Stryktipset, vecka 30 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30

Blir R-0-7-16(12) i dag med två matematiska tecken. Totalt 96 spänn. Förresten, har ni några frågor om system och så är det bara att fråga på i kommentarsfältet.

1. Djurgården-Häcken 1 2
Djurgården har historiskt sett lätt för Häcken, men det var länge sedan som Djurgården var så här dåligt så man ska inte räkna bort Häcken trots den dåliga statistiken – fyra förluster på fyra matcher på Stadion. Jonas Henriksson avgör för bortalaget.

2. Mjällby-AIK 1x
Ok, El Kabir är avstängd men ser ändå inte riktigt hur AIK ska komma hem till Stockholm med alla tre poäng. Fokus ligger på CL-returen mot Rosenborg och jag tror man är ganska nöjt med en poäng mot Mjällby.

3. Malmö FF-GAIS 1
Ska inte vara något snack här. MFF är för bra för alla lag på sin hemmaplan.

4. Elfsborg-Gefle 1x (M)
Här kan det komma en skräll. Var och kollade på matchen när ÖSK gästade Borås och Elfsborg var riktigt bra…framåt. Bakåt läcker man för tillfället och det kan kanske Gefle utnyttja. Elfsborg har av tradition svårt mot Gefle och förhoppningsvis har man det igen.

5. IFK Göteborg-Kalmar FF 1×2 (M)
Tuff match att tippa. Lite fördel Kalmar med tanke på att Blåvitt varit nere i Holland och fått spö av AZ. Men näe, det får bli en helgardering.

6. Syrianska-Landskrona 1
Syrianska är starkt hemma och borde kunna klara av Landskrona. Dock är jag lite orolig för Bois är sjukt ojämna och blandar resultaten ordentligt. Nyckelmatch på kupongen.

7. Brage-Norrköping x2
Brages anfallare Johan Eklund, åtta mål hittills, och yttermittfältaren Robbin Sellin är avstängda. Norrköping har tre raka segrar och kan ta sin fjärde nu. Men jag vill ändå ha med en kryssgardering då Brage är väldigt bra hemma.

8. Ljungskile-Örgryte 1x
Det stinker verkligen kryss i den här matchen. Båda lagen spelar ofta oavgjort – Örgryte flest och Ljungskile näst flest oavgjorda matcher i hela superettan. Ettan får följa med också.

9. Degerfors-Falkenberg 1x
Robin Ganemyr och Tobias Nilsson är avstängda i Falkenberg. Men samtidigt saknar Degerfors kanske lagets viktigaste spelare då lagkaptenen och mittfältsnavet Tobias Solberg är skadad. Tre av fyra möten lagen emellan på Stora Valla har slutat oavgjort och Falkenbergs bortaspel är bra. Jag ger FFF poängchans.

10. Hammarby-Trollhättan 1
Oj, vad jag önskar att jag hade råd med en gardering till! Bajen är alltid ett orosmoment men det ska väl vara själva fan om man inte kan ta tre pinnar mot tabelljumbon som släpper in groteskt många mål.

11. Jönköping-GIF Sundsvall 2
Giffarna känns extremt starka och svårslagna just nu. Får hoppas att det orättvisa poängtappat mot Hammarby i veckan triggar spelarna till vinst mot ett hemmasvagt Jönköping.

12. Väsby-Ängelholm 1 2
Väsby måste bara vinna nu om man ska haka på lagen över nedflyttningsstrecket. Men ÄFF är ständigt underskattat och förlusten borta mot Bajen speglade inte matchbilden utan Ängelholm var värt minst en poäng.

13. Öster-Assyriska 1x
Öster har kommit igång sedan tränarbyte. Fyra poäng i dubbelmötet med Ljungskile och 0-1-förlust mot Peking där man var förtjänta av minst en poäng. Assyriska har stora kvaliteter men får inte riktigt till det på bortaplan och kryssar ofta.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.