Stryktipset, vecka 16 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16

Svår omgång (som vanligt nu för tiden) och det blir ett 144-raderssystem den här gången. Alltså två helgarderingar och fyra halvgarderingar.

1. Arsenal-Manchester C 1×2
Arsenal har ingen chans på ligatiteln längre och inte speciellt mycket att spela för. Skador på Fabregas och Arshavin oroar sedan länge. City har chans på Europaspel nästa säsong och kommer att kriga på här. Londonlaget har lysande stats mot City medan City är motiverat till tänderna. Kan gå hursomhelst.

2. Bolton-Portsmouth 1
Stensäkert. Bolton kämpar för nytt kontrakt medan redan nedflyttningsklara Portsmouth vilar spelare inför den stundande FA-cupfinalen. Så länge Elmander står utanför truppen så ska det nog lösa sig.

3. Hull-Sunderland 1 2
Kniven mot strupen för Hull som måste vinna för att ha chansen på vidare spel i Premier League nästa säsong. Ettan ska med. Men kommer bara Bent igång så kan ett avslappnat Sunderland ta med sig alla poäng hem.

4. West Ham-Wigan 1
Ren chansning. Wigan är inte bra borta och Västra Skinkan kan kanske ha kommit igång med hemmaspelet efter segern mot Sunderland senast. Framåt skinkor, framåt!

5. Wolves-Blackburn x
Luktar kryss mellan två målsnåla lag. Kommer att bli trångt på mitten här och jag tror faktiskt att det blir oavgjort. Säkert kryss!

6. Cardiff-Sheffield W 1x
Cardiff är klara för playoff och kan vila spelare här mot ett vilt kämpande Sheffield W som dock får max oavgjort.

7. Preston-Leicester 2
Leicester till playoff vid vinst här. Kommer att gasa på. Preston har varit riktigt bra hemma under säsongen, men jag tror att man får inkassera sin fjärde förlust här.

8. Sheffield U-Swansea 1x
Motiverat bortalag men man har inte bortaslagit Sheffield U sedan 1939 – vilket kommer att påverka ett redan pressat Swansea. Jag tror att man får nöja sig med max en poäng mot ett hemmastarkt Sheffield som vill avsluta säsongen på bästa sätt inför sin fanatiska hemmapublik.

9. Middlesbrough-Coventry 1
Meningslös match mellan två jobbiga lag. 67% på Middlesbrough känns mycket, men spikar ändå hemmalaget som vill avsluta snyggt inför en krävande publik.

10. Peterborough-Blackpool 2
Känns som om den säkra tvåan måste in här mellan nedflyttningsklara Peterborough och Blackpool som måste vinna för att ha chansen på en playoff-plats. Full fart framåt som vanligt hos gästerna som visat god bortaform på sistone trots 1-4-förlusten mot seriesuveränen Newcastle. Spik.

11. Watford-Reading 1x
Svår match. Viktigt för Watford men man ställs mot seriens formstarkaste lag. Senaste tre gångerna som Reading kommit på besök har det slutat oavgjort.

12. AIK-Häcken 1×2
Mmm, sweet äckliga allsvenskan letar sig in på kupongen igen. Men det är väl bara att vänja sig antar jag. Har AIK kommit ur svackan och tar säker seger mot Häcken? Jag är jäkligt tveksam. Göteborgarna mår bra som underdogs och kan knipa en eller alla tre pinnar här.

13. Åtvidaberg-IFK Göteborg 2
Med Hysén tillbaka är IFK som ett helt annat lag. Man vinner klart här mot Åtvidaberg som är sämre än sämst. Solklar tvåa.

Packa speedos och nässkydd så ses vi på Arlanda på söndag!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.