Stryktipset, vecka 44 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 44

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_49e0sEjNeM]

13 rätt – annars får någon smaka på mina Kung Fu-skills! Hiiiyaa!

Tio rätt förra veckan och jag kräver åtminstone tvåsiffrigt nu också! R-0-7-16(12) med två matematiska tecken är det som gäller. 144 kronor pröjsat.

1. Manchester United-Wolverhampton 1
Näe, det kommer inte någon gardering. “Varför?”, frågar ni. “Därför!”, svarar jag. Men lägger till att trots att Wolves har spelat bra mot topplagen på sistone (0-2 borta mot Chelsea, 2-3 borta mot United i cupen och 2-1-seger hemma mot City) så tar det på krafterna att möta dessa giganter. Och Wolves sparar sällan på krutet. United må ha spelat CL (som man iofs vann ganska lätt) men jag tror inte att man är allt för slitet och underskattar inte Wolves efter den tajta cupmatchen utan spelar smart och tar hem tre poäng.

2. Birmingham-West Ham 1x
West Ham har matchats tufft på slutet. 27/10 slog man ut Stoke ur ligacupen efter 120 minuter och i lördags åkte man på en hjärtskärande förlust i slutminuterna mot Arsenal efter en heroisk insats. Det tar på krafterna och frågan är om man orkar att stå emot ett alltid hemmastarkt Birmingham (som är också är vidare i ligacupen f ö.). Ger Västra Skinkan poängchans ivarjefall!

3. Blackburn-Wigan 1 2
Blackburn spelade riktigt bra mot Chelsea men föll till slut med 1-2 och man har bara tagit en poäng på de senaste fyra matcherna. Dessutom har man inte vunnit hemma sedan den 14 augusti! Gardering på Wigan känns helrätt då man med ganska stor sannolikhet får tillbaka den så viktige kaptenen Gary Caldwell i laget. Blackburn måste börja vinna – sådana krav kan få motsatt effekt.

4. Blackpool-Everton 2
Everton är ruggigt på gång (obesegrat i de fem senaste) och jag tror att man kan få ordentlig utdelning mot ett offensivt spelande Blackpool, som visserligen vann sin senaste match mot WBA med 2-1, men då ska man komma ihåg att man spelade med två(!) man mer i nästan en timme!

5. Fulham-Aston Villa 1x
Heskey dras med knäproblem och Sidwell är sliten sedan han varit sjuk i influensa. Inte alls bra för ett redan uddlöst Villa som inte gjort mål på de tre senaste ligamatcherna. Fulham är starkt hemma och tagit poäng mot storheter som Man U och Everton. Kryssglada lag och garderingen ska med.

6. Sunderland-Stoke 1
Jag säger väl som alla andra då. Sunderland kommer att vara vråltaggade efter den pinsamma förlusten mot Newcastle senast. Hoppas att det räcker. Dessutom är man såklart ett enormt starkt hemmalag – inga förluster i år – och man borde greja Stoke.

7. Queens PR-Reading 1×2 (M)
QPR vacklar och verkar mest försöka förlänga sin förlustfria svit med oavgjorda matcher – fyra i rad nu. Nu kan mycket väl torsken komma mot Reading som slagit andra erkänt starka hemmalag den här säsongen (4-0 senast borta mot Burnley, slog Leicester borta med 2-1 och kryssat mot Portsmouth).

8. Watford-Nottingham 1×2 (M)
Svåranalyserat. Watford kan mycket väl rasa genom tabellen nu efter sin oväntade succéstart i serien. Hade de ställts mot ett bättre lag så hade jag nog övervägt att inte ha med ettan, men Nottingham är allt för osäkert på bortaplan och jag väljer att helgardera.

9. Barnsley-Leicester x2
Leicester är urstarkt nu och jag tror att man kommer att stiga snabbt i serien. Nu är pappersarbetet klart och stjärnanfallaren Darius Vassell får härmed spela för klubben. Förstärkning? Det kan du hoppa upp och smiska dig på!

10. Coventry-Leeds 1
Jag känner inte igen Coventry längre. Det är ju inte alls det där usla oberäkneliga laget som jag minns det. Man är bra. Riktigt bra faktiskt och jag tror inte Leeds kommer ha en chans. Så det så.

11. Doncaster-Millwall 1x
Doncaster har lånat David Healy från Sunderland under en månads tid – minns ni honom? 31-åringen är äckligt målfarlig (Nordirland främste målskytt genom tiderna) och kommer att vara en enorm tillgång för Doncaster. Han förväntas gå rakt in i elvan mot Millwall och anfallet kommer att spetsas till ordentligt! Tar dock med ett kryss…Doncaster har svikit mig förut.

12. Norwich-Burnley 1 2
Lämnade länge tvåan ensam. Burnley är utan bortaseger än så länge men det känns som om trepoängaren kommer snart. Man kommer att gasa på för full pott mot Norwich som blandar och ger på hemmaplan där man inte har någon oavgjord match hittills (4 0 3 hemma). Jag tror inte att det slutar lika i den här matchen. Burnley är inte nöjt med ännu ett kryss! (0 5 3 borta)

13. Sheffield United-Ipswich x2
Sheffields lagkapten Chris Morgan skadade sig senast och är borta resten av säsongen. Ett jätteavbräck för hemmalaget, dels för att Morgan är tongivande både utanför och på planen, dels för att det redan nu går knackigt för klubben. Bra för att han alltid blir utvisad iofs. Ipswich har ett bra lag och kan vara tillbaka på banan efter en tung period då man slog Millwall senast. Krysset måste nästan alltid med när Ipskryss spelar.

Packa cyklop och simfötter så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.