Stryktipset, vecka 39 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 39

R-0-7-16 (12) med två matematiska tecken. 96 spänn.

1. Tottenham-Aston Villa 1x
Ok, Spurs var bra i Champions League mot Twente. Seger med 4-1 där. I ligan går det trögare och jag tror att man kan få det knepigt mot Aston Villa. Förlorar gör man nog inte men ett oavgjort resultat vore inte alls oväntat. 1-1? ok.

2. Birmingham-Everton x2
Nu är det krisigt i Everton. Man ligger sist i ligan och är helt utan seger. Det här kommer att bli en målfattig och tuff match där Everton till slut kanske kan pilla in ett mål – för snart så måste det väl vända för Liverpoollaget?

3. Stoke-Blackburn 1
Hm, frågan är ju bara vilket lag som får den första utvisningen, för det här kommer att bli tufft. Två riktiga brunkargäng som aldrig viker sig. Stoke är dock ruggigt starkt just nu och visst skadebekymmer i Rovers. Etta.

4. Sunderland-Manchester United 1×2 (M)
Snuskig match. Man vet ju aldrig vilken supertalang som United helt plötsligt kan ta fram när skador och avstängningar oroar på mittfältet. Valenica, Giggs och Scholes borta. Även sexköpar-Rooney saknas i anfallet. Sunderland vann mot Manchester City hemma och kan mycket väl slå United också om allt klaffar.

5. West Bromwich-Bolton 1 2 (M)
Cahill tillbaka i Bolton vilket är ett stort plus. WBA är i helt sjuk form – slog Arsenal borta senast och innan det har man bland att besegrat City i ligacupen och spelat oavgjort mot Spurs i ligan. Bolton kan dock “skrälla”. 19% på Boltonvinst känns som ett måste att ha med. Grejar WBA verkligen favoritskapet? Hoppas inte.

6. West Ham-Fulham 1x
Klassiskt skinkmöte när Västra och Fula skinkan drabbar samman. West Ham brukar ofta gå vinnande ur dessa derbyn på senare år och nu verkar man även ha fått bättre ordning på spelet än vad man hade de första matcherna i ligan. Fulham är inget bra bortalag och kryssar ofta.

7. Helsingborg-GAIS 1
Shit vad jag vill ha med en gardering här – det är ju trots allt allsvenskan och INGET lag är värt 80% Men samtidigt verkar ju ingenting bita på Helsingborg i toppstriden. Frågan är om GAIS lägger ner överdrivet mycket krut på den här matchen då man har viktigare matcher i framtiden där poängchanserna är bra mycket högre än mot Hbg.

8. Ipswich-Leeds x
Det här kommer att bli så målsnålt att det nästan blir minusmål till bägge lagen. Leeds clownmatch mot Preston senast (tappade 4-1 till 4-6) bäddar för en disciplinerad defensiv och ett grötigt mittfält. Ipswich är ju inte direkt främmande för oavgjorda resultat. Ipskryss är Ipskryss och jag lämnar krysset ensamt.

9. Barnsley-Cardiff 1x
Skadorna på Cardiffs offensiva lirare har grusat maskineriet lite och det har inte riktigt flutit på sistone, även fast man ligger på en imponerande andraplats. Barnsley är obesegrat hemma och jag tror att man förblir det efter den här matchen.

10. Crystal Palace-QPR 2
QPR:s sjuka form får gärna hålla i sig. “Bara” oavgjort hemma mot Millwall i veckan gör att man är extra fokuserat nu och vill tillbaka till trepoängarna. Spik.

11. Doncaster-Nottingham Forest 1x
Stinker kryss. Men det gör det ju iofs alltid när Nottingham är på planen. Historiskt sett har man det tufft för Doncaster och jag tror inte att Forest åker hem med alla tre poängen. 1x borde räcka.

12. Millwall-Burnley x2
Millwall verkar lite på nedgång trots den imponerande poängen borta mot QPR i veckan. Burnley har inte vunnit borta än den här säsongen och jag är inte säker på att de gör det nu heller. Men poäng, det får det med sig. Eller?

13. Sheffield United-Watford x2
Roliga Watford gasar på i varje match och jag tror inte att man gör ett undantag mot Sheffield U, som saknar både form offensiva kvaliteter just nu.

Packa korsordstidning och solskyddsfaktor 40 så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.