Stryktipset, vecka 43 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 43


Inte undra på att det är svårtippat!

11 rätt förra veckan. Alltid något. 144-kronorssystem den här veckan för min del – två helgaderingar och fyra halv.

1. Arsenal-West Ham 1
Gah, 85% på Arsenal är groteskt högt och en gardering skulle ju smaka fågel. Men vinner inte Arsenal i dagens form 9 av 10 matcher hemma mot Västra Skinkan ändå? Skitsamma, etta blir det.

2. Blackburn-Chelsea x2
Drogba ska enligt uppgift vara tillbaka i Chelsea och det i sig motiverar nästan att lämna tvåan ensam. Men Blackburn är som vanligt sjukt underskattat och jag tror absolut att man kan bärga en pinne. 1-1 förra säsongen.

3. Everton-Stoke 1
Everton känns riktigt på gång efter sin katastrofala inledning av säsongen. Osäkert kring Arteta, men han kanske spelar. Dessutom är Saha och Pienaar i matchform och betyder massor för offensiven. Tim Cahill är superform och jag lämnar ettan allena. Känns säker trots att Stoke kan sprattla till ibland.

4. Fulham-Wigan 1×2
Alla verkar fortsätta döma ut Wigan efter de två inledande katastrofmatcherna i ligan. Men laget har spelat upp sig och jag tror att man har stor chans mot ett formsvagt Fulham. Dock är det osäkert om Fulham får tillbaka offensiva kvaliteter så jag helgarderar.

5. Wolverhampton-Manchester City x2
Wolves åkte ut ur ligacupen borta mot Man U i tisdags. Man stod upp bra men föll tillslut med 2-3. Viktige lagkaptenen Karl Henry tillbaka i Wolves. Tevez och Boyata borta i City. Wolverhampton har inte mött riktigt tufft motstånd på hemmaplan i år (Stoke, Newcastle, Aston Villa och West Ham). Det skulle vara Villa då, och då förlorade man. Förra säsongen hade man stora problem att ta poäng hemma mot de riktigt stora lagen. Enda skalpen är en seger mot Spurs och kryss mot Liverpool.

6. Cardiff-Norwich 1
Hemmalagets offensiv är sjukt imponerande och jag tror inte att Norwich kan hålla tätt mot Craig Bellamy, Michael Chopra, Jay Bothroyd och Peter Whittingham. Cardiff har fyra raka segrar i ligan och är obesegrat på hemmaplan. Nykomlingen Norwich har bara förlorat en bortamatch men jag kan som sagt inte se hur man ska kunna rubba ett extremt formstarkt Cardiff. Etta.

7. Derby-Watford 1
Grymt bra hemmaform hos Derby med tre raka segrar. Watford har visat upp ett bländande bortaspel men torsken mot Scunthorpe för en vecka sedan kan ha tagit ner laget på jorden.

8. Leicester-Preston 1 2
Torsk för Leicester i cupen hemma mot WBA, men det var ett reservbetonat lag som Svennis ställde på planen och det kommer att bli bättring nu. MEN. Preston kan vara skrällaget den här omgången. De påminner lite om ligakollegan Scunthorpe eller Blackpool i Premier League – man gasar på och ser vad som händer. Man vände exempelvis 1-4 till 6-4 borta mot Leeds, gjorde tre mål borta mot Burnley (förlust 4-3) och slog erkänt hemmastarkt Coventry med 2-1. Dessutom har man fyra raka segrar borta mot Leicester.

9. Crystal P-Swansea x2
Swansea känns som ligans mest stabila lag och har inte förlorat sedan 25 september, borta mot Nottingham. Crystal P har i sin tur inte vunnit hemma sedan 14 september och jag tror inte att man förändrar den statistiken nu.

10. Ipswich-Millwall x
Nästan 50% på Ipswich är galet mycket på ett lag som suger hårt i ligan. Millwall har flera skalper på bortaplan och jag tror att man krigar sig till ett kryss mot Ipswich som har en ligacupmatch i benen.

11. Portsmouth-Nottingham 1
En sjujävla form hos hemmalaget! Nottingham är framförallt ett bra hemmalag, trivs inte alls lika bra borta. Jag tror inte att något lag i the Championship rår på Portsmouth i dagsläget.

12. QPR-Burnley 1
Lång utdragen cupmatch för Burnley som torskade borta mot Aston Villa efter förlängning. Ett utvilat QPR borde kunna bärga en vinst utan större problem även fast man sladdat lite på slutet. Satt och funderade kring en eventuell skräll här men nu när QPR kan ställa bästa elvan på benen och att bortalaget spelat mycket och åkt på svidande förluster så får det bli en säker etta.

13. Scunthorpe-Leeds 1×2
hej Hawaiifotboll! Det här kan bli en riktig cirkusmatch och slutar det 2-6, 6-2 eller 6-6 eller nåt så blir jag inte förvånad. Helgardering alla dagar i veckan!

Packa vuxenblöja och nässpray så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.