Stryktipset, vecka 5, 5 februari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 5 februari 2011

Hej fellow tippers! Ni vet väl alla att Tips-SM drar igång den här veckan? Bra! Analysen nedan gäller för R-4-4-144 (12) och det systemet får ju inte vara med i SM som ni säkert är medvetna om. Men på fredag eller lördag ska jag även lägga upp ett 64-raderssystem, så håll ögonen öppna! Då så, då kör vi, veckans rad (som såklart kan ändras om något dramatiskt händer):

1. Newcastle – Arsenal x2
• Det ser allt tuffare offensivt ut för Newcastle som sålt Andy Carroll för sjuka pengar till Liverpool och nu dessutom har Shola Ameobi skadad. Arsenal vann visserligen på St James’ Park i ligacupen i oktober med hela 4-0 men Newcastle är starkt hemma där man bland annat slagit Liverpool och Villa (6-0 i premiären – kommer ni ihåg?). Man har även tagit poäng mot Chelsea och Spurs. Tung skada på Nasri i Arsenal. Krysset följer med tvåan.

2. Aston Villa – Fulham 1
• Nathan Baker avstängd i hemmalaget efter sitt röda kort mot Blackburn i FA-cupen. Aston Villa är det dock i stort sett skadefritt och lagets offensiv når nya dimensioner i och med värvningen av Darren Bent. Fulham har haft ett tufft schema (Liverpool 26/1, Tottenham 30/1 och Newcastle 2/2) – man vann visserligen mot Newcastle, men utan att glänsa och jag tror att man får tufft mot Aston Villa, som man f ö aldrig slagit på bortaplan.

3. Everton – Blackpool 1x
• Tim Cahill är äntligen tillbaka i Everton efter sitt spel i asiatiska mästerskapen och det kommer antagligen att lyfta Everton. Många turer kring Blackpools stjärna Charlie Adam under transferfönstret som ville säljas, men klubben sade nej till bud från både Liverpool och Tottenham. Jag är inte helt säker på att allt stök är enbart negativt för Blackpool. Nu är fönstret stängt, spelarna kan fokusera på att spela fotboll igen och dessutom ger Adam alltid 100% och tränaren Ian Holloway är fantastisk på att motivera sina spelare. Poängchans för Blackpool.

4. Manchester C – West Bromwich 1
• Finns inget utrymme för City att förlora poäng här om man ska ha någon möjlighet att ta hem ligan. Man har tre raka hemmasegrar i serien + en i FA-cupen. Poängtappat i veckan mot Birmingham triggar förhoppningsvis spelarna. Anfallaren Peter Odemwingie är osäker på spel för WBA som på sina sex senaste bortamatcher (fyra i ligan, en i ligacupen och en i FA-cupen) har förlorat samtliga och endast mäktat med ett mål framåt. Etta.

5. Tottenham – Bolton 1
• Trots tunga skador på bl a Bale och Modric så borde Spurs kunna vinna mot Bolton som allt annat än imponerar för tillfället, trots att man vann senaste mot Wolves. Tottenham har bara en hemmaförlust den här säsongen och känns inspirerat. På Bolton senaste sex besök på White Heart Line så har Bolton bara tagit poäng en gång. Det här vinners Spurs.

6. Wigan – Blackburn 1×2
• Svårtippad match. Hemmalaget har värvat 24-årige anfallaren Conor Sammon från Kilmarnock där han gjort 18 mål den här säsongen. Han känns som ett spännande köp även fast det kommer ta ett tag för honom att anpassa sig till PL. Santa Cruz skadad i Blackburn. Luktar kryss och målfattigt, men säkra kryss är sällan säkra och någon kanske får på en perfekt tåpaj i 95:e minuten. Helgardering.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IXb0Pd-T0kE]

Halvtidsunderhållningen.

7. Burnley – Norwich 1×2
• Osäkert om anfallaren Martin Paterson kan spela för Burnley – han skadade sig i senaste ligamatchen mot Doncaster då man förlorade. Man är starkt på Turf Moor men inte omöjligt att besegra och Norwich ger alltid ger allt i varje match och det kan ge resultat här – man har sju raka bortamatcher utan förlust. Helgardering. Igen.

8. Nottingham – Watford 1
• Forest har över 30 raka ligamatcher hemma utan förlust. Senast man förlorade var mot Blackpool 19 september 2009 – om man inte räknar förlusten i play off-spelet. Watfords superform verkar ha bedarrat en aning och jag tror att den offensiva taktiken kan straffa sig mot Nottingham som är ett bättre lag i grunden och har häng på Premier League-plats.

9. Crystal P – Middlesbrough 1×2
• Bortalaget har nu sex raka matcher i serien utan förlust och har börjat klättra i tabellen. Fler skadefria spelare är en av förklaringarna. Nu har man även värvat försvararen/mittfältaren Maximilian Haas från Bayern München och offensive mittfältaren Merouane Zemmama från Hibernian. Men Crystal Palace hemmaform är det inget fel på heller: Sju raka utan torsk och sex raka utan att släppa in något mål! Helgardering.

10. Leeds – Coventry 1x
• Leeds är bättre än Coventry just nu, inget snack om saken. Men Leeds har svikit förut och tappat överlägen till oavgjorda slutresultat flera gånger. Coventry borde dock vara slitet, dels efter den bittra förlusten mot Birmingham i FA-cupen 29/1 då man ledde med 2-0 men föll med 2-3, men också efter torsken hemma mot Nottingham 1/2 – även då tappade man ledning till förlust! Jag tror på Leeds, men krysset följer med på ren rutin.

11. Leicester – Barnsley 1
• Det känns inte som om många lag rår på Leicester just nu – både de ekonomiska och fysiska musklerna kan ta Leicester ända till Premier League om man fortsätter som man gjort de senaste fem ligamatcherna (fyra vinster och en oavgjord). Yakubu och Vassell verkar ha hittat varandra i anfallet och jag tror att man slår Barnsley, precis som man gjort de tre senaste gångerna som Barnsley kommit på besök (1-0, 2009, 2-0, 2007, 2-0, 2006).

12. Portsmouth- Derby 1×2
• Dean Leacock avstängd i Derby. Två lag som är svåra att få grepp om – Derby är i usel form och så har man blivit av med målkungen Kris Commons. Detsamma kan man säga om Portsmouth som knappt har tillräckligt många lirare i truppen för att ställa en elva på planen. Jag helgarderar den här matchen ganska snabbt!

13. Scunthorpe – Hull x2
• Abdisalam Ibrahim avstängd i Scunthorpe då han visades ut senast mot Middlesbrough. Hemmalaget jagar desperat poäng för att undvika nedflyttning, Hulls bortaspel imponerar – man har nio raka matcher utan förlust och jag tror att sviten håller i sig.

Packa bananahammock och sombrero så ses vi på Arlanda på söndag!

Förresten: om ni undrar över spelsystem eller har några andra frågor är det bara att kommentera eller skicka ett mejl till [email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.