Stryktipset, vecka 3, 22 januari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 22 januari 2011

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=p2zFqqskFM4&feature=related]

9,5 miljoner i jackpot som jag naturligtvis ska lägga vantarna på. R-0-7-16 (12) med tre matematiska garderingar. 192 spänn. Kika gärna in när det närmar sig matchstart för spelförslaget kan komma att ändras om det händer grejer i lagen.

1. Newcastle – Tottenham x2
• Ismael Tiote kom in för Newcastle i 58:e minuten mot Stevenage i FA-cupen – 13 minuter senare fick han rött kort och är följaktligen avstängd nu. Stjärnan Andy Carroll är fortsatt borta på grund av skada men de tre ligamatcher han varit borta hittills så har Newcastle två segrar och en oavgjord. Steven Pienaar är helt klar för Spurs som jag inte tror åker hem poänglöst. Newcastle vann senaste hemmatchen (West Ham, 5-0), men man har inte vunnit två hemmamatcher i rad under den här säsongen.

2. Arsenal – Wigan 1x (M)
• Många matcher för Arsenal på kort tid, som man tycker borde greja en komfortabel seger mot Wigan. Men jag väljer att gardera. Wigan är inte helt genomusla borta och har faktiskt tre raka bortamatcher i ligan utan förlust (oavgjort mot Bolton och Everton samt vinst mot Wolves). Dessutom slog man Hull borta i FA-cupen. Veckans skräll? Ja tack.

3. Blackpool – Sunderland 1x
• Darren Bent har skrivit på för Aston Villa och det är naturligtvis ett enormt offensivt avbräck för Sunderland. Dessutom är anfallaren och Man U-lånet Danny Welbeck borta skadad ett tag till. Det talar för att Blackpool kan ta poäng även fast man är seriens sämsta hemmalag med elva inspelade poäng på åtta matcher. Sunderland vann visserligen sin senaste bortamatch (Aston Villa), men man har faktiskt inte vunnit två bortamatcher i rad i ligan sedan säsongen 07/08!

4. Everton – West Ham 1x (M)
• Obinna avstängd i Västra Skinkan. Tim Cahill är fortfarande borta för Everton och som sagt så är Pienaar såld till Tottenham. West Ham är jumbo men jag tycker man spelar alldeles för bra fotboll för att ligga där. Det finns potential att störa de flesta och speciellt ett offensivt vingklippt Everton som bara vunnit en av sina senaste fem hemmamatcher.

5. Fulham – Stoke 1×2 (M)
• Den här matchen blir jag inte klok på. Stoke har visserligen ett tufft spelschema men Kenwyne Jones och Matthew Etherington vilades i maratonmatchen mot Cardiff i veckan och det gör mycket. Fulham har svårt att vinna matcher den här säsongen (4 11 7) och jag tar med alla tecken.

6. Manchester U – Birmingham 1
• Rafael avstängd i United efter utvisningen mot Tottenham senast, men Manchester har ju en hel del lirare att slänga in och är som en maskin hemma på Old Trafford. Jag tror inte att Birmingham orkar deffa sig till 0-0. Etta!

7. Cardiff – Watford 1 2
• Svårtippat möte. Watford i sinnessjukt bra form och ett Cardiff som vacklat på slutet men som har ruggigt kvalitet när allt stämmer. Om Bothroyd är tillräckligt frisk för att spela så höjs naturligtvis hemmalagets chanser. Jag tror på en målrik match och att det inte slutar oavgjort – det har det aldrig gjort på de sex gånger som Watford kommit på besök. Cardiff har lånat Arsenals unga löfte Jay Emmanuel-Thomas resten av säsongen. Watford i sin tur har lånat 19-åringarna Andreas Weimann (Aston Villa) och Andros Townsend (Tottenham) – den senare slår sig direkt in i startelvan.

8. Leicester – Millwall 1
• Millwall har visserligen inte förlorat på sina fem senaste bortamatcher, men det är egentligen bara krysset borta mot Swansea som imponerar (vinst mot Middlesbrough och oavgjort mot Preston, Derby, Portsmouth). Leicester klättrar i tabellen och Yakubu tillför kanske den rutin som krävs för att Svennis gäng ska komma långt i år. Etta.

9. Barnsley – Swansea 2
• Försvararna Stephen Foster (lagkapten) och Jason Shackel avstängda i hemmalaget – både har spelat samtliga matcher för klubben den här säsongen. Ett annat avbräck är att skyttekungen Adam Hammill (8 mål) är såld till Wolves. Man har dock värvat Danny Haynes från Bristol C. Swansea är stabilt och siktar med rätta mot Premier League. Tvåa!

10. Crystal P – Bristol C 1x
• Vänta nu, 55% på Crystal P? Har jag missat något i världsordningen eller är inte det skandalöst högt? Dougie Freedman åkte på en 0-3-torsk borta mot Swansea i sin första match som tränare för Crystal P och frågan är hur stabilt laget är. Bristol C förlorade visserligen anfallaren Haynes till Barnsley, men han har inte gjort någon lycklig den här säsongen och har mest varit inhoppare. Nu är visserligen David James avstängd i målet, men jag vill ändå ge Bristol poängchans. För övrigt vann man här förra säsongen.

11. Portsmouth – Leeds x2
• Viktige Dave Kitson är fortsatt avstängd i Pompey. Det är även lagkaptenen Aaron Mokoena. Dessutom har man en hel del skador. Gregory Halford är dock tillbaka efter sin avstängning, men man har bara 13(!) utespelare att tillgå till den här matchen. Leeds är i fantastisk form och har många spelare som kan avgöra matcherna – man har bara förlorat en av sina åtta senaste bortamatcher.

12. Reading – Hull 1x
• Readings kapten Ivar Ingimarsson gjorde comeback i bortavinsten mot Doncaster senast och hans återkomst tror jag kan göra Reading ännu starkare. Man vill instinktivt lämna ettan ensam, och även fast Reading har sju hemmamatcher i ligan utan förlust så kan man inte blunda för att Hull i sin tur har spelat ÅTTA bortamatcher utan att förlora. Krysset måste med.

13. Sheffield U – Norwich x2
• Norwich imponerar och ger alltid allt i sina matcher – många bollar trillar in i slutet av matcherna just på grund av det. Sheffield U har visserligen lånat Marcus Bent från Birmingham för att spetsa till offensiven. Men Marcus till skillnad från Darren är helt ur slag och har inte spelat på en och en halv månad. United har även förlorat mittfältaren Leon Britton till Swansea. Jag tror på poäng för Norwich här som har fem raka bortamatcher utan förlust.

Packa långkalsonger och syrgastuber så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.