Stryktipset, vecka 40 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 40

144 rader. Två hel och fyra halv.

1. Tyresö-Ldb Malmö 1 2
Tyresö imponerar och vill naturligtvis se till att redan klara serievinnaren åker på en torsk den här säsongen. Förstamålisen i Tyresö är avstängd, men Malmö kan ju vila sina stjärnor, Sjögran bland annat.

2. Östersund-Boden 1
Viktig match i botten av divion I norra. Östersund känns starkare och skickar ur Boden om man tar alla tre poängen.

3. Västra Frölunda-Kristianstad 1×2
Frölunda har i praktiken så gott som åkt ur division I, men man har en liten möjligt och kommer att gasa på hemma mot ett omotiverat Kristianstad, som dock kan spela avslappnat. VF har ställt till det förut för mig, så helgardering.

4. Brentford-Oldham 1
Känns som om Brentford är på gång efter en lite knackig inledning. Två raka vinster i ligan och dessutom vinst i LDV Vans Trophy i veckan. Oldham saknar några lirare som är iväg på landslagsuppdrag – bristen på anfallare gör att coachen Paul Dickov har lagts till i truppen á la Jesper Blomqvist i Bajen. Och det vi ju hur det gick.

5. Carlisle-Notts County 1
Två avstängningar på nyckelspelare i Notts County. Dessutom har man haft det tufft på bortaplan den här säsongen, även fast man slog Peterborough senast.

6. Colchester-Huddersfield 1x
Colchester är obesegrat hemma men har bara vunnit en match (fyra oavgjorda). Bara den statistiken gör att krysset följer med, speciellt när Huddersfield kommer på besök då dessa lag oftar kryssar mot varandra.

7. Hartlepool-Peterborough 2
Hoppas att Peterborough visar vad de kan mot Hartlepool som släppt in i särklass flest mål på hemmaplan den här säsongen av alla lag i serien (15 på fem matcher.) Tvåa.

8. Milton Keyes-Degenham x2
Degenham är bra, men hamnar ofta i underläge innan man kämpar sig tillbaka till ett oavgjort resultat eller som senast när man vände underläge till seger mot Swindon. Ryktas om att Milton Keyes får tillbaka en trio – men de kommer inte att starta matchen hursomhelst. Veckans drag: x2 på Degenham.

9. Rochdale-Yeovil 1x
Yeovil slog förvisso Walsall borta senast, men det säger inte jättemycket då Walsall är klappruttna just nu. Rochdale är starkt hemma och jag kan inte riktigt se hur man skulle kunna släppa alla tre poängen.

10. Sheffiled W-Leyton Orient 1
Leyton är inget bra bortalag och känns en aning uddlöst. Sheffield har stor potential och har spelat bättre på sistone och klättrar uppåt i tabellen.

11. Southampton-Tranmere 1×2
Aldrig i livet att jag spikar Southampton! England (om inte världens) mest ojämna lag går aldrig att lita på och jag helgarderar utan att blinka.

12. Walsall-Exeter 2
Walsall är helt usla just nu medan Exeter imponerar och bör kunna ta det här ganska enkelt.

13. Crewe-Torquay x
Det säkra krysset måste naturligtvis med och det faller på en match där jag tror på målsnålt och grötigt. Crewe har spelat sex oavgjorda på säsongens hittills tio spelade matcher.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.