Stryktipset, vecka 6, 12 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 12 februari 2011

Hej! 13 rätt i paus förra veckan (12 efter slutsignalen). Massa miljoner i potten nu och skrällar ska följaktligen med på kupongen. Jag spelar R-0-7-16 (12) med tre matematiska halvgarderingar – 128 kronor. Tips-SM rullar på och senare i kväll eller i morgon lägger jag upp ett 64-radersförslag. Raden kan såklart ändras om något händer där borta…men tanke på snöstormen här hemma så vore ju det inte helt omöjligt. Eller så regnar det fåglar eller nåt, verkar ju också populärt nuförtiden.

1. Arsenal – Wolverhampton 1
• Diaby avstängd i hemmalaget. Jag anar stor revanschlusta hos Gunners efter det sjuka poängtappet mot Newcastle senast: 4-0 blev 4-4. Wolves slog visserligen självaste Man U senast, men det var hemma, borta är det jobbigare – tre raka torsk på bortaplan i ligan och mot Arsenal i London har man fyra förluster på fyra försök och bara ett mål framåt. Etta.

2. Birmingham – Stoke 1x
• Birmingham förlorar sällan hemma (3 7 2) och jag tror inte att Stoke åker hem med alla tre poängen. Tottenham-lånet David Bentley kommer göra mycket för Birminghams offensiv. Stoke är dock lite äckligt att tippa på så garderingen ska helt klart med. Målsnålt och tråkigt.

3. Blackburn – Newcastle 1
• Roque Santa Cruz är tillbaka i Blackburn. En hel lirare i Newcastle har varit på landslagsuppdrag i veckan och det kan såklart slita. Jag tror på Rovers. Etta.

4. Blackpool – Aston Villa x2
• Nathan Baker fortsatt avstängd i Villa. Lite av en hatmatch då tränarna Houllier (Villa) och Holloway (Blackpool) bråkade verbalt under januarifönstret om Blackpools kapten Charlie Adam som Houllier försökte lägga vantarna på. Mycket hjärta i hemmalaget och det räcker långt…men inte längre än till en poäng mot ett allt bättre spelande Villa.

5. Liverpool – Wigan 1x (M)
• Liverpool är jättefavoriter med all rätta efter fyra raka segrar i ligan och noll insläppta mål. Jag vill ändå höja varningens finger för Wigan som bara förlorat en av sina sex senaste bortamatcher och har en relativt skadefri trupp. Många Liverpoollirare har varit på landslagsuppdrag i veckan. Gerrard kan missa. Skrällkryss? Ja tack.

6. West Bromwich – West Ham 1 2
• Västra Skinkan har förstärkt med Ba och Keane framåt, men den senare tros missa den här viktiga matchen på grund av skada. Två lag som sällan spelar oavgjort: WBA en oavgjord på sina 13 senaste ligamacther, West Ham en oavgjord på sina sex senaste. Sexpoängsmatch och chans för Skinkorna att lämna jumboplatsen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vMmVvJxl9hA]

Halvtidsunderhållningen

7. Middlesbrough – Swansea 1x
• Riktigt klurig match. Swansea är i grunden bättre och ska vara favoriter, men kaptenen Garry Monk är fortsatt skadad och Middlesbrough har hostat upp sig på sistone, fått tilbaka flera spelare efter skada och kan knipa alla tre pinnar om allt klaffar. Jag väljer bort tvåan.

8. Watford – Burnley 1 2 (M)
• Anfallaren Lloyd Doyley är tveksam till spel i Watford. Don Cowie kan dock vara tillbaka efter tre veckors frånvaro – men agerar säkert bara inhoppare. Watfords tidigare lysande form verkar ha bedarrat och frågan är om man nu tänker agera som det bottenlag alla trodde man skulle vara? 54% på ettan känns högt just på grund frågetecknet för Watfords form, men även p g a att Burnley inte är oävet borta (2 7 5) och att de två segrarna kommit under de fem senaste bortamatcherna. De senaste åtta ligamötena mellan lagen i London: 3 0 4. Skrällchans.

9. Barnsley – Ipswich 1x
• Sålda yttermittfältaren Hammill saknas ordentligt för offensiven i Barnsley, samtidigt är defensiven intakt och man släpper inte in många mål. Nu kan dessutom lagkaptenen Stephen Foster vara tillbaka efter en käkskada och tre matchers frånvaro. Ipswich gasar på och nye tränaren Paul Jewell har haft en lysande start med klubben och tre raka segrar i ligan gör mycket för självförtroendet – dock har motståndet varit dåligt i form av Doncaster, Derby och Sheffield U. Barnsley är bättre och Ipswich får max kryss.

10. Bristol C – Leeds x2
• Hemmaliret klickar för Bristol C och man har 0-6 i målskillnad på de två senaste matcherna – det håller inte mot ett offensivt spelade Leeds som bara har en bortaförlust på sina tio senaste bortamatcher. Amerikanen Eric Lichaj gör debut för Leeds. Bristols bäste målskytt förra säsongen, Nicky Maynard, kan vara tillbaka men det lär ta ett tag innan är helt på topp igen.

11. Doncaster – Portsmouth 1
• Pompey är helt under isen just nu och måste ha en riktigt sliten elva då det knappt finns avbytare i klubben. Dessutom är lagkaptenen Aaron Mokoena borta då det är strul med hans arbetstillstånd. Doncaster har gått knackigt hemma ett tag men tog en efterlängtad vinst senast mot Burnley. Etta.

12. Norwich – Reading 1x (M)
• Luktar alltid oavgjort när Reading spelar, även här när man ställs borta mot ett starkt Norwich som alltid ger allt. Fördel Norwich som har tre vinster och en oavgjord på sina fyra senaste hemmamatcher.

13. Sheffield U – Millwall x2
• Svårtippat. Kozluk och Wiliamsson avstängda i Sheffield U. I Millwall finns det en risk att skyttekungen Steve Morison är fortsatt skadad, men en liten möjlighet att han är tillbaka i truppen igen. United är ett av seriens sämsta hemmalag i år (4 2 8 ) och har fyra raka förluster hemma. Millwalls bortaspel är ok (3 6 6) men kryssar som synes alldeles för ofta, både mot dåliga och bra lag, så krysset följer med tvåan.

Packa brun-utan-sol och speedos så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.