Stryktipset, vecka 45 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 45

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mghYxHgNPDs&feature=fvst]
Här är jag ute och lirar med några polare.

10 rätt två veckor i rad och nu ska det bli fler. R-4-4-144 (12) som gäller. Som ni ser har jag pillat in en utgångsrad i högerkant efter önskemål – systemtipset står direkt efter lagnamnen.

1. Hammarby-Helsingborg x2
• Det här vill ju många ge till Helsingborg direkt. Och jag med. Till en början. Men så började jag tveka – visst, Hallenius saknas, Helsingborg kan vara revanschsugna efter guldtorsken i allsvenskan och Bajen är ju ganska kasst om vi ska vara ärliga. Men det  här är svensk fotboll…Hammarby har slagit ut åtskilliga allsvenska lag på sin väg till finalen, Hif kan vara deppigt och kanske tappa någon procent i motivation. Sen kan vi säkert räkna med hagel, drivis, åska och runt 15 000 sjukt taggade (och gräsligt fulla) bajensupportrar också. Det kan räcka en bit.

2. Manchester C-Birmingham 1
• Ska City hänga med i guldracet så är det nog bäst att man vinner här. Birmingham imponerar inte och har bara vunnit två matcher under hela säsongen. Balotelli saknas visserligen i hemmalaget men det finns ju minst sagt hyfsade ersättare att slänga  in. Sex gånger har lagen mötts i Manchester sedan 2003 och bara en gång har Birmingham tagit poäng (0-0, 2004).

3. Newcastle-Fulham 1×2
• Imponerande av Newcastle att hänga på så bra i serien och trots hemmatorsken mot Blackburn i veckan (1-2) så ligger man på femte plats. Fula Skinkan har stora problem på bortaplan (helt utan segrar och två raka torsk) och jag tycker att mycket pekar på att man får inkassera ytterligare en här. Men jag får lite skrällvibbar och runt 17% på Fulham mot ett lag som förlorat hemma mot lag som Blackpool, Stoke och senast Blackburn tycker jag är väl lågt.

4. Tottenham-Blackburn 1
Ett Spurs på spelhumör kan slå de flesta lagen – i världen! Det såg man bland annat mot Inter i Champions League. Lite baksmälla i ligan efter den urladdningen med 2-4-torsk borta mot Bolton och bara 1-1 hemma mot Sunderland. Nu tror jag att laget är helt återställt och kan spela ut ordentligt mot Blackburn, som visserligen visat bra form på sistone och har två raka segrar mot Wigan och Newcastle. Annat motstånd nu och förhoppningsvis så flaxar harkranks-Crouch in två eller tre baljor.

5. West Ham-Blackpool 1 2
• Västra Skinkan är pressat och måste vinna sådana här matcher om man inte ska åka ur i år. Man har haft det tufft och en del otur på sistone. Dels torskade man i slutminuterna mot Arsenal för tre omgångar sen – efter det har man två 2-2-matcher mot Birmingham och WBA, där man tappat ledningen i båda matcherna. Kryss räcker inte nu och man kör för tre pinnar. Det kan straffa sig mot Blackpool som ALLTID spelar måhända naivt men härligt offensiv fotboll – 3 0 4  10-16 borta vittnar om det.

6. Wigan-West Bromwich 1×2
• Får ingen riktig känsla här och Wigan blandar och ger. WBA är riktigt bra i år och tagit några fina skalper. Spelet har ryckts sönder lite efter två utvisningar borta mot Blackpool och lite skador (Jonas Olsson borta), men nu ger jag laget stor möjlighet att åka hem med alla tre poängen. Wigan är som sagt ett märkligt lag och jag väljer fegt att helgardera.

7. Wolverhampton-Bolton 1x
• Grötigt mittfält och 0-0? Troligtvis. Bolton är svårt att besegra i år och har bara två förluster hittills (3 7 2) – borta har man fyra(!) raka 1-1-matcher. Senast var man nära att slå Everton men tappade segern i slutsekunderna. Wolves är bättre än vad formen tycks peka på. “Bara” tre poäng på de fyra senaste ligamatcherna…men då har man mött Chelsea, Man C, Man U och Arsenal. Dessutom har man spelat ligacupen mot Man U. Ett jävla mardrömsschema om ni frågar mig där man dock har stått upp bra. Jag tycker och tror att man borde få poäng mot Bolton.

8. Nottingham-QPR 1
• Första torsken för QPR? frågar sig alla. Eller kanske första hemmaförlusten för Nottingham? Onekligen svårtippat, men jag håller Forest som ganska stor favorit ändå, speciellt nu när QPR saknar den avstängda duon Bradley Orr/Matt Connolly och att man darrat lite i spelet på sistone. Veckans drag – etta på Forest!

9. Burnley-Watford 1
• Två lag med trevande form. Burnley har haft ruggigt svårt att vinna på bortaplan och har oftast fått åka hem med ett kryss (0 6 2 borta). Hemma däremot imponerar man desto mer, trots att man bara fick 1-1 mot Doncaster i veckan. Det måste till bättring nu och jag tror att ett Watford med allt sämre självförtroende (en poäng på de fyra senaste) kan vara precis vad Burnley behöver just nu.

10. Leeds-Bristol C 1×2
• 62% på Leeds just nu är ett skämt enligt mig. Cirkuslaget nummer ett kan visserligen slå alla lag i serien men även förlora mot mindre bra gäng. Man tar fler poäng borta än hemma och detsamma gäller Bristol City som nu har två raka bortasegrar (Swansea och Middlesbrough). Jag helgarderar utan att blinka.

11. Leicester-Derby 1 2
• Två lag i riktigt bra form. Leicester har två segrar och en oavgjord på de tre senaste matcherna och Derby har tre raka vinster. Svårtippat, men jag tror att Derbys unga lag, och 36-årige Savage, kommer att gasa på rejält vilket kanske kommer att öppna upp åt båda håll.

12. Millwall-Sheffield U 1×2
• Med tanke på att Millwall endast har två segrar på de senaste tolv matcherna i serien så tycker jag att nykomlingen har lyfts upp som en lite väl stor favorit mot ett rutinerat Sheffield U. United saknar visserligen kapten Morgan i backlinjen och man har haft problem med målskyttet, men det kanske det har blivit ändring på det nu – i veckan var man nämligen ytterst nära att besegra hemmastarkt Leicester efter två mål av Mark Yeates och sen kvittering av hemmalaget. Ettan på Millwall bör garderas!

13. Scunthorpe-Cardiff 2
• Singeltvåor brukar ju alltid bita en i röven, men nu kan jag inte riktigt se (hur många gånger har man inte tänkt just det!?) hur Cardiff ska låta bli att köra över ett passivt Scunthorpe. Offensiva Cardiff har bara gått mållöst från en bortamatch den här säsongen (Ipswich), två gånger har man gjort en balja och fem gånger har man gjort två mål eller fler. Gasa på nu Cardiff!

Packa parasoll och surfingbräda så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.