Stryktipset, vecka 19 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19

Hello fellow tippers, nu är det 288-raders som gäller. Fem halv- och två helgarderingar på en ganska knepig kupong. Jag svor högt när superettan letade sig in i kupongen. Ska inte ens gå in på vad gjorde när jag såg att division 1 var med nu. Men va fan, det blir ju 13 rätt ändå. Såklart!

1. Chelsea-Portsmouth 1
FA-cupfinal. Inget snack. Ligasegraren Chelsea kommer att ta ytterligare en titel, och man kommer att göra det ganska enkelt.

2. Brommapojkarna-Häcken x2
Häcken är på gång efter segern borta mot Halmstad senast. Imad Chhadeh borta i hemmalaget som har två raka förluster. Kommer bara Jonas Henriksson igång så ska x2 räcka långt.

3. Halmstad-Djurgården 1 2
Svår match. Två ojämna och opålitliga lag ställs mot varandra. Halmstad gasar ofta på hemma och kommer nog att göra det igen. Det kan straffas sig mot Djurgården som kommit igång lite på slutet. Tvåan vore fin till 22%.

4. Mjällby-Malmö FF x2
Dålig plan och ett svårspelat Mjällby tar sig an serietvåan Malmö FF. Jag tror inte att MFF torskar det här men Mjällby ska inte underskattas och kan mycket väl grisa till sig en grispoäng på en grisig plan.

5. Assyriska-Väsby 1
Inte mycket att snacka om. Säker etta mellan topplacerade Assyriska och jumbon Väsby.

6. Brage-Jönköping x2
En chansning. Brage vann visserligen borta mot Bajen, men spelet imponerade inte. Jönköping har ställts mot svårt motstånd i början av serien och får tillbaka spelare nu och bör kunna rubba nykomlingen Brage.

7. Sundsvall-Syrianska 2
En rolig spiktvåa som känns helt klart spelbar till 25%. Syrianska har inte respekt för något lag och har spelarmaterial att besegra alla. Sundsvall har inte mött något kvalificerat motstånd i serien hittills…om man inte räknar Hammarby alltså.

8. Ängelholm-Landskrona 2
Derby mellan två lag med sådär form. Baserar tvåan på att en trio är borta i Ängelholm och att Bois lär få med sig en hel del supportrar då det bara skiljer ett par mil mellan städerna.

9. Trollhättan-Ljungskile 1×2
Skulle gärna lämna krysset ensamt här men man vet aldrig vad som händer när de här två tråklagen är på planen.

10. Husqvarna-Sleipner 2
Woho, division 1 letar sig in på kupongen. Och naturligtvis har jag ingen aning om den här jävla serien utan baserar det på att jag vet att Sleipner ska vara bättre och att Husqvarna saknar lirare och ligger i botten.

11. Gais-Elfsborg x2
Wanderson avstängd i Gais och en groteskt usel plan. Tvåan borde vara självklar då Elfsborg är i kanonform men den just nämnda mattan på Ullevi kan bädda för ett kryss. Byt plan!

12. Gefle-Göteborg 1×2
Gefle känns ojämna och Göteborg blandar och ger. Förhoppningsvis vinner Gefle till 25%.

13. Kalmar FF-Helsingborg 1
Så, nu var det slut på roligheterna Helsingborg. Nu kommer första förlusten för säsongen. Avstängningar oroar i Hif som historiskt sett har det jobbigt på Fredriksskans.

Packa solskyddsfaktor 30 och pesetas så ses vi på Arlanda!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.