Stryktipset, vecka 21 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bmcOtC5Sy4w]

Salve. R-0-7-16 (12) som gäller den här veckan med tre matematiska tecken. 128 spänn.

1. Sverige-Bosnien 1 2
Hm, ja det här kan ju går hursomhelst även fast kanske Sverige borde vara favoriter. Vågar absolut inte lämna ettan ensam utan garderar med en tvåa till fina 15%.

2. Norge-Montenegro 1
70% på Norge känns ju en gnutta saftigt. Men va fan, Drillo leder Norge för hundrade gången och spelarna kommer säkert göra allt för att fira med en vinst mot Montenegro. Drillo, leverera!

3. Ungern-Tyskland 2
Tyskland har inte förlorat en landskamp på bortaplan sedan mars 2006 och jag tror inte man gör det nu heller. Dessutom vill spelarna visa att de ska platsa i startelvan i VM.

4. Assyriska-Ljungskile x2 (M)
Aleksandar Kitic avstängd i Ljungskile som har en imponerad defensiv just nu. Man är extremt samspelta vilket man inte riktigt kan säga om Assyriska där spelet inte riktigt stämmer just nu. Hemmalaget förlorade senast borta mot Degerfors och innan dess mot Väsby. Jag tror att man får det tufft mot LSK och man får nöja sig med max en pinne.

5. Sundsvall-Örgryte 1x
Tungviktsmöte i Superettan. Jag är inte speciellt överväldigad av Sundsvalls hemmaspel hittills trots att man inte förlorat på Norrporten än. Imponerade 5-2-vinst mot Syrianska senast visserligen och så slog man nykomlingen Brage i premiären, men så har man två oavgjorda, mot relativt svaga Degerfors och Jönköping. Örgryte har tre vinster och en oavgjord borta och jag tror att man kommer att få med sig en pinne från Norrland också.

6. Hammarby-Väsby 1 2 (M)
Carl Nyström avstängd i Väsby som slog Assyriska borta i sin senaste bortamatch. Bajen kan komma att köra över Väsby eller så åker man på ytterligare en förlust (den fjärde i rad isåfall), för Väsby kommer att vara laddade i det här Stockholmsderbyt. Väsby som samarbetar med AIK kanske får in någon extra spelare från Gnaget, vad vet jag.

7. Norrköping-Syrianska 1 2
Toppmöte! Mittbacken Petru Racu är avstängd i Norrköping och anfallarna Russell Mwafulirwa och Shpetim Hasani är skadade. Det öppnar för Syrianska som kan störa samtliga lag i serien med sin gladfotboll, även hemmastarka Peking.

8. Ängelholm-Falkenberg x
Målsnålt och trist. Och förhoppningsvis oavgjort.

9. Brage-Degerfors 1x
Nykomlingar ställs mot varandra. Defensiva innermittfältaren Tobias Johansson är tillbaka i Brage. Hemmalaget har två raka vinster hemma och innan dess två oavgjorda. Obesegrade alltså och nu ställs man mot Degerfors som inlett imponerande. Men den är framförallt på hemmaplan som fungerar bra och det blir max en pinne i Dalarna.

10. Carlstad-Sirius x2
Jag tror stenhårt på Sirius här. Viktige Mani Tourangs befarade benbrott mot Hammarby TFF senast var bara ett sår och han är med. Kanske ännu mer viktige Pierre Gallo är även han tillbaka efter avstängning. Sirius har till skillnad från Carlstad ställts mot riktigt tufft motstånd i början av säsongen, med blandade resultat. Nu tror jag att motståndet är lättare och att Uppsalalaget vinner. Men kryssgarderingen följer med.

11. Forward-Vasalund 1 2
Vasalund är i kanonslag. Forward är det inte. En ologisk skrälletta åker med…det är ju trots allt division I det här.

12. Valsta Syrianska-Gröndal 1x (M)
61% streck på ettan känns alldeles för mycket på ett lag som inte vunnit hemma än. Näe krysset ska med här. Gröndal är inte oävet i sina bästa stunder. Ny tränare i Valsta (Ranko Djordjic – Bojans farsa). Martin Ekström avstängd i hemmalaget.

13. Frölunda-Qviding x2
Göteborgsderby. Qviding har tre raka vinster (dock mot skitgäng) – Frölunda två raka förluster. Tror mycket på oavgjort men Qviding får med tvåan också.

Packa sombrero och simfötter så ses vi på Arlanda på söndag.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.