Stryktipset, vecka 26 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 26

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=i-apigHJC3I&feature=related]

Kan du inte vinna – fuska

1. Gais-Brommapojkarna 1×2
Jag blir inte klok på Svenska cupen. Ingenting är logisk och jag vägrar att spela på Gais till 56%. Kan sluta hursomhelst och därför inleds kupongen med en helgardering. Heja BP! (till 19%).

2. Falkenberg-Brage 1
De båda defensiva mittfältarna Adam Gradén och Tobias Johansson är avstängda i bortalaget. Men Vyacheslav Jevtushenko återkommer efter avstängning. Falkenberg har ställts mot tufft motstånd på slutet och grejat det relativt bra. Nu tror jag att man får belöning för allt slit och tar sin första hemmaseger för säsongen.

3. Ljungskile-Degerfors 1x
Poängmaskinen Johan Bertilsson (6+6 på 13 matcher) gjorde sin sista match för Degerfors senast och är nu i Kalmars händer. Det kommer definitivt att påverka Degerfors offensiv. Hemmalaget har haft det lite körigt på slutet med torsk mot Gefle i cupen och mot bottenlaget Väsby. Nu går man helt klart för seger, men jag tror att Degerfors kan kriga sig till en pinne.

4. Syrianska-Väsby 1
Syrianska dominerade totalt borta mot Jönköping senast och borde ha vunnit med mer än 1-0. Kanske kommer målen mot Väsby?

5. Hammarby TFF-Valsta Syrianska 1x
Valsta har tra raka förluster och ställs nu mot serieledande Hammarby TFF. Men jag vill nog gardera med ett kryss ändå och det enbart för att HTFF:s hemmaspel har varit sådär under säsongen trots den fina tabellplaceringen. På de tre senaste hemmamatcherna i serien har man två förluster (0-4 mot Umeå 2-3 mot Västerås) och man föll dessutom mot Helsingborg i cupen.

6. Sirius-Syrianska Kerburan 1
Gratis inträde på Studenternas och stort publikstöd för Sirius som kan pröva sitt portugisiska nyförvärv Ernesto Ferreira på mittfältet. Hemma är man starka och har släppt in isärklass minst mål i serien. Syrianska Kerburan har usel form med tre raka förluster. Den fjärde kommer nu.

7. Lund-Sylvia 1×2
Lunda har fem raka hemmasegrar och Sylvia utan bortaförluster och med fyra raka vinster i serien. Det här kan jag inte klura ut. Det blir en helgardering.

8. Norrby-Värnamo 2
Norrby rasar genom serien efter tre raka förluster. Nu kommer man att göra allt för att stoppa fallet men det blir tufft mot Therns Värnamo som har två raka vinster i bagaget. De senaste två gångerna som Värnamo besökt Norrby har det slutat 0-4 och 1-7(!). Jag tror att man vinner igen.

9. Husqvarna-Bunkeflo 1
Otroligt viktig match i bottenstriden, framförallt för Husqvarna precis under strecket som måste vinna för att inte halka efter Bunkeflo precis ovanför strecket. Innan match skiljer det fyra poäng mellan lagen. Husqvarna är helt ok hemma och tar det här.

10. Skövde-Frölunda x
Fyra raka förluster för Skövde. Men mot idel topplag – Sylvia, Lund, Rosegård och Qviding. Nu kommer Frölunda på besök och jag tror på en målsnål match. Krysset lämnas ensamt.

11. Sleipner-Kristianstad x2
Mittfältaren Jonnie Kjellberg avstängd i hemmalaget efter sin utvisning senast borta mot Bunkeflo. Det är även skadebekymmer hos Sleipner då den duktige högerbacken Kutshi Moilo dras med en sträckning. Varningens tecken för Kristianstad alltså som spelat bra på bortaplan den här säsongen och som slog Sleipner borta i fjol. Veckans skräll förhoppningsvis.

12. Dalkurd-Gröndal 1
Ny tränare i Dalkurd och Anders Sjöö tar över. Jag tror det kan få fart på dalmasarna som har en hel del kvalitet i laget. Två raka förluster för Gröndal som tar sina poäng på hemmaplan.

13. Forward-Umeå 1 2
Det finns mycket bra spel att hämta i Forward som verkar ha kommit igång efter en trög säsongsinledning. Nu ställs man mot oberäkneliga Umeå och ett målkalas är att vänta.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.