Stryktipset, vecka 36 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 36

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fwqGRNtHDQg]

R-0-7-16 (12) med två matematiska tecken.

1. Arsenal-Bolton 1
Historiskt sett har Bolton det tufft borta mot Arsenal. Elmander o Co är obesegrade än så länge, men nu kommer första torsken trots van Persies frånvaro.

Arsenal är helt enkelt alldeles för bra.

2. Fulham-Wolverhampton 1x
Många skador i Fula Skinkan som borde vinna. Men Wolves är obesegrat och lite underskattat med en ständig Championship-stämpel över sig. Jag tror att man kan kriga sig till ett oavgjort resultat.

3. Manchester C-Blackburn 1x (M)
Apropå underskattade lag så får man aldrig riktigt räkna bort Blackburn. Jag kan mycket väl tänka mig att snor en pinne i Manchester där City inte  fått ordning på grejerna än och där många spelarna kommer tillbaka från landslagsspel i veckan.

4. Newcastle-Blackpool 1 2
När Newcastle har hemmaplan och 50 000 fans i ryggen så finns det inte många som rår på dem, inte ens i Premier League. Blackpool spelar dock en härlig offensiv fotboll både hemma och borta och jag kommer att ta med chanstvåan här.

5. West Brom-Tottenham  x2
Viktige James Morrison är borta i hemmalaget som absolut har möjlighet att störa Tottenham som eventuellt har fokus på tisdagens CL. Dessutom saknar man Defoe och Dawson. Men klart Spurs är favorit och man kan ju alltid slänga in struts-Crouch på topp så väderkvarnar han in minst en boll i krysset. x2 borde räcka.

6. West Ham-Chelsea 2
Den här skulle jag vanligtvis gärna gardera, men jag kan helt enkelt inte se hur maskinen Chelsea kan vinna med mindre än två tre baljor mot West Ham som är i usel form. Tvåan lämnas ensam.

7. Wigan-Sunderland 1×2 (M)
Svårbedömt. Wigan känns lurigt och Sunderland är alltid farligt med Bent med på plan. Kan går hursomhelst. Hence: helgardering.

8. Queens PR-Middlesbrough 1 2
QPR är storfavorit efter kanonstarten i ligan. Men Middlesbrough kan blixtra till när man minst anar det och jag tror att man kan åka hem med alla tre poängen om man lyckas hantera hemmalagets tokoffensiv på rätt sätt. Man vann här förra året med 5-1 (!).

9. Elfsborg-Mjällby 1x
Var och såg Elfsborg-ÖSK tidigare i somras och jag förstår att inget lag har vunnit i Ellosland. Elfsborg spelar en rolig fotboll med många som kan avgöra, framförallt Avdic. Som dock är avstängd nu. Dessutom är det osäkert om Anders Svensson spelar. Smyger med krysset på Mjällby som kanske inte har gett upp hoppet om Europaspel riktigt än.

10. Helsingborg-Gefle 1
Kan inte tänka mig att Helsingborg låter sig köras över igen (ÖSK vann överlägset med 3-0 senast). Speciellt inte mot Gefle som kanske är seriens sämsta lag just nu. Säker Gerndt sitt forna lag?

11. Trelleborg-AIK 1x
TFF är bra för tillfället och kommer att dominera mot ett panikslaget och krampaktigt spelande AIK. 0-0 är ju Gnagets melodi och jag ser det som den enda chansen till poäng.

12. Åtvidaberg-Malmö FF 2
Malmö känns överlägset i Allsvenskan när man är i storform. ÅFF har skrällt förut men nu känns klasskillnaden lite väl stor för att man ska rå på MFF som är mer än motiverat nu när man fightas med Hif om guldet.

13. Syrianska-Norrköping 1x
Gah, svårt. Toppmöte i Superettan mellan två stekheta lag. Syrianska känns dock strået vassare och hemmaplan får avgöra mina streck. Luktar det kryss kanske? 2-2 säger vi.

Packa bettskena och kaviar så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.