Stryktipset, vecka 4, 29 januari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 29 januari 2011

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XQPR43v64e4]

R-4-4-144 (12) som gäller den här veckan. Notera att matchen mellan Wolves och Stoke spelas på söndag. Lite kortare analys än vanligt då jag skriver från en hotellobby på Teneriffa. Det är bara att ni kopierar raden och gör mig sällskap på måndag! 🙂

1. Southampton – Manchester U 2
58% på Man U i skrivandets stund vilket kommer att stiga, men trots ett minst sagt knackigt bortaspel av United så borde man väl ändå kunna slå Southampton borta.

2. Birmingham – Coventry 1x
Lee Carsley borta för Coventry som har det tufft på bortaplan – en seger på de sju senaste matcherna. Jag ger ändå Coventry chansen till omspel då Birminghams hemmaspel fungerar sådär med många oavgjorda matcher.

3. Bolton – Wigan 1x
Bolton har en ganska tunn trupp och jag tror inte att man vilar alltför många spelare. Wigan har luftat lirare tidigare i cupen och man kan göra det igen. Jag tror man är nöjd med ett kryss. Bolton vill nog revanschera sig för 0-4-torsken hemma mot Chelsea senast.

4. Sheffield W – Hereford 1
Mathieu Manset har lämnat Hereford och anfallsspelet kommer inte att vara sig likt. Sheffield har sju raka (inkl cuper) hemmamatcher utan förlust och jag tror inte att man bryter den sviten.

5. Stevenage – Reading 2
Stevenage kommer att mötas med en helt annan respekt efter att ha slagit ut Newcastle i förra omgången. Reading har värvat rejält och kommer ställa ett bra lag på planen.

6. Torquay – Crawley 1 2
Jag ger Crawley skrällchans mot Torquay! Man bjuder alltid upp och det kan bära eller brista. Crawley har sex segrar och en oavgjord på sina sju senaste matcher.

7. Watford – Brighton 1
Watfords förlustfria svit bröts senast mot Cardiff i ligan, men hemma är sviten intakt och man har sju raka hemmasegrar. Jag tror att man kör över Brighton.

8. Wolverhampton – Stoke 1×2
Shawcross avstängd i Stoke som har ett tufft spelschema framför sig. Denna match har flyttats till söndag vilket inte har uppskattas av Stoke, just på grund av de många matcher som väntar. Kanske betyder det att man vilar lirare och det kan straffa sig mot ett hemmastarkt Wolves. Samtidigt så kanske hemmalaget fokuserar på ligan där man ligger risigt till. Helgardering.

9. Burnley – Burton 1
Shaun Harrard, skyttekung i Burton, har lämnat laget och man tappar mycket i offensiv slagkraft. Man ska inte ha någon chans på Turf Moor om Burnley ställer upp med ett hyfsat vettigt lag.

10. Crystal P – Norwich 1×2
Crystal P känns uddlöst och har bara gjort två mål på sina fyra senaste hemmamatcher. Norwich ger alltid 100% och har sex raka i ligan utan förlust. Darren Ambrose är dock tillbaka i CP och kan eventuellt få igång lagets målskytte.

11. Hull – Queens PR 1×2
Bullard utlånad från Hull till Ipswich. På sina fem senaste bortamatcher så har QPR gått mållöst från fyra av dem! Med tanke på att Hull bara har släppt in sex mål på 13 hemmamatcher så ska ju det här inte bli någon målfest. Får inga sköna vibbar åt något håll – så helgardering!

12. Scunthorpe – Preston 1×2
Oj vilken viktig match i bottenstriden! Scunthorpe kan få viktiga spelare tillbaka och det kan vara avgörande, men med tanke på hur uselt man varit på hemmaplan och hur desperat Preston är efter poäng så tar jag med alla tecken – 46% på hemmeseger känns lite väl högt.

13. Plymouth – Bournemouth x2
Bournemouth är helt klart det bättre laget och slåss för avancemang. Plymouth känns inte speciellt starkt just nu och jag väljer att ta bort ettan trots att Bournemouth  bara vunnit två bortamatcher i år.

Packa solskyddsfaktor 30 och flipflops så ses vi på Teneriffa på måndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.