Stryktipset, vecka 47 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 47

Tjo alla stryktipsare! R-4-4-144 (12) som gäller denna vecka.

1. Manchester U-Blackburn 1
Hm. Med några fler garderingar i plånboken så hade jag kanske garderat upp här. Blackburn i bra form med tre segrar på de fyra senaste, men traditionsenligt tar man väldigt sällan poäng mot topplagen. I år har man bara tagit poäng av City (1-1 borta). Rooney tillbaka på allvar. Lagen har mötts 18 gånger på Old Trafford sedan 1993 och United har vunnit 13 av dessa och Blackburn endast en (1-2, 2005).

2. Bolton-Blackpool 1
Hur många gånger har man beskrivit Johan Elmander som stekhet? Det här är nog första för mig…men ok, här kommer det: Johan Elmander är stekhet just nu, precis som Bolton – tre segrar på de fyra senaste matcherna. Blackpool stjärnanfallare Marlon Harewood är borta upp till sex veckor efter att ha skadat sig på ett träningspass i veckan.

3. Everton-West Bromwich 1x
Evertons anfallare Victor Anichebe är så gott som tillbaka efter sin knäskada som hållit honom borta från spel under hela säsongen. Om han inte spelar mot WBA så vet i varje fall övriga anfallare att konkurrensen har tätnat och att det är dags att leverera. Men jag är inte riktigt säker på att man gör det. Formen är dalande hos hemmalaget, man kryssar ofta och WBA har ändå besegrat Arsenal borta OCH tagit poäng borta mot Manchester U. Krysset ska med.

4. Fulham-Birmingham 1
Birmingham med noll vinster borta (0 4 3) kan nog inte låta bli att fokusera på prestigemötet i ligacupens kvartsfinal mot lokalrivalen Aston Villa på tisdag. Det gynnar naturligtvis Fula Skinkan som har stor chans till tre viktiga poäng.

5. Stoke-Manchester C 1×2
City är ett jobbigt gäng att tippa på, speciellt när man möter ett så pass bra spelande lag som Stoke är just nu. Känns ovisst. Om Manchester City spelar på sin absolut högsta nivå så kan man slå alla lag i serien, men börjar man sandlådegrina när bollen inte vill trilla in så kan Stoke mycket väl ta ytterligare en seger – sin fjärde i rad isåfall.

6. West Ham-Wigan 1
Rodallega och Alcaraz avstängda i Wigan efter utvisningarna mot Manchester U senast. Två riktigt jobbiga avbräck med tanke på hur viktig denna match är i bottenstriden.

7. Wolverhampton-Sunderland 1x
Wolves har det tungt just nu med fyra raka torsk. Man har dock ställts mot riktigt bra motstånd (förutom kanske Blackpool senast) och jag tror inte att förlustsviten håller i sig mot Sunderland. Krysset ligger nära till hands.

8. QPR-Cardiff 1×2
Toppmöte i Championship och det kan sluta precis hursomhelst. Har länge sagt att QPR börjat vackla, men de kan ju inte  förlora verkar det som. Fortfarande obesegrat i år, men det kanske offensiva Cardiff kan ändra på. Helgardering.

9. Bristol C-Sheffield U 1x
Anfallaren Daniel Bogdanovic avstängd i Sheffield och därmed försvinner ganska många procent av Sheffields offensiva kvaliteter. Bristol vann imponerande mot heta Leicester och man har inte förlorat hemma sedan den 2 oktober. Jag tror att sviten håller i sig.

10. Middlesbrough-Hull 1×2
Liverpoollånet Daniel Ayala beräknas vara tillbaka i Hull och Middlesbrough fortsätter att vara en besvikelse trots en ganska bra trupp. Helt plötsligt kan man tända till och jag har lite svårt att förutspå hur detta ska sluta. Vilken tur att det finns helgarderingar då.

11. Preston-Millwall 1×2
Många tror på Preston här, trots att man är tabelljumbo och desperat jagar poäng. Millwall är visserligen nykomling, men man har visat att man är att räkna med. Knepig match och jag helgarderar. Igen.

12. Reading-Leeds 1x
Hemmalaget har lånat den rutinerade mittfältaren Mikele Leigertwood från QPR fram till mitten av januari. Han går rakt in i truppen mot Leeds. Matthew Mills avstängd i Reading. Leeds är äckligt och i ruggig bortaform – tre vinster och en oavgjord på de fyra senaste bortamatcherna. Visst, man har inte mött ligans topplag, men krysset ska med mot Reading.

13. Scunthorpe-Coventry 2
Försvaren Michael Raynes skadade ena låret i mötet med Derby och beräknas vara borta i några veckor. Stort avbräck i ett redan sargat Scunthorpeförsvar. Coventry tog sig ur en jobbig svacka i och med segern mot Burnley i lördags och förhoppnings gasar man på i samma spår mot ett hemmasvagt Scunthorpe (bara en seger i år). Liten chansning, men jag tror på tvåan.

Packa skärmmössa och fransiga jeansshorts så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.