Stryktipset, vecka 32 - ÄNTLIGEN! -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32 – ÄNTLIGEN!

Woho, säger Wenger om att Premier League drar igång.
Och alla normala stryktipsare håller med honom.

Äntligen ÄNTLIGEN är det dags för Premier League. Svårtippat i början av säsongen såklart, men jag ger det ett försök. R-0-7-16 (12) som gäller idag med två matematiska tecken.

1. Aston Villa-West Ham 1x
Kaos i Villa som letar ny tränare efter O’Neills avhopp. Svennis måntro? Trots tumultet i föreningen så kan jag inte riktigt se hur West Ham ska kunna ta alla tre pinnarna. 1x borde räcka.

2. Blackburn-Everton x2
Everton känns ruggigt starkt och borde kunna ta poäng mot ett iofs alltid underskattat Blackburn.

3. Bolton-Fulham 1x
Bolton känns hetare i år och värvat smart, bland annat Martin Petrov från City. Fulham glänste inte på bortaplan förra säsongen direkt och vann bara en bortamatch (men dock sju oavgjorda). Jag tror inte att man lyckas besegra Bolton, som iofs spelade bedrövligt på hemmaplan förra säsongen enligt min mening.

4. Sunderland-Birmingham 1x
Stor omsättning på spelare i Sunderland vilket kan betyda att det tar några matcher att få ordning på spelet. Bent verkar vara hyfsat spelduglig och då ska ettan med alla dagar i veckan. Men jag tror det finns en öppning för Birmingham. Förra säsongen vara bortaspelet hyfsat bra, framförallt i början av serien då man bland tog poäng både mot Everton och Liverpool. Hoppas att 1x räcker…

5. Wigan-Blackpool 1
Wigan var riktigt bra på hemmaplan förra säsongen – man slog bland annat Chelsea och Liverpool och föll inte mot något dåligt motstånd förutom i första omgången…då mot nykomlingen Wolves. Förlorar man mot ännu en nykomling när Blackpool kommer på besök? Nej, jag tror inte det. Blackpool får skrapa ihop sina poäng på hemmaplan.

6. Wolves-Stoke x2 (M)
Det inte bara luktar kryss, det formligen stinker oavgjort om den här matchen. Det har inte hänt fruktansvärt mycket hos något av lagen när det kommer till spelarmarknaden, klart de köpt och säljt men inte något som jag tror förändrar lagens kvaliteter speciellt mycket i jämförelse med förra säsongen. Wolves Stephen Hunt (värvad från Hull) är visserligen en riktig slitvarg och kan betyda mycket med sin energi, men är skadad. Det är även anfallaren Kevin Doyle. Kenwyne Jones i Stoke (värvad från Sunderland) kan mycket väl göra en hel del för Stoke den här säsongen. Och varför inte skalla in några bollar mot Wolves i premiären?

7. AIK-GAIS 1x
Men jävla allsvenska att vara kvar på kupongen. Omöjligt som vanligt att analysera sig fram till något vettigt. Jag trodde ju att GAIS skulle vara uddlöst mot Mjällby senaste men då gick man och vann med 3-2 istället. Målsnålt, det tror jag ivarjefall det kommer att bli i den här matchen. Och 0-0 känns väl inte helt otippat? Fördel AIK.

8. Malmö FF-Gefle 1
Senatore avstängd i bortalaget och en hel del skador i MFF. Men visst ska skåningarna vinna det här även om jag gärna skulle kryssgardera om det fanns utrymme för det.

9. Leicester-Middlesbrough 1 2
Middlesbrough går ofta för segern på bortaplan, vilket ofta kan straffa sig också iofs. I inledningen av förra säsongen förlorade man bara en av sju bortamatcher (fyra segrar) och jag tror man kan rå på Leicester som inte imponerade i premiären i förlustmatchen mot Crystal P.

10. Millwall-Hull 1
Nykomlingsmöte när Millwall uppflyttat från League 1 ställs mot Hull nedflyttat från Premier League. Hade det här varit en match i mitten av säsongen så hade jag nog tänkt annorlunda, men nu är det hemmapremiär och Millwall kommer att ha några extra procent att ge. Spelarflykten från Hull kommer att kosta. Etta.

11. Portsmouth-Reading 2
Portsmouth ser inte ut att må bra. Finns knappt elva spelare att ställa på benen! Jag tror Reading har ett gyllene läge att knipa alla tre poängen.

12. Sheffield U-QPR 1×2 (M)
QPR var opålitligt i fjol och omsättningen på spelare har varit stor. Man vann i premiären med hela 4-0 hemma mot Barnsley, men då var två mål på straff. Även Sheffield U har köpt och säljt en hel del inför säsongen. Man inledde med en stark poängvinst borta mot Cardiff – då spelade man med en man mindre i nästan en timme. Sheffield är bra hemma men QPR kan ha någonting på gång i år. Helgardering!

13. Watford-Coventry 1 2
Watford gasar ofta gärnet på hemmaplan. Förra säsongen slutade bara en hemmamatch mållöst och det var mot defgänget Nottingham. Jag tror på en hel del mål och en chans för Coventry, som värvat en hel del, att ta alla tre pinnarna. Men Watford är en motiverad favorit.

Vaxa bikinilinjen och packa solbrillorna så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.