Stryktipset, vecka 41 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41

R-0-7-16 (12). Två matematiska tecken. 96 kronor.

1. Arsenal-Birmingham 1
Fabregas, Bendtner och Walcott är i truppen – dock oklart om alla spelar. Visst, det är Champions League i veckan för Arsenal och vanligtvis kanske man skulle ta lite lätt på en sån här match. Men senaste hemmamatchen mot West Bromwich slutade med 2-3-förlust och det tror jag ger extra tändvätska till Gunners. Birminghams form är usel och man har inte vunnit sedan 21 augusti. Spik.

2. Bolton-Stoke 1×2 (M)
Två lag i kanonform och jag får inte någon känsla alls. 19% på Stoke tycker jag är lågt då man har tre vinster och en oavgjord på de senaste fyra matcherna.

3. Fulham-Tottenham 1x
De flesta av Spurs offensiva förmågor har lirat landskamper i veckan (Crouch, Bale, Keane, Kranjcar och så van der Vaart såklart). I vanliga fall kan det vara av mindre betydelse men nu väntar Inter för Tottenham i veckan och jag skulle inte bli förvånad om spelare sparas. Dessutom är det fortfarande osäkert om försvararna Ledley King, William Gallas and Younes Kabou kan spela. Fulham är starkt hemma och är faktiskt obesegrat (fast bara vunnit en match).

4. Manchester United-West Bromwich 1x
Precis som Tottenham har United haft många lirare på landslagsuppdrag och Bursaspor väntar på onsdag i Champions League. Naturligtvis är man storfavorit mot WBA, men till skillnad från Birmingham i match 1 så har West Bromwich en lysande form. Man har inte förlorat på fem matcher i ligan – man har besegrat Arsenal, tagit poäng av Tottenham och dessutom slagit ut Manchester City ur Ligacupen.

5. Newcastle-Wigan 1 2 (M)
För mig är det helt sjukt att Wigan har så lågt som 16% i den här matchen. Ben Arfa borta i hemmalaget och osäkert även om Coloccini spelar. Helt ärligt så har jag inte stor koll på Wigan, men det är inte det viktigaste i den här matchen. Grejen är att Newcastle inte spelar avslappnat hemma längre, och det enorma publiktrycket får motsatt effekt och hämmar spelet.

6. Wolverhampton-West Ham x2
Lagkaptenen Karl Henry är avstängd i Wolves som inte vunnit i ligan sedan premiären mot Stoke 14 augusti. Fördel West Ham som börjar hitta formen och inte förlorat på tre matcher.

7. AIK-Gefle 1
Gah, ångestladdat! Hur man än vänder och vrider på detta så kvarstår faktum – Gefle suger. Hårt. Även fast AIK inte är speciellt mycket bättre så kan de åtminstone spela bra fotboll ibland och det räcker förhoppningsvis.

8. Crystal P-Millwall 2
Jag har ingenting positivt att säga om Crystal Palace…eller jo förresten, det är ganska kul att laget kallas CP, fast bara ganska. Men spelet är helt bedrövligt, framförallt anfallsspelet (ett mål på de fyra senaste matcherna). Millwall har fyra bortamatcher utan vinst, MEN motståndet har varit extremt tufft – Leeds (förlust), Nottingham (oavgjort), Cardiff (förlust) och seriesuveränen QPR (oavgjort). Så det finns potential i Millwall och jag tror att man vinner.

9. Leicester-Hull 1x
Jahopp, och så Svennis då som påverkar procenten hit och hit. Undrar hur ofta ett lag som ligger trea från slutet har 63% mot ett lag som ligger i mitten. Klart att Leicester är favorit, men sitt gigantiska stöd och spelare som vill vinna för sin nya coach. Men den skeva procenten gör att jag måste gardera.

10. Portsmouth-Watford 1 2
Svår match. Två formstarka lag som möts och jag lämnade ettan länge ogarderad. Men Watfords form verkar ju inte riktigt dala någon gång och bortastatistiken 4 1 0 med 12-3 i målskillnad gör att tvåan följer med.

11. QPR-Norwich 1
68% tycker jag är ok på QPR och man borde inte ha några problem med Norwich.

12. Reading-Swansea 1x
Båda lagen får tillbaka spelare som varit skadade, bland annat lagkaptenen Mills i hemmalaget. Reading verkar trivas hemma just nu och har tre raka segrar med noll insläppta mål. Minst en poäng mot Swansea.

13. Sheffield U-Burnley x2
Luktar kryss här mellan två målsnåla gäng. Burnley har ett bättre lag och en bättre form så jag garderar med tvåan.

Packa stråhatt och flipflops så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.