Stryktipset, vecka 42 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 42

R-0-7-16(12) + två matematiska = 96 spänn.

1. Sunderland-Aston Villa 1x
Villa har inte förlorat borta mot Sunderland sedan 2002 och dessutom visar man gryende form då man senast tog poäng hemma mot Chelsea med flera viktiga lirare borta. Bland annat Dunne tros vara tillbaka här. Sunderland har FEM raka oavgjorda matcher i ligan och har bland annat tagit poäng på United och Pool. Fördel Sunderland.

2. Birmingham-Blackpool 1 2
Utan att tveka så garderar jag upp ettan med en skrälltvåa på Blackpool. Vinst eller förlust är Blackpools melodi och slår man bl a Liverpool och Newcastle borta så ska man garderas mot ett formsvagt Birmingham.

3. Chelsea-Wolverhampton 1
Inget snack. Drogba och Lampard saknades i 0-0-matchen mot Villa senast. Inte nu. Säker etta.

4. West Bromwich-Fulham 1x
WBA obesegrat hemma och Fula skinkan obesegrat borta. Dock har hemmalaget mött bättre lag än vad Fulham har. Skinkan som på fyra bortamatcher har fyra oavgjorda har ställts mot Bolton, Blackpool, Blackburn och West Ham, medan WBA hemma har mött Sunderland (vinst), Tottenham (kryss), Birmingham (vinst) och Bolton (kryss). Dessutom slog man Manchester City hemma i ligacupen den 22 september. Så: 1x räcker.

5. Wigan-Bolton x2
Bolton känns tryggt i sitt spel för tillfället och har bara förlorat en match den här säsongen (Arsenal borta). Wigan är bättre borta än hemma under säsongen och jag tror att man max orkar kriga sig till en pinne.

6. Burnley-Reading 1
The Championships bästa hemmalag är vad Burnley är med sina 16 poäng på sex matcher och Reading får väldigt tufft att ta poäng.

7. Norwich-Middlesbrough 1x
Näe fan, jag kan bara inte ta med tvåan på Middlesbrough. Man är helt under isen och jag tror inte man vänder den dåliga trenden mot nykomlingen Norwich som spelar inspirerat. Fortsatt många skador i bortalaget.

8. Swansea-Leicester 1 2
Känns klurigt. Leicester har spottat upp sig sedan Svennis tog över och vann i veckan borta mot Leeds med 2-1. Swansea är iofs obesegrat på hemmaplan men har dock tappat poäng i sina två senaste hemmamatcher. Kryddar utgångsettan med en tvåa.

9. Hull-Portsmouth 2
Portsmouth är i sjuk form med fyra segrar och en oavgjord på de fem senast. Visst man har mest vunnit hemma men i veckan tog man sin första bortaseger när man slog Millwall med 1-0. 27% på Portsmouth är taget! Sa jag att Hull har fyra raka utan vinst?

10. Millwall-Derby 1×2 (M)
Gör det enkelt för mig. Får inget grepp om den här matchen och helgarderar.

11. Nottingham-Ipswich x
Det vore kardinalfel att INTE singelkryssa den här matchen. Det stinker så mycket oavgjort att jag måste stoppa gamla stryktipskuponger i näsan för att inte lukten ska bli för mycket. Kryss! Oavgjort! Lika! Egalité!

12. Preston-Crystal P 1x
Svåranalyserat. Två lag i riktigt sugig form. Crystal P vann visserligen i veckan borta mot Norwich, men jag tror inte att man tar ännu en bortaseger mot vanligtvis hemmastarkt Preston – förra säsongen förlorade man endast tre hemmamatcher på hela säsongen.

13. Watford-Scunthorpe 1 2
Precis som Blackpool gasar på i Premier League så verkar Scunthorpe ha samma tjurrusartaktik i The Championship, Ivarjefall på bortaplan. 3 0 3 och 10-10 i målskillnad vittnar om det. Det i kombination med att Watford (precis som Scunthorpe) är bättre borta än hemma gör att jag vill ha med tvåan som just nu ligger på svinlåga 13%!

Packa linsvätska och bermudashorts så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.