villareal efter skador och avstängning. Hercules har spelat nio (!) ligamatcher i rad på bortaplan utan att göra mål. Villareal har visserligen ett tufft spelschema, men vinna här bör man.

11. Zaragoza – A Bilbao x2
• Ander Herrera, viktig mittfältskugge för Zaragoza kommer att 1 juli att byta lag – till A Bilbao. 21-åringen har skrivit på ett femårskontrakt. Förstavalet Leo Franco är fortsatt skadad i Zaragoza-målet och ersätts av Doblas. Pablo Orbaiz på väg tillbaka i Bilbao men frågan är om han hinner återhämta sig. Ok, bortalaget har tre raka förluster – men då har mött Mallorca och Barcelona borta och senast Valencia hemma. Riktigt tufft motstånd och lättare nu mot ett Zaragoza som brukar ha det tufft mot topplagen.

12. St Johnstone – Aberdeen 1 2
• Rutinerade försvaren Michael Duberry borta för hemmalaget. Aberdeens anfallare Chris Maguire är avstängd och mittbacken Zander Diamond (bra namn för övrigt!) tros tvingas stå över. Svårbedömt och jag ska villigt erkänna att jag har ganska dålig koll på bottenskiktet i den skotska ligan. Men Aberdeen är det bättre laget, har fler matchvinnare och kan ta det här. Båda lagen spelar sällan oavgjort så det får blir 1 2.

13. Torino – Atalanta 1x
• Jahopp, italiensk Serie B-fotboll. Inga konstigheter. Stinker kryss och målsnålt lång väg. Även fast Atalantas bortastats imponerar (6 3 4) och att man ligger tvåa i tabellen så har man inte slagit något av de nuvarande topplagen på bortaplan. Torino ligger sexa och är starkt hemma (8 3 3) där man bara förlorat en av sina åtta senaste matcher.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.