Stryktipset, vecka 1, 8 januari 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 1, 8 januari 2011

Jahopp, FA-cup som gäller för hela slanten den här veckan, en hel del skrällar att vänta och en tuff kupong att tippa. Men här är hursomhelst mitt förslag: R-0-7-16 (12) med två matematiska tecken. 144 kronor.

1. Scunthorpe – Everton 2
Ingen Tim Cahill i Everton, men dock ett bortalag med stigande form och förra årets FA-cupfinalist kommer att köra över ett klappruttet Scunthorpe som bara fokuserar på att hålla sig kvar i Championship just nu. Scunthorpe har för övrigt sex raka hemmaförluster i ligan. Spiktvåa till 57% är helt ok. Scunthorpes kapten Cliff Byrne är tveksam till spel.

2. Blackburn – QPR 1
Neil Warnock, tränare i QPR, kommer att rotera ordentligt i startelvan då han vill fokusera på att ta hem the Championship, som man leder. Även fast det är ett något sargat Blackburn, så tycker jag att 54% är tillräckligt bra för att jag ska lämna ettan ensam. Blackburn slog Liverpool med 3-1 i veckan. QPR har bara en vinst på sina sju senaste bortamatcher.

3. Brighton – Portsmouth 1 2
Eftersom Portsmouth har typ 15 spelare att välja bland under den här säsongen så blir det nog samma manskap som vanligt. 44% på League One-laget Brighton känns lite väl saftigt och jag tar med tvåan på Pompey som brukar blanda och ge hej vilt.

4. Coventry – Crystal P 1×2 (M)
Crystal P må vara tränarlösa just nu, men Coventry är alldeles för stora favoriter. 62% på hemmalaget är skyhögt med tanke på att Crystal P har vunnit fyra av fem senaste bortamöten mot just Coventry. Förra säsongen slutade det oavgjort. Helgardering!

5. Hull – Wigan 1×2 (M)
Svår match att tippa. Två lag som är på gång men som samtidigt är ganska ojämna. Hull har fanatiska fans och kanske kan hemmafördelen leda till en skrällvinst mot Wigan. Men samtidigt, Wigan har PL-tempo i benen och bara en förlust på de sex senaste ligamatcherna. Helgardering…igen.

6. Reading – West Bromwich 1x
Den här matchen blir jag inte riktigt klok på. Fördel Reading ändå som visar god form med sju raka hemmamatcher utan förlust. WBA visserligen i Premier League, men fem raka förluster kan man inte blunda för. Man är nog ganska nöjda med ett kryss här för att sen avgöra i omspelet hemma.

7. Sheffield U – Aston Villa 2
Viktige anfallaren Richard Cresswell skadad i Sheffield U. Aston Villa har haft lite oflyt i FA-cupen under 2000-talet förutom ifjol när man nådde semifinal och åkte ut mot slutvinnaren Chelsea. -01, -03, -06 och -07 åkte man ut mot Man U i första matchen, -08 föll man borta mot Everton efter att ha besegrat Gillingham och Doncaster (omspel). 2004 åkta man ut direkt, och det borta mot ett Championship-lag. Gissa vilket? Just det: Sheffield United (1-3). Frågan är om Villa kommer ihåg hur man vinner på bortaplan – det har man nämligen inte gjort sedan 26 september. Hoppas hoppas.

8. Stoke – Cardiff 1 2
Stoke som har hela laget intakt ska vanligtvis klara av Cardiff som är i en liten svacka. MEN, Cardiff är oftast bra med i FA-cupen och man kommer att åka med bästa lag till Stoke för att vinna. Det säger tränaren Dave Jones. Och enligt mig så håller definitivt Cardiff för Premier League när allt klaffar (ivarjefall offensivt). 15% på Cardiff är taget!

9. Burton – Middlesbrough x2
Gary O’Neil tillbaka i Middlesbrough som borde klara av division 2-gänget Burton. Jag tycker inte att Middlesbroughs form är så fruktansvärd som de flesta påstår. Tre senaste: oavgjort mot topplagen Leeds och Norwich samt vinst borta mot Preston. Mittfältaren Aaron Webster kan vara borta för Burton. Men jag ger ändå Burton chansen till ett oavgjort resultat. Ni minns väl deras 0-0 mot Manchester United för några år sedan?

10. Doncaster – Wolverhampton 1 2
Doncaster är starkt hemma medan Wolves suger ganska hårt borta – jo jag vet man slog Liverpool på Anfield, men utöver det har det varit ganska bedrövligt. Doncaster vet att det är i stort sett omöjligt att besegra Wolves på bortaplan så man gasar nog på för tre poäng här. Öppet.

11. Preston – Nottingham x2
Nottinghams kapten Paul McKenna tros vara tillbaka efter sjukdom och ställs mot sitt gamla lag. Preston, som fått en ny tränare i Phil Brown. Samtidigt som Preston kanske prioriterar ligaspelet så har man inte så många spelare att välja på så det kommer nog bli det bästa laget man ställer på benen. Det räcker max till oavgjort. Nottingham vann ligamötet med 2-1 den 14 september.

12. Southampton – Blackpool 1
Tre raka vinster i ligan för Southampton. Blackpool kommer att vila väldigt många spelare och frågan är om tränaren Ian Holloway verkligen vill gå vidare i cupen. Han bryr sig inte det minsta om resultatet här utan vill göra Blackpool till ett etablerat PL-lag. Kanske med all rätta. Kul chansspik på Southampton.

13. West Ham – Barnsley 1x
Västra Skinkan brukar sköta sig bra i FA-cupen, men Barnsley har skrällt tidigare – 07/08 tog man sig till semi i FA-cupen genom att bland annat slå både Liverpool och Chelsea på vägen. 18% på krysset.

Packa pass, p-piller och pesetas så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.