Stryktipset, vecka 20 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20

Reducerat system som gäller den här veckan. R-3-3-24 för att vara exakt och med två matematiska tecken – totalt blir det 96 spänn.

1. B. München-Inter x2
Champions League-final. Ribery borta i München vilket naturligtvis betyder mycket. Har inte sett mycket av tyskarna den här säsongen, men desto mer av Inter som känns grymt stabila, framförallt defensivt.

2. Djurgården-Gefle 1
Ceesay fortfarande avstängd i Djurgården som åkte på däng i cupen i veckan mot Ljungskile. Tränarbyte och nya tag mot Gefle som rent historiskt sett inte trivs på Stadion.

3. Helsingborg-Halmstad 1
Man vill ju gärna gardera, men det ska väldigt mycket till om Halmstad ska kunna rubba Helsingborg på Olympia.

4. Häcken-Kalmar FF 1×2
Äcklig match. Visst, Kalmar har inte torskat på bortaplan än, men mot ojämna Häcken kan man åka på däng. En bra dag så kan Häcken slå samtliga lag i serien. Helgardering.

5. Trelleborg-Gais x2 (M)
Hemmalaget är helt under isen och jumbo i allsvenskan – jag tror att man bara vill ha uppehåll och kommer inte vända den negativa trenden mot Gais, som för övrigt får tillbaka energisprutan Wanderson.

6. Åtvidaberg-Mjällby 1×2
Mjällby är bra men inte riktigt pålitliga på bortaplan. Detsamma gäller för Åtvidaberg fast på hemmaplan och det här kan sluta lite hursomhelst. Helst etta till 28%

7. Degerfors-Assyriska 2
Assyriska hör till toppen av Superettan och det vill man visa nu efter den snöpliga hemmaförlusten mot Väsby senast. Då fick man Mikael Thorstensson utvisad och han är följdaktligen avstängd mot Degerfors. Hemmalaget är inte klappruttna, men man grejar inte Assyriska i normal form. Tvåa till 27% känns toppen.

8. Ljungskile-Norrköping x2
Aptrista Ljungskile är inte lätta att göra mål på men förhoppningsvis kan stekheta Norrköping borra sig igenom 11-mannamuren nu.

9. Syrianska-Trollhättan 1
Det är inget snack, Syrianska vinner det här om de gasar på som vanligt.

10. Väsby-Brage x2
Brage i grymt form mot Väsby som skrällslog Assyriska senast. Lite lurig match men jag tror ändå att dalmasarna tar poäng igen.

11. Öster-Falkenberg 1×2
Svårt det här och jag litar inte på Öster som får alldeles för stort förtroende. Falkenberg vet man aldrig var man har och mycket väl skrälla här.

12. Östersund-Umeå 1 2 (M)
Östersund lockar mest publik i divion 1 norra och det kan bli publikfest mot Umeå. Bortalaget är favoriter men jag tror ändå att Östersund kan skrälla med stort stöd i ryggen.

13. Frölunda-Sylvia 1
Vrålchansning. Frölunda har inte släppt in något mål hemma än och verkar stabila. Sylvia har två raka kryss borta men nu får man inkassera sin första förlust.

Packa string och flipflops så ses vi på Arlanda

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.