Stryktipset, vecka 28 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yQN0qjOrBIQ]

Tuff omgång med nystarten av allsvenskan. Jag spelar 144 rader med två hel- och fyra halvgarderingar.

1. AIK-Malmö FF 1×2
Ivo Pekalski och Wilton Figueiredo avstängda i Malmö. Det öppnar för en poäng för AIK som inte spelar bra för tillfället. Jag tror på oavgjort, men det här kan verkligen gå hursomhelst.

2. IFK Göteborg-Halmstad 1
Ett revanschsuget Göteborg som vill visa att floppen under vårsäsongen bara var en tillfällighet. Hysén tillbaka och uppenbarligen i målform – målskytt i träningsmatch mot Bristol C senast. Halmstad är inget vidare på bortaplan och jag tror inte att man kan stå emot blåvitts offensiv den här gången.

3. Mjällby-Brommapojkarna 1x
Strandvallen har fått nytt gräs men El Kabir och Westerberg avstängda i Mjällby så de får inte lira på den nya mattan. Dessutom är Robledo skadad. Slutspelat för Guidetti i BP och Pablo Piñones-Arce är avstängd, men jag vill ändå ge bortalaget poängchans. 19% på krysset är sjukt bra.

4. Trollhättan-Norrköping 2
Hemmalaget får klara sig utan Robin Eriksson i försvaret som blev utvisad och orsakade straff när Norrköping vann hemma mot Trollhättan senast. 3-0-seger då och jag tror man vinner igen.

5. Sundsvall-Assyriska 1
Svår match men Sundsvall är starka på Norrporten och jag tror att man vinner här.

6. Ängelholm-Brage x2
Massor med skador i Ängelholm och jag tror man får vara glada om det blir poäng mot ett starkt Brage. Jag tror på kryss men tvåan lockar.

7. Öster-Ljungskile 1×2
Läskig match som är svår att analysera. Ljungskile borde vara revanschsugna efter förlusten på hemmaplan, men Öster känns oberäkneliga. Helgardering.

8. Syrianska-Degerfors 1x
Syrianska är svårt att lita på och frågan är om de vinner mot Degerfors.

9. Falkenberg-Hammarby 2
Jesper Blomqvist från start i Bajen? Det tror jag skulle lyfta Hammarby och kanske ge laget tre viktiga poäng i jakten på en allsvensk plats. Falkenberg är fortfarande utan hemmaseger och jag tror att den sviten håller i sig.

10. Elfsborg-Örebro 1
Mitt kära ÖSK kommer att få det ruggigt tufft i Borås. Kanske kommer undertecknads närvaro göra skillnad, men troligtvis inte. Elfsborg ser riktigt starka ut, är obesegrade hemma och har tagit sikte på toppen av tabellen.

11. Djurgården-Kalmar x2
Kasper Hämäläinen gick ut skadad för DIF i träningsmatchen mot Bröndby senaste (förlust 1-4). Kalmar har lirat mycket under sommaren i både svenska cupen och Europa League. Det får vi hoppas talar för Kalmar som är obesegrat på bortaplan.

12. GAIS-Åtvidaberg 1
Försvarsspelarna Jesper Arvidsson och Johan Niklasson är avstängda i Åtvidaberg. Man verkar även få klara sig utan sina fans då bussresan är inställd till Göteborg. Men det kanske är av mindre betydelse. GAIS har fått behålla Wanderson och han kan mycket väl avgöra mot ÅFF.

13. Trelleborg-Gefle x
Känns ju spontant som en målfattig match det här, men ser man på resultaten mellan lagen så verkar det bli en målfest. Hursomhelst så slutar det oavgjort.

Packa tanga och solskydd så ses vi på Arlanda imorrn!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.