Stryktipset, vecka 52 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52

Sex miljoner i jackpot och några chansningar krävs för att slåss om miljonerna. R-4-4-144 (12) den här veckan. Raden kan ändras om det skulle bli lottfest åter igen.

1. Tottenham – Fulham 1x
Defoe och Kaboul avstängda i Spurs. De offensiva avbräcken kan kosta mot Fulham som är svårslaget den här säsongen, även fast man inte vinner så mycket heller (3 10 6). Många oavgjorda alltså och Fula Skinkan kan nog kriga till sig en pinne i detta Londonderby också.

2. Liverpool – Bolton 1×2
“Nu kommer Liverpool!” “Äntligen, nu är Pool på gång!” “Måstematch för Gerrard & co!” Har ni hört det förut? Nä, inte fan spikas Liverpool här inte, framförallt inte mot Bolton som gör sin bästa säsong på länge. Helgardering!

3. Manchester C – Blackpool 1
Adam tillbaka efter avstängning men mittfältaren Elliot Grandin är skadad i Blackpool som är oberäkneligt på bortaplan. Skrällen borta mot Liverpool (2-1) var dock mot ett just då och nu uselt lag (se match nummer två) men övriga möten med topplagen har man förlorat: 0-6 borta mot Chelsea, 0-4 borta mot Arsenal och 2-3 hemma mot just Man C. Jag tror inte att man skräller mot ett formstarkt Manchester. Etta.

4. Stoke – Everton 1×2
Robert Huth avstängd i Stoke som med sin fysiska fotboll kan störa alla lag. Evertons bortaspel imponerar just nu och man har faktiskt inte förlorat borta sedan i augusti! Målsnålt räknar jag med. Det stinker kryss!

5. Sunderland – Blackburn 1x
Tvåmålsskytten Kalinic från Blackburns 3-1-bortavinst mot WBA senast är avstängd då han även hann med att bli utvisad. Bra jobbat! Sunderland föll oväntat hemma mot Blackpool senast och två hemmaförluster i rad på Stadium om Light tror sker väldigt sällan. Det skedde inte någon gång under förra säsongen exempelvis. Lagen kryssar dock ofta mot varandra och det kan mycket väl ske igen. Osäkert  om kapten Cattermole i Sunderland kan spela.

6. West Ham – Wolverhampton 1x
Viktig match i bottenstriden. Jag tycker att Västra Skinkan sköter sig ganska bra just nu, man har har bara förlorat en av sina senaste fem hemmamatcher i ligan, men kryssar ofta. Wolves tog en skalp borta mot Pool senast där man vann med 1-0. Men som sagt, Liverpool är helt under isen just nu (se match nummer två).

7. Hull – Leicester 1
Hull har åtta matcher i rad utan förlust och jag tror inte att man bryter den sviten mot Leicester. När man dessutom har tillgång till en skadefri Bullard så tror jag ännu mer på Hull. Man har precis värvat anfallaren Aaron Mclean från Peterbrorugh i League 1 där han gjort 14 mål den här säsongen. Kan göra debut nu. Leicesters bortaspel fungerar inte alls bra den här säsongen (2 1 9) och man har släppt in flest mål på bortaplan av samtliga lag i serien. 30 stycken.

8. Norwich – QPR x2
Avstängningen på försvaren Clint Hill i QPR är upphävd och han får spela mot Norwich. Spelar QPR på sin högsta nivå så vinner man det här, men på bortaplan har man visat sig mänskliga och vinsten borta mot svaga Coventry senast var lagets första bortaseger på sex försök. Norwich är i bra form och kan mycket väl kämpa till sig en poäng mot tabellettan.

9. Bristol C – Cardiff 2
Cardiff är i en svacka och åkte på en riktig smäll senast borta mot Watford (1-4). Bristol C  saknar dock skadade backarna Liam Fontaine och Jamie McAllister och ett bräckligt försvar funkar inte mot ett revanschsuget Cardiff med seriens vassaste anfall. Cardiff vann mötet med 6-0 förra säsongen. Tvåa.

10. Burnley – Sheffield U 1
Brian Laws sparkad som tränare för Burnley – andretränaren Stuart Gray tar över huvudansvaret tillsvidare. Samtidigt har Sheffield värvat en ny tränare: Micky Adams från Port Vale. Bortalaget har mittfältarna Montgomery och Quinn avstängda. Det samma gäller försvararen Bartley och dessutom har Wolveslånet, backen Danny Batth kallats tillbaka till Premier League. Etta.

11. Coventry – Ipswich 1×2
Aron Gunnarsson och Gary McSheffrey avstängda i hemmalaget som har det riktigt tungt. Man ställs mot Ipswich som fått vila lite extra då deras två senaste matcher har skjutits upp. Det känns ovisst och jag helgarderar.

12. Nottingham – Barnsley 1
Forest känns inspirerat och hemma är man som vanligt ruggigt starkt. 8-2 på de senaste två hemmamatcherna är bevis nog. Det är bara 0-0 som kan rädda Barnsley.

13. Swansea – Reading 1×2
Två hyfsat stabila lag ställs mot varandra och ett kryss ligger nära till hands. 23% på Reading känns lite väl lågt och jag tar snabbt med alla tecken. Backklippan Alan Tate avstängd i Swansea.

Packa fiskespö och midjehöga stövlar så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.