Stryktipset, vecka 18 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18

Många favoriter den här veckan och det är antagligen 13 rätt som gäller om det ska bli någon vettig utdelning den här gången. Men det ska ju inte vara några problem… *host*. 144-raderssystem. Två helgarderingar och fyra halva.

1. Malmö FF-Åtvidaberg 1
Jag kan verkligen inte se hur Åtvidaberg ska kunna rubba Malmö här. Hemmalaget är alldeles för starkt just nu och man kör över motståndet nu. ÅFF saknar dessutom den ovärderlige Kristian Bergström som är skadad. Klar etta.

2. Örebro-Djurgården 1×2
Mitt kära Örebro kan få det tufft här. Visst, hemmaspelet funkar bra nu och man har två raka vinster på Behrn Arena. Men då har man mött Halmstad och Häcken. Nu kommer ett formstarkt Djurgården på besök och jag vågar verkligen inte spika ÖSK. Samuel Wowoah är avstängd i hemmalaget och det finns ingen naturlig ersättare på hans vänsterbacksplats, så räkna med att Djurgården kommer att hänga mycket på den kanten. Lagen har kryssat ofta genom åren och det mycket väl sluta oavgjort nu med, men jag tar med alla tecken.

3. Aston Villa-Blackburn 1x
Villa vill vinna här och hålla undan för Liverpool för att direktkvalificera sig till Europa League. Men Blackburn är i bra form och ska inte underskattas. Jag tror definitivt att man kan knipa en poäng av Villa.

4. Burnley-Tottenham 2
Lite läskig match. Burnley åker ur, men vill såklart visa hemmapubliken att man ska upp snabbt från The Championship. Tottenham slog sig nyss in i Fotbollsenglands finrum genom att bortabesegra Manchester C och därmed sluta sämst fyra och spela Champions League nästa säsong. Spurs kan mycket väl köra över Burnley, men man kan också gå på pumpen. Jag hoppas verkligen på det tidigare för jag spikar tvåan till 61%, vilket är en bra siffra.

5. Chelsea-Wigan 1
Statistik betyder ingenting i den här matchen. Det enda som kan hindra Chelsea från att vinna ligan är att man inte grejar pressen. Men jag kan inte riktigt se hur man skulle kunna darra mot Wigan.

6. Hull-Liverpool x2
Jag kan inte lämna tvåan ensam. Liverpool är tungt skadedrabbade på bland annat Carragher, Torres, Maxi Rodriguez och Glen Johnson. Nedflyttningsklara Hull saknar viktige Bullard men jag tror ändå att man kriga till sig en pinne.

7. Manchester U-Stoke 1
Inget snack – United vinner klart.

8. West Ham-Manchester C x2
City tappade Champions League-platsen senast hemma mot Tottenham och är nog inte 100%. Stor lättnad i West Ham efter att man säkrat kontraktet och man har två raka hemmasegrar i ligan. Citys bortaform är god men man spelar ofta oavgjort och man kan mycket väl göra det igen.

9. Arsenal-Fulham 1
Londonderby. Arsenal får antagligen tillbaka Arsjavin och man möter ett Fulham som inte kommer med bästa möjliga startelva till den här matchen då finalen i Europa League står runt hörnet och väntar. Arsenal har haft det tufft på slutet av serien men nu tror jag ändå att man helt säkrar tredjeplatsen genom att vinna nu. 72% känns ändå spelbart.

10. Wolves-Sunderland x
Alltid svårt att motivera ett säkert kryss. Statistiken talar för det. Wolves 11 gjorda mål på hemmaplan och 21 insläppna viskar ju om att det inte är någon gladfotboll som det bjuds på. Att sedan Sunderland bara mäktat med 15 sketna baljor på bortaplan spär ju bara på tesen om att det här kommer att bli grisigt, grötigt och förhoppningsvis väldigt väääldigt mållöst.

11. AIK-Trelleborg 1×2
Helt omöjligt att tippa. AIK är inte ens ett sjunkande skepp utan mer av ett söndervittrat vrak på havets botten. Jag tror faktiskt att AIK:s avstängningar i den här matchen kan vara till det positiva – få in några nya lirare som kanske inte är helt nedbrutna som de i resten av startelvan. Trelleborg har massvis med skador, men gott självförtroende efter vinst mot Mjällby senast. Alla tecken ska med alla dagar i veckan.

12. Halmstad-Häcken 1
Hrmpf. Svårt. Halmstad är verkligen klappruttna på bortaplan men hemma på Örjans Vall verkar man spela en trevligare fotboll och har bara släppt in två mål på fem hemmamatcher. Avstängningar oroar i ännu mer klappruttna Häcken som inte kommer greja någon poäng den här gången heller.

13. Mjällby-Elfsborg x2
Kan inte riktigt förstå varför man skulle lämna tvåan ensam. Elfsborg har inte vunnit borta än och senaste bortamötet klarade man bara oavgjort mot Åtvidaberg. Mjällbys inledande succé i Allsvenskan har visserligen avtagit efter bara en poäng på de senaste fyra matcherna. Men på hemmaplan tror jag att man kan störa de flesta lag. Ivarjefall grisa sig till en pinne. Krysset ska med.

Packa knäckebröd, kaviar och sill så ses vi på Arlanda och har svennebanansemester i Thailand för pengarna!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.