Europatipset, vecka 7, 20 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 7, 20 februari 2011

12 rätt igår och bara Middlesbrough som ställde till det för mig genom att vinna. Idag testar jag R-3-3-24 (12) med två matematiska halvgarderingar. 96 spänn. Lycka till alla!

1. Manchester C – Notts Co 1
• Balotelli skadefri och kan spela här. Även fast City byter ut hela förstaelvan så ska man vinna.

2. Leyton Orient – Arsenal x2
• Hårt matchande för Arsenal kan kanske kosta mot Leyton Orient som har elva raka matcher utan förlust? Ett kul kryss att ha med. Arsenal väntas vila lirare, bland annat van Persie och Fabregas. Orient har bland annat slagit ut starka Norwich och Swansea på vägen.

3. Barcelona – Bilbao 1
• Sena skador på Bilbaos mittfältare Orbaiz och Mikel San Jose i försvaret. Barca kommer att mönstra en stark elva och jag tror inte att Bilbao kommer att upprepa bragden från cupen i december då man lyckades få 0-0 på Camp Nou.

4. Osasuna – Espanyol x2
• Svårbedömd match när två lag som letar form möter varandra. Dessutom är båda lagen sargade av mängder av avstängningar och skador, framförallt Osasuna där förvarna Sergio och Miguel Flano är skadade och backkollegan Damia är avstängd. Framåt är anfallaren Aranda borta skadad (4 mål + 4 assist). Espanyol saknar skadade backen Juan Forlin och mittfältaren Raul Baena, men samtidigt kan man få tillbaka en hel del lirare efter skador. Jag väljer bort ettan trots att Osasuna bara torskat en hemmamatch.

5. Sevilla – Hercules 1
• Kanoute tillbaka i Sevilla som inte imponerar på mig för tillfället – sex raka matcher nu utan seger. Palop i Sevillamålet är skadad. Det är även Romaric på mittfältet. Även Hercules har lite skadebekymmer och jag tror inte att man tar poäng mot Sevilla. Hercules har spelat ÅTTA raka bortamatcher utan att göra mål. Man tar sina poäng hemma.

6. Chievo – Milan 1×2
• Backarna Mandelli och Sardo är avstängda i Chievo som är riktigt hemmastarkt och man har inte förlorat hemma sedan Lazio var på besök – 26 september 2010! Milan har bara en bortaförlust den här säsongen (premiären mot Cesena) och är såklart given favorit. Men förlusten mot Tottenham i CL kan sitta i bakhuvudet vilket ett formstarkt Chievo kanske kan utnyttja. Abbiati skadad i Milanmålet. Helgardering.

7. Fiorentina – Sampdoria 1
• På Sampdorias senaste fem bortamatcher så har man inte gjort ett enda mål. Sådant klent anfall håller inte mot Fiorentina som är kraftigt på gång och absolut inte har några problem med att göra mål – man har faktiskt gjort mål i samtliga hemmamatcher denna säsong!

8. Genoa – Roma 1×2
• Rosi, De Rossi och Cassetti avstängda i ett allt sämre spelande Roma som kommer få det svårt mot Genoa som sköter sig bättre och bättre. Jag får dock en lite jobbig känsla i magen av att inte ha med tvåan så jag helgarderar.

9. Napoli – Catania 1x (M)
• Campagnaro och Lavezzi avstängda i hemmalaget som lirade Europaleague i veckan och kan säkert vara lite slitet. 85% på ettan är alldeles för högt och krysset ska absolut med!

10. Parma – Cesena 1
• Parma imponerar inte trots hyfsat spelarmaterial men nu är viktige mittfältaren Parolo avstängd i Cesena vilket är ett stort avbräck. Jag lämnar ettan ensam.

11. Almeria – Deportivo 1x
• Almeria har 2 6 3 hemma. Ingen imponerande statistik kanske men då ska man komma ihåg att de två segrarna har kommit på de två senaste matcherna och man har inte förlorat hemma sedan 19 december. Deportivo har problem med målskyttet och kommer att få det tufft mot Almeria. lagen möttes i Spanska cupen i mitten av januari. Då vann Almeria med 1-0.

12. Getafe – Racing 1 2 (M)
• Försvararen Fernandez avstängd i bortalaget, likaså är Miguel Torres Gomez i Getafe. Det borde bli en hemmaseger men Getafe blandar och ger (6 1 5 hemma) och har faktiskt tre förluster på sina fyra senaste hemmamatcher. Jag kryddar med skrälltvåa.

13. Toulouse – Rennes 1×2
• Det här får jag ingen ordning på alls. Rennes jagar Lille i toppen och bör vara bättre än Toulouse, men samtidigt – Toulouse har fyra raka hemmasegrar och 7-0 i målskillnad. Helgardering.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.