Stryktipset, vecka 48 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 48

R-0-7-16 (12) + tre matematiska tecken. Totalt: 192 kr. Notera att match nummer 8, 11 och 12 lottas och att fler matcher kan följa i samma spår. Därför kan detta spelförslag ändras beroende på hur det ser ut precis innan matchstart.

1. Chelsea-Everton 1x (M)
Chelseas svacka kan inte ha undgått någon. En poäng på de tre senaste matcherna och det är en skärrad elva som ställs mot Everton. Arteta avstängd i bortalaget. Benayoun borta i Chelsea – Lampard och Terry fortfarande osäkra på spel. Ska jag tjata om traditionens makt? Det kan du hoppa upp och daska dig på att jag ska! De fyra senaste gångerna som Everton besökt Stamford Bridge i ligasammanhang så har samtliga möten slutat oavgjort.

2. Arsenal-Fulham 1
Fabregas fortfarande borta i Arsenal. Viktige Nasri åkte på en smäll mot Wigan i tisdagens ligacupvinst (2-0), men han ska vara redo för spel. Det gäller för Arsenal att få hål på Fula Skinkan som har gnetat till sig poäng på bortaplan tidigare (0 5 2). Gunners är bra mycket bättre och borde kunna vinna ganska lätt.

3. Birmingham-Tottenham x2
Spurs spelar med ett fantastiskt självförtroende just nu – tre raka vinster vittnar om det och jag tror att man kniper minst en poäng mot Birmingham. Blues har en stenhård match i benen mot lokalrivalen Aston Villa som besegrades i ligacupens kvartsfinal i tisdags.

4. Blackburn-Wolverhampton 1x
1-7 mot United senast och Blackburn kommer att göra allt för att försöka kompensera det pinsamma resultatet med en vinst mot Wolves. Jag har svårt att se hur Wolves ska kunna ta med sig mer än en poäng mot ett vrålhungrigt Blackburn. Hungrigare än vargar.

5. Manchester C-Bolton 1x
Bolton i form och ett City som blandar toppfotboll med mindre bra spel. Vågar absolut inte lämna ettan ensam. Elmander och gänget har fyra oavgjorda bortamatcher i år (2 4 1) och Mancinis stjärnor har tre kryss hemma (3 3 1). Klart att det kan bli delad pott här!

6. Wigan-Stoke x2
Rodallega fortsatt avstängd i Wigan vilket är ett jätteavbräck för offensiven. Dessutom skadades sig anfallaren Victor Moses i 0-2-förlusten mot Arsenal i veckans ligacupmatch. Visserligen har inte Wigan förlorat hemma sedan mot Manchester City (19/9), men med nämnda skador och det faktum att man ställs mot ett stekhett och skadefritt Stoke gör att jag utesluter ettan. Tre vinster och en oavgjord i Stokes fyra senaste.

7. Derby-Norwich 1×2 (M)
Backen Roberts tillbaka från avstängning i Derby. Norwich har extremt bra form (obesegrat hela november) samtidigt som Derby är ruggigt bra hemma –  sex raka vinster med 20-4 i målskillnad! Imponerade svit men man har faktiskt inte ställts mot toppmotstånd i någon av de matcherna (Crystal P, Middlesbrough, Preston, Watford, Portsmouth, och senast Scunthorpe) och jag tror att Norwich kan störa unga Derby. Helgardering.

8. Hull-QPR x2
LOTTAS tio tidningar 0 2 8. Chansar på att behålla de tecknen jag hade från början.

9. Coventry-Middlesbrough 1x
Klurig match. Middlesbrough fast i botten och verkar inte få igång sitt spel. Jagar desperat efter poäng! Coventry kan slå de flesta när man är som bäst och jag tror att man grejar minst en pinne. Första målet för Marlon King kanske?

10. Leeds-Crystal P 1
Owen Garvan avstängd i Crystal P som visserligen visar bra form med tre segrar på de fyra senaste. Men det är idel hemmasegrar – borta har man det jobbigare och är tillsammans med Middlesbrough ligans sämsta bortalag med blott fyra inspelade poäng.

11. Portsmouth-Burnley 1 2 (M)
LOTTAS tio tidningar: 8 1 1
Jahopp, garderar väl upp lite och hoppas på det bästa. 22% procent på tvåan och 30% på krysset men lika många bollar i lottskålen.

12. Sheffield U-Reading 1x
LOTTAS tio tidningar: 8 2 0
Kom igen nu lotten. 10 bollar på Sheffield, 4 på kryss och 2 på Reading.

13. Watford-Leicester 2
En liten chansning, men jag tycker att 35% på Leicester är spelbart med tanke på Watfords dalande form och Leicesters stigande. Hemmalaget verkar lite ängsligt och kommer att få mycket svårt nu. Tvåa!

Packa bermudashorts och öronproppar så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.