Stryktipset, vecka 7, 19 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 19 februari 2011

Många som frågar sig i vilken av FA-cupmatcherna som favoriten inte håller, även jag. Men jag har svårt att hitta någon skräll – om något lag skulle kunna ställa till det så tror jag det är Sheffield borta mot Birmingham. Hursomhelst, R-4-4-144 (12) som gäller den här veckan. Och som vanligt kommer ett förslag till Tips-SM senare ikväll eller imorgon.

1. Manchester U – Crawley 1
• Park Ji-Sung är visserligen skadad i Man U men man har ju lite att ta av och jag tror inte att man låter lilla Crawley skrälla på Old Trafford. Allt under 95% på United känns som spikvärt. Etta.

2. Birmingham – Sheffield W 1
• Klurade länge på om jag skulle halvgardera denna, men ca 20% på kryss känns inte alls speciellt värt faktiskt. Det som oroar är att Birmingham spelar final i Ligacupen om drygt en vecka och kommer att vila massor av spelare. Senaste FA-cupmatchen inför semifinalen i Licacupen vilade man nio spelare. Man vann visserligen mot Coventry då, men det satt långt inne. Nu möter man dock betydligt svagare motstånd i Sheffield W som har åtta raka matcher i ligan utan seger.

3. Stoke – Brighton 1
• Det hade varit en jätteskillnad om matchen spelats i Brighton för hemmafördelen gör mycket. Stoke satsar hårt på cupen och nu får man antagligen tillbaka Matthew Etherington framåt och tillsammans med bl a Carew, Jones och Fuller borde man vinna ganska lätt.

4. Crystal P – Sheffield U 1x
• Crystal P har lånat Fulhams mittfältare, den sydafrikanske landslagsmannen Kagisho Dikgacoi under resten av säsongen. Även Sheffield har förstärkt med en mittfältare från Fula Skinkan – Bjorn Helge Riise. CP är starkt hemma nu och har inte släppt in mål på sju raka matcher och med tanke på att Sheffield är väldigt skadedrabbat och gör minst mål av alla lag på bortaplan (11 st) så borde CP kunna hålla tätt en match till. Viktig match i bottenstriden och krysset följer med. Framförallt för att tre av de fem senaste matcherna på Selhurst Park har slutat 0-0…

5. Ipswich – Hull 1×2
• Svårbedömd match. Båda lagen har god form men samtidigt inte ställts mot allt för tufft motstånd de senaste två matcherna. Dock imponerar Hull stort just nu och har tio(!) raka bortamatcher utan förlust. Jag ser nog Hull som det bättre laget men det är svårt att utelämna något tecken här – visst osar det kryss? Hull har lånat den skicklige backen Jack Hobbs av Leicester under resten av säsongen.

6. Leeds – Norwich 1x
• Norwichs bortastatistik imponerar (6 6 3) men då ska man komma ihåg att segrarna har kommit mot Scunthorpe, Preston, Bristol C, Derby, Coventry och Sheffield U. Mot de bättre lagen har man det jobbigare. Och Leeds är ett av de bättre lagen. Bra hemmaform på Leeds som har sju matcher utan förlust, varav fem är vinster. Jag utgår ifrån ettan men krysset ska absolut med. Norwich visade senast ännu en gång hur man kör ända in i kaklet när man tryckte in vinnarmålet mot Reading i 94:e minuten. Och med tanke på att Leeds tappat stora ledningar tidigare under säsongen så känns ett oavgjort resultat inte alls omöjligt. Sanchez tros vara tillbaka på topp i Leeds.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7hQAjyWhC7s]

Halvtidsunderhållningen.

7. Millwall – Middlesbrough 1
• Yttermittfältaren Hameur Bouazza kan göra debut för Millwall som har sex raka hemmasegrar med bara ett insläppt mål – imponerande. Förutom Leicester (2-0) har dock motståndet inte varit det bästa. Hursomhelst är man befogad favorit mot ett skadedrabbat Middlesbrough som slarvade bort 3-1-ledning till 3-4-förlust mot Swansea förra helgen. Middlesbroughs tre bortasegrar har kommit mot bottengängen Preston, Scunthorpe och Bristol C. Jag tror på ettan.

8. Nottingham – Cardiff 1×2
• Radoslaw Majewski fortsatt avstängd i hemmalaget som åkte på en överraskande förlust borta mot bottengänget Scunthorpe senast. Hemma är man dock galet stabilt – 34 raka utan torsk, men frågan är om inte Cardiff är just det laget som kan bryta Forest makalösa svit? Anfallarna Bothroyd och Bellamy håller PL-klass och kan lirka upp samtliga försvar i serien. Hur jag än vänder och vrider på den här matchen så kommer jag fram till samma sak varje gång: helgardering.

9. Portsmouth – Barnsley 1×2
• Jonathan Hogg avstängd i hemmalaget efter en sen utvisning i bortavinsten mot Doncaster förra helgen. Kapten Mokoena verkar dock vara tillbaka efter sitt arbetstillståndsstrul. Varning för Barnsley. Man var visserligen uselt mot Leicester, men frågan är om inte Leicester får alla lag att verka usla just nu? Trots att Barnsley bara har en seger (Doncaster) och en oavgjord (Nottingham) på sina sex senaste bortamatcher så tror jag ändå inte att tvåan är omöjlig. De fyra förlusterna är mot de erkänt hemmastarka lagen Leicester, Millwall, Hull och Swansea. Pompey är inte stabilt och jag tar tidigt med alla tecken. Barnsley har lånat försvaren Paul McShane när kapten Stephen Foster åter igen är skadad. 18% på Barnsley är bra!

10. Preston – QPR x2
• Botten mot toppen när jumbon Preston tar emot seriesuveränen QPR. Hogan Ephraim avstängd i bortalaget och yttermittfältaren Tommy Smith skadad som hursomhelst är skyhög favorit, med all rätta. Lite oroväckande att QPR inte vunnit borta mot Preston på 2000-talet (3 4 0) men samtidigt så var det länge sedan som QPR var så här grymt bra. Jag ger Preston krysschans, men inte mer. Prestons anfallare Leon Clarke får inte spela då han är utlånad från just QPR.

11. Reading – Watford 1x
• Jem Karacan avstängd i hemmalaget – han visades ut i 65:e minuten mot Norwich för en vecka sedan. Reading och Watford är lag med liknande form: dalande. Men Reading har mött riktigt tufft motstånd och det är egentligen bara 1-1-matchen mot Sheffield U i veckan som är oroande. Annars har man ställts mot Norwich borta (1-2), Cardiff borta (2-2), QPR hemma (0-1) och Hull hemma (1-1). Watford kommer inte att ta alla poäng. Utgångsetta med kryss som krydda.

12. Scunthorpe – Derby 1×2
• Derby som saknar sålda anfallaren Kris Commons oerhört är helt utan form och på de 12 senaste ligamatcherna har man två oavgjorda, en vinst och resten förluster. Men är det något lag man kan bryta negativa sviter emot så är det ju Scunthorpe. Ligans sämsta hemmalag (9 poäng) är väldigt skadedrabbat och kan förlora mot vilket lag som helst, även mot ett formsvagt Derby som lånat in den vindsnabbe anfallaren Jamie Ward från Sheffield U.

13. Swansea – Doncaster 1
• Doncaster åkte på en riktig pärla senast när man föll med hela 0-6 hemma mot Ipswich. Skadebekymmer låg bakom den storförlusten och skadelistan är fortsatt lång. Man saknar dessutom fortsatt avstängde Liam Wakefield men har lånat in 34-årige anfallaren Jason Euell från Blackpool. Swansea har släppt in minst mål av samtliga lag på hemmaplan – endast sex stycken och med tanke på hur skadeskjutet Doncaster är så borde det inte vara något snack det här. Neil Taylor troligtvis tillbaka som vänsterback i hemmalaget. Etta.

Vad tror ni om veckans rad kära läsare?

Packa pannband och jesussandaler så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.