Stryktipset, vecka 46 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 46

144-raderssystem den här gången (två hel och fyra halv). Utgångsrad i högerkant – systemtipset står direkt efter lagnamnen.

1. Birmingham-Chelsea x2
• Chelsea föll tungt med 0-3 senast hemma mot Sunderland. Reaktion och överkörning av Birmingham? Kanske, men det är tufft att ta poäng borta mot mittfältsgnetande Birmingham och jag tror det kan bli delad pott. Essien avstängd, Benayoun, Lampard, Alex och Terry skadade.

2. Blackpool-Wolverhampton 1x2
• Hm, svårt det här. Nyckelmatch i bottenstriden och det är svårt att förutspå resultatet här. Blackpool kommer gasa på som vanligt och bör kunna rå på Wolves som desperat jagar poäng. Men hemmalaget agerar ojämnt och Wolverhampton kan mycket väl åka hem med alla tre pinnar. Helgardering.

3. Bolton-Newcastle 1x
• Lämnade länge ettan ensam, men det känns inte riktigt stabilt. Dels har Newcastle visat tidigare under säsongen att man kan rå på de bästa på bortaplan. Och dels har Bolton visat att man har svårt att ta trepoängare (4 7 2). Fördel Bolton, men poängchans för Newcastle! Cheik Tiote och Joey Barton avstängda i bortalaget.

4. Manchester U-Wigan 1
• Skador och sådär form i United och trots att man kan hävda att procenten är hög på United (som exempelvis Svenska Spels expert alltid gör) så lämnas ettan ensam här. Wigan är seriens sämsta lag enligt mig.

5. West Bromwich-Stoke 1
• Stoke slog Liverpool hemma senast men på bortaplan har man det tufft den här säsongen (1 0 5). Jag tror att man kan få det jobbigt även borta mot West Bromwich som bara förlorat en hemmamatch. Liten chansning, men jag lämnar ettan ensam.

6. Barnsley-Portsmouth x2
• Mellan 24/9 och 30/10 spelade Portsmouth sju ligamatcher med sex vinster och en oavgjord som resultat. Efter den här sviten föll man mot Derby (kanske ligans formstarkaste lag), tappade poäng mot QPR (obesegrat i Championship) och förlorade iofs onödigt med 2-3 mot Doncaster senast. Jag tror att storformen finns kvar hos Portsmouth och att man tar poäng mot Barnsley.

7. Bristol C-Leicester 2
• Leicester känns urstarkt just nu (tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste matcherna), medan Britol City blandar och ger. City har bara vunnit en hemmamatch den här säsongen och verkar precis som lag som Leeds och Scunthorpe må bäst på bortaplan. Stark tvåa.

8. Cardiff-Nottingham 1
• Bellamy kan vara tillbaka här och därmed göra Cardiffs redan sjukt effektiva offensiv ännu vassare. Nottingham är bra på att gneta till sig oavgjorda resultat på bortaplan, men jag tror att Forests försvar får det riktigt riktigt tufft nu.

9. Doncaster-Swansea x
• Jahopp, det säkra krysset är ju alltid lika lätt att motivera. Hm. Men ok jag gör väl ett försök. Swanseas senaste tre matcher har slutat 1-0, 0-1, 1-0 och i lagets senaste åtta matcher har det bara blivit över ett mål totalt i två av dem. Förra säsongen slutade 78%(!) av Swanseas matcher under 2,5 mål. Av de fyra senaste mötena mellan Doncaster och Swansea har slutat i tre oavgjorda. Kryss!

10. Hull-Ipswich 1x
• Ipswich känns lite i obalans och har flera tunga skador i truppen, bland annat på lagkaptenen Norris. Hull har dock inte vunnit hemma sedan i mitten av september och krysset måste med!

11. Middlesbrough-Millwall 1
• Möjlighet för Middlesbrough att ta ett skutt i tabellen om man vinner här – och det borde man kunna göra mot ett Millwall som helt tappat den goda form som man hade i början av säsongen (en poäng på de fyra senaste matcherna).

12. Norwich-Leeds 1×2
• Snuskig match, då både Norwich och Leeds har en tendens att alltid strula till det för tipparna. Jag kommer inte fram till någonting vettigt och helgarderar.

13. Watford-Reading 2
• Chanstvåa på Reading som kan blixtra till ibland. Det såg man inte minst borta mot hemmastarka Burnley där man vann med förkrossande 4-0. Nu väntar Watford som har förtvivlat svårt just nu – bara en poäng på det fem senaste matcherna i ligan. Oftast många mål när dessa lag spelar (65% av Watfords matcher slutar över 2,5 mål och 53% av Readings matcher slutar över 2,5 mål.)

Packa flytdyna och flipflops så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.