Europatipset, vecka 6, 13 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 6, 13 februari 2011

Shit, så här mycket analys var det länge sedan det blev på Europatipset. Tänk vad bra en förkylning kan vara! Blir det 13 rätt så ska jag vara sjuk varje lördag från och med nu. Precis som igår är det R-0-7-16 (12) med tre matematiska halvgarderingar som gäller. 128 kronor. Och raden kan ändras om det sker något dramatiskt.

1. Bolton – Everton 1x
• Skadebekymmer i Everton som saknar skadade anfallsstjärnan Louis Saha och mittfältaren Jack Rodwell som åkte på en smäll i Englands U21-match i veckan. Öppen historia det här och spontant känns det som om krysset måste med och med tanke på att Bolton bara förlorat två matcher och Everton vunnit lika många matcher borta så känner jag mig ganska trygg med 1x.

2. Deportivo – Villareal x2
• Deportivo saknar avstängde försvaren Laure som för övrigt var den som gjorde 3-3-målet i 84:e minuten mot självaste Sevilla och bärgade en poäng till La Coruna. Imponerande? Nja, med tanke på att Sevilla fick en utvisning i 57:e och därefter kunde göra tre mål så är det ju snarare ganska uselt. Hursomhelst så har Deportivo bara förlorat två hemmamatcher i serien (Barca och Almeria) så det blir såklart tufft för Villareal att ta med alla tre poängen hem. Men poäng, det får man om man håller hyfsad klass.

3. Espanyol – Real Madrid 2
• Om min knaggliga spanska fungerar okej så är försvararen David Garcia borta på grund av skada i Espanyol. Dessutom är backkollegan Ruiz såld till Napoli och Osvaldo (7 mål + 2 assist) är fortsatt skadad. Efter Barcas oväntade poängtapp i går mot Gijon och Reals snöpliga förlust mot Osasuna i senaste bortamatchen så jag tror jag att vi får se ett mer fokuserat Madrid som ser sin chans att knapra in på Barcelona i toppen. Spik.

4. Hércules – Zaragoza x2 (M)
• Tunga skador i hemmalaget på Pena (back), Valdes (anfallare) och Drenthe (mittfältare). Fyra raka torskar i ligan med 0-10 i målskillnad är ju ingen fest för självförtroendet direkt även fast två av dessa motståndarlag varit Valencia och Barcelona. Över 50% på Hércules känns inte motiverat med tanke på Zaragozas hyfsat intakta trupp och bra form – tre vinster och en oavgjord på de fyra senaste.

5. Malaga – Getafe 1x (M)
• “Malaga kommer att klättra efter alla sina värvningar” läser jag mest hela tiden och har gjort så under några veckors tid. Men det händer inte mycket för klubben och nu är dessutom nya målisen Sergio Asenjo skadad i uppåt åtta månader med en knäskada. 59% på jumbon är ruggigt saftigt då Getafe inte är genomuselt – man har bland annat slagit Sevilla borta. Krysset SKA med.

6. Brescia – Lazio x2
• Även fast Lazio har tappat en hel del efter juluppehållet så har man ju inte helt kollapsat. Det är egentligen bara hemmaförlusten mot Lecce som sticker ut och även fast man inte vunnit så mycket så har man ändå en trepoängare mot Fiorentina och 0-0 borta mot Milan är inte så pjåkigt. Brescia kämpar i botten av tabellen och jag tror inte att man vinner här.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dP5rEffhXfo]

Halvtidsunderhållningen

7. Juventus – Inter x2
• Chivu avstängd i Inter och Milito skadad. Otroligt viktig match för Inter för att hänga med i striden och ligatiteln. Juventus är svårslaget hemma men om det är något lag som ska rå på dem så är det väl Inter ändå? Oavgjort känns mest troligt om jag känner Italien rätt, men fördel bortalaget.

8. Sampdoria – Bologna 1x
• Kraftiga problem framåt för Sampdoria som inte gjort mål på fem (!) raka ligamatcher. Att Pazzini och Cassano lämnat är naturligtvis en stor anledning. Bologna har bara en förlust på sina sju senaste matcher i ligan och på bortaplan har man tagit poäng i fyra av sina fem senaste. Nu får man dock klara sig utan Albin Ekdal som är skadad. Dessutom är försvararen Britos och mittfältaren Della Rocca avstängda. Bologna har inte vunnit i Genoa på 2000-talet…och jag tror faktiskt inte att man gör det nu heller. 0-0?

9. Cagliari – Chievo 1x
• Att låna ut Matri till Juventus kan bli dyrbart för Cagliari, dels för att han gjorde två mål mot sina forna klubb förra veckan när Juventus vann med 3-1 och dels för att anfallsspelet riskerar att förlora rejält i styrka (Matri stod för 11 mål innan han tog resväskorna till Turin). Mittfältaren Fernandes är avstängd i Chievo som får svårt att ta hem alla tre poängen från Sardinien där Cagliari är starkt.

10. Catania – Lecce 1x (M)
• Sju raka matcher utan vinst för Catania och 60% på ettan är väldigt mycket med tanke på formen och att Lecce har två segrar och en oavgjord på sina tre senaste bortamatcher. Backen Fabiano avstängd i bortalaget men jag tycker ändå att man har poängchans.

11. Cesena – Udinese 2
• Udinese är kanske ligans hetaste lag just nu och har stigigt som en raket i tabellen under de tio senaste omgångarna. Offensiven är det sannerligen inget fel på – man har gjort mål i elva matcher i rad (bara två av dessa under två mål) och gör näst flest mål på bortaplan i serien efter Palermo. Anfallarna Di Natale (16 mål) och Sanchez (7 mål) hittar varandra grymt bra och förhoppningsvis fortsätter de med det nu mot Cesena som saknar mittfältaren och nyckelliraren Luis Jimenez som för övrigt är den som gjort Cesenas två senaste mål på hemmaplan.

12. Köln – Mainz 1 2
• Köln spelar bra hemma och har tre raka segrar där. Saknar nu troligtvis skadade mittfältaren Ehret. Mainz i sin tur får klara sig utan anfallaren Adam Szalai (4 mål + 3 assist). Sög länge på att lämna ettan ensam, men det går inte till 54%. Jag vet, man ska inte tjata om de där procenten, men anledningen till att det stiger alldeles för högt nu är att folk stirrar sig blind på att Köln vände och vann mot Bayern München senast då 0-2 blev till 3-2. Mainz tar fler poäng borta än hemma och man har bara spelat en oavgjord match under hela säsongen. Tvåan får fan följa med.

13. Lille – Toulouse 1
• På sina sex senaste hemmamatcher har ligaledaren Lille fem vinster och en oavgjord – så stirra er inte blinda på att man har kryssat mycket hemma, det var förra året det. Toulouse har tre raka bortaförluster men är absolut inte oävet borta (4 1 6) men när man har mött topplagen så har man alltid förlorat. Etta.

Vad tror du om veckans rad?

Packa nässpray och hostmedicin så tar vi en ambulanshelikopter till någonstans varmt i morgon!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.