Stryktipset, vecka 17 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17

144-raderssystemet gick ju hyfsat förra veckan så vi testar det igen. Två helgarderingar och fyra halvgarderingar i en jäkligt svår omgång. Här kommer veckans stryktipsförslag:

1. Manchester C-Aston Villa 1
Viktig match i kampen om CL-platserna. City har haft tuffa matcher på slutet mot Arsenal och Man U. Nu ställs man mot Aston Villa som visat bra bortaform under säsongen med bara fyra förluster. Dock brukar man ha svårt borta mot Man C som vunnit nio av de tolv senaste mötena. Traditionens makt är stor och Man C vinner det här.

2. Portsmouth-Wolverhampton 1x
En omskakande säsong för Portsmouth som dels åker ur Premier League men också spelar FA-cupfinal mot Chelsea i mitten av maj. Nu vill man visa publiken att man ska ta sig upp till Premier League snart igen. Wolves mur är dock svår att ta sig igenom och bortalaget spelar ofta oavgjort. Krysset ska med.

3. Stoke-Everton 2
Stoke är helt under isen och jag tror inte att man vinner mot Everton som alltid bjuder upp. Stoke har mängder av förluster hemma på sistone och jag tror att man får inkassera ännu en.

4. Tottenham-Bolton 1
Säker etta. Vill Tottenham spela i Champions League så gör man bäst i att vinna här mot Bolton. Och det gör man. Snälla, gör det.

5. Degerfors-Ängelholm 2
Från toppfotboll i England till bottenfotboll i Sverige. Degerfors med bra hemmastöd ställs mot seriens överraskning Ängelholm som spelar en trevlig fotboll. Svårtippat naturligtvis, men jag tror på skåningarna.

6. Hammarby-Norrköping 1
Hammarby har fått upp farten i serien men man har långt ifrån imponerat i mina ögon. I sina bästa stunder är man dock för bra för Superettan och jag hoppas att man får upp farten mot Peking.

7. Jönköping-Trollhättan 1x
Jönköping har mött tufft motstånd i inledningen av serien – Sundsvall och Falkenberg borta samt Ängelholm hemma. Trollhättan har också inlett kämpigt med Bajen, Brage och Assyriska. Både Jönköping och Trollhättan är utan vinster så här långt. Dessutom har bortalaget inte gjort mål än. Tror att 1x räcker långt.

8. Ljungskile-Falkenberg 1x
Två defensivt starka gäng ställs mot varandra här. Delad pott är ingen omöjlighet men historiken talar för hemmalaget som inte förlorat hemma mot Falkenberg på fyra drabbningar.

9. AIK-Djurgården x
Jaha, Stockholmsderby mellan två trista gäng. Målsnålt? Ja. Tråkigt? Ja. Omöjligt att tippa? Ja. Alltså ett logiskt kryss. Inga frågor tack.

10. Fulham-West Ham 1 2
Skinkmötet. Fula skinkan mot västra skinkan – The Clash of the Hams. Fulham tog sig mirakulöst till final i Europa League genom att vända och vinna mot Hamburg. Segerrusiga och fysiskt slitna så kan man få det tufft mot West Ham. Visst, West Ham grejade kontraktet i senaste omgången men man har faktiskt inte förlorat borta mot Fulham och på sju möten har West Ham vunnit fem.

11. Liverpool-Chelsea 2
Nästintill omöjligt för Liverpool att nå topp-fyra och jag tror att man inte håller mot ett motiverat Chelsea som kämpar för ligasegern. Slitet både fysiskt och psykiskt i hemmalaget efter att man åkt ur Europa League mot A Madrid.

12. Sunderland-Manchester United 1×2
Sunderland är ett urstarkt hemmalag och jag tror inte att man ställer in skorna mot vilt krigande Man U. Sunderland vill avsluta snyggt hemma på Stadium of Light och jag tror att man kan knipa minst en poäng här. Skrällvarning!

13. Sheffield W-Crystal P 1×2
En helt avgörande match i vilket lag som åker ur The Championship. Omöjligt att analysera sig fram till något vettigt. Jag fegar och helgarderar.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.