Stryktipset, vecka 49 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49

Match 13 lottas. Samma som förra veckan – jag avvaktar att lämna in kupongen för att se om vädret ställer till någonting. Så spelförslaget kan ändras. R-0-7-16 (12) med två matematiska tecken. 96 kronor.

1. Aston Villa-West Bromwich 1x
Hett Birminghamderby som WBA inte vunnit på 25 år (!) Ciaran Clark avstängd i Villa men Emile Heskey som varit borta i en månad kan vara tillbaka inför derbyt – ett stort plus i så fall! Dock är Reo-Coker och Petrov fortsatt skadade. WBA har två raka segrar i ligan, men Odemwingie (tvåmålsskytt senast på Newcastle) dras med skadeproblem och kan missa derbyt – detsamma gäller Chris Brunt. Mittfältaren Youssouf Mulumbu är tillbaka efter avstängning.

2. Everton-Wigan 1
Arteta avstängd i Everton men det ska inte vara något som hindrar hemmalaget från att ta tre ganska enkla poäng mot ett svårt skadedrabbat Wigan som för övrigt har fyra raka bortaförluster i ligan. Etta!

3. Fulham-Sunderland 1×2 (M)
Det här får jag ingen riktig ordning på. Oavgjort ligger nära till hands, med tanke på att det är två kryssglada lag, men Fulham måste börja vinna nu för att inte dras in ännu mer i bottenstriden. Det kan straffa sig mot Sunderland som har en viss Darren Bent i laget. Helgardering.

4. Stoke-Blackpool 1x
Mittfältaren Jermaine Pennant och försvararen Andy Wilkinson är osäkra på spel för Stoke. Blackpools match mot Manchster U i helgen ställdes in så det är en utvilad elva hos bortalaget. Stoke har inte förlorat hemma sedan 24 oktober och jag tror inte att man bryter den sviten nu heller. Men Blackpool är lurigt och kan mycket väl kriga till sig en poäng.

5. West Ham-Manchester C x2
Tevez borta i City som nu har sex raka matcher i ligan utan förlust. Kommer förlustnollan spräckas mot jumbon Västra Skinkan? Det betvivlar jag starkt. Det är klasskillnad om Manchester får upp farten även utan Tevez. Ibland knyter det dock sig och jag ger Skinkorna poängchans.

6. Burnley-Leeds 1
Inställt för Burnley i lördags. Matchen innan fick Guidetti göra sin debut och spela 20 minuter. Kanske mer speltid för svenskan mot tuffa Leeds som har sju raka utan förlust i ligan. Leeds bortaspel imponerar verkligen men man har faktiskt inte ställs mot riktigt toppmotstånd på bortaplan hittills. Burnley på Turf Moor är kanske den tuffaste bortamatchen så här långt? Jag tror på Burnley.

7. Leicester-Doncaster 1x
Lite läskig match, men om Leicester får ut max av sina spelare så ska man slå Doncaster. Steven Howard är avstängd i hemmalaget. Tre vinster och en oavgjord för Leicester på de fyra senaste hemmamatcherna, men det känns ändå inte riktigt stabilt hos Svennis mannar. Doncaster är ständigt underskattat. Man tar många poäng på bortaplan och jag tror att Doncaster kan skrälla och knipa en poäng.

8. Middlesbrough-Cardiff x2
David Wheater avstängd i Middlesbrough. Cardiffs skyttekung Jay Bothroyd kommer att missa matchen på grund av skada, men Bellamy, Chopra och gänget borde kunna fixa minst en poäng mot ett stukat Middlesbrough.

9. Bristol C-Derby 1
Bristol har tre vinster och två oavgjorda på de fem senaste hemmamatcherna och man börjar ta viktiga poäng även på bortaplan – viktigt för City som hade en katastrofal inledning av säsongen. Derbys unga lag har tappat formen och har tre förluster på de fyra senaste matcherna. Jag tror på Bristol. Spik!

10. Norwich-Portsmouth 1 2 (M)
Norwich poängkung Grant Holt är avstängd och det kommer naturligtvis inte gynna hemmalagets offensiv. Man har sex raka matcher utan förlust. Men jag tror lite på Pompey här. Förutom att laget är utvilat eftersom matchen blev inställd i lördags så har man visat tidigare att man kan rå på de bästa lagen (2-1-seger borta mot Swansea senast bland annat). Jag tar med skrälltvåan på Portsmouth.

11. Preston-Ipswich 1x
Två lag under ruggig press. Preston ligger sist i serien men har bra möjligheter att haka på de andra med en vinst eller åtminstone poäng mot Ipswich. Senast tog man poäng borta mot självaste Cardiff och jag tror att man har en bra chans här. Ipswich har fem raka förluster i ligan och tränare Roy Keane sitter väldigt löst just nu. Kan bli en krystad match detta.

12. Reading-Coventry 1
Precis som många andra lag så blev det inget spel för Reading i lördags på grund av det dåliga vädret. Utvilade nu och ställs mot Coventry som faktiskt har tre raka segrar. Dock har dessa vinster varit hemma mot extremt bortasvaga Burnley och allmänt usla Middlesbrough och så borta mot tabelljumbon Scunthorpe. Annat motstånd nu, speciellt med QPR-lånet Mikele Leigertwood på mitten som kommer göra stor nytta för Reading. De senaste tre gångerna som Reading tagit emot Coventry har det slutat 2-0, 3-1 och 3-0. Nåt likande nu? Ja, tack.

13. Scunthorpe-Nottingham x2
LOTTAS Tio tidningar: 1 3 6. Hoppas på bättre flyt med lottbollarna den här gången.

Packa flytväst och speedos så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.