Stryktipset, vecka 15 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15

Då så, då kör vi igen, trots vulkantider. 128 rader och en dyngtuff omgång.

1. Tottenham-Chelsea 2
Spurs hade en urladdning mot ärkerivalen Arsenal i veckan och jag tror inte att man vinner ytterligare ett tufft Londonderby här. Tvåan lämnas ensam på ett bra spelade Chelsea just nu som naturligtvis siktar på ligaseger. Lennon och Kranjcar skadade i Tottenham och Palacios är avstängd. 47% streck på Chelsea är mycket spelbart.

2. Birmingham-Hull 1x
En svår match att sia om. Något som står klart är att den är livsviktig för Hull och att det kan bli en reaktion på mardrömsförlusten hemma mot Burnley senast (1-4). Reaktion som i att man kniper minst en poäng från ett omotiverat Birmingham. Skador oroar i bägge lagen, framförallt i Hull och trots stora krigarhjärtan så tror jag inte att man har material för att vinna här. Och vunnit borta har man inte gjort på hela säsongen. Birmingham har bara två förluster hemma på St Andrews.

3. Blackburn-Everton 1x
Blackburn har glidit med i Premier League och presterat riktigt bra trots en sådär trupp. Och det är framförallt ett starkt hemmaspel som ligger bakom det fina ligaspelet där man bara har två förluster. Everton är i bra form, men precis som Blackburn så presterar man som bäst på hemmaplan – borta är man sämre och förutom skalpen mot Manchester City i slutet på mars så imponerar man inte. 0-0 känns inte långt borta.

4. Fulham-Wolves 1 2
Fulham har viktig match mot Hamburg i Europaleague-semifinal på torsdag och kommer att vila spelare. Henry avstängd i Wolves men jag tror ändå att man kan skrälla här och sno med sig alla tre poängen.

5.  Stoke-Bolton x2
Här kommer skrällen. Bolton spelade bra borta mot Chelsea senast och var kanske värda en poäng? Flera skador i Stoke, på bland annat Shawcross, Sidibe och ev Fuller och Etherington. Bolton är i högsta grad indragna i bottenstriden och gör man en lika bra match som på Stamford Bridge så vinner man här. Man har visserligen inte gjort mål på tre bortamatcher…men då har man ställts mot nämnda Chelsea, Everton och Sunderland. Mindre omöjligt motstånd här.

6. Sunderland-Burnley 1
Burnley kommer inte att upprepra bedriften från i lördags då man slog Hull borta med 4-1. Motståndet är annat här och Sunderland på bortaplan är en av säsongens tuffaste matcher. Jag kan inte se hur man ska skrälla igen.

7. Blackpool-Nottingham 1
Ett väldigt motiverat Blackpool bara måste vinna här. Man har en stor möjlighet att nån en kvalplats till Premier League och nu ställs man mot ett redan kvalklart Nottingham som möjligtvis redan har fokus på playoff-spelet. Ok, Nottingham har kryssat många matcher borta men det var framförallt under första halvan av säsongen – man förlorar här. Klart.

8. QPR-Cardiff x
Det luktar oavgjort här. Cardiff är så gott som klara för kvalspel men går såklart för att ta poäng här. Man har bra form och har faktiskt inte förlorat på de åtta senaste ligamatcherna. QPR är riktigt bra när man vill och kan vinna här, men man kryssar vädligt ofta och man gör det nu med. Traditionens makt, etc.

9. Derby-Crystal P x2
Jag tror på tvåan här. CP är bättre än tabellplaceringen visar och måste ta fram det fina spel här om de ska undvika nedflyttning. Derby är ett humörgäng och kan inspireras av en engagerad hemmapublik lite då och då. Men förhoppningsvis inte nu.

10. Leicester-Watford 1
Två lag med mycket att spela för. Leicester för att befästa kvalplatsen upp till Premier League och Watford för att undvika nedflyttning. Watford har det riktigt jobbigt på bortaplan. Visst man gnetar till sig en poäng ibland, men de räcker inte till här.

11. Scunthorpe-Bristol C 1x
Fortfarande oklart om mittfältaren Togwell är tillbaka efter skada i Scunthorpe, men han har tränat i veckan. Troligtvis är backen Marcus Williams redo för spel. Nu har man tre raka förluster i ligan och ställs mot Bristol C som inte förlorat på sex omgångar, men som dock får klara sig utan kantspelaren Jamal Campbell-Ryce. Bristol har två raka bortavinster men frågan är om man även rår på ett motiverat hemmalag som kämpar för att undvika nedflyttning. Jag tror att man får nöja sig med en poäng.

12. Swansea-Barnsley 1
Jag lämnar ettan ensam här efter mycket tvekan. Barnsley är oberäkneligt och har fyra raka oavgjorda, fast mot mediokert motstånd. Man förlorar här mot ett taggat men ett aningens spänt Swansea. Snälla snälla Swansea, INTE 0-0…igen.

13. West Bromwich-Middlesbrough 1x
Två slitna trupper som ställts mot varandra här. Middlesbrough måste vinna för att ha chans på en kvalplats men jag tror inte att man är tillräckligt starka för att rå på WBA som har en ruggig hemmaform med åtta raka segrar. Krysset följer dock med. Spiken i kistan för Middlesbrough?

Packa lavastövlar och stålkläder så ses vi på Arlanda!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.