Europatipset, 11 april -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, 11 april

Ok, europatipsdags. Många storfavoriter den här veckan och frågan är inte om något av de lagen tappar poäng, utan vilket. Jag tror att ett skadedrabbat Tottenham kan få det tufft mot Portsmouth som går all in här i FA-cupsemifinalen.Ett litet specialsystem i dag: R-0-7-16 (12) med en helgardering och en halvgardering som matematiska tecken. Totalt går det på 96 spänn.

1. Tottenham-Portsmouth 1×2 (M)
Som sagt, det kan skrällas här och med tanke på att Spurs är extremt streckade så vill jag ta med alla tecknen här. Skador i båda lagen, men samtidigt kan Pompey köra rakt in i kaklet här medan Tottenham har viktig match mot ärkerivalen Arsenal snart.

2. Liverpool-Fulham 1
Pool är ruggiga hemma för tillfället och kommer att slå ett omotiverat Fulham med en usel bortastatistik.

3. Manchester City-Birmingham 1
City har en bra formkurva trots hemmafadäsen mot Everton. Senast bortaslog man Burnley med 6-1. Birmingham har klarat ovagjort mot Arsenal och Liverpool på de senaste två matcherna, men det har varit på hemmaplan. Borta är man sämre och man förlorar här. Hoppas jag.

4. Gefle-AIK x2
Ah, sweet djävulska allsvenska. Alltid svårtippat såklart och den här matchen kan sluta hursomhelst. Bojan avstängd i AIK med Pavey och Eguren tillbaka. Många skador i Gefle som ändå inlett säsongen bra. Men jag tror inte att man följer upp segern mot Mjällby med ytterligare en vinst här. Och jag tror samtidigt inte att AIK kommer att följa upp förlusten mot mitt kära ÖSK med ytterligare en förlust. Oavgjort antagligen, eller så brunkar Pavey in en balja i 89:e minuten.

5. IFK Göteborg-BP 1
Svårt det här också. BP är målsnålt både fram och bak och får IFK (utan Hysén) hål på Brommapojkarna så tror jag man vinner.

6. Kalmar FF-Malmö FF 1x
Ok, en till jobbig. Hade jag haft en till helgardering så hade den hamnat här. MFF har iofs inte förlorat än i allsvenskan utan kryssat mycket, precis som Kalmar (tre av fyra) som inte vunnit än i serien. Nu får man tillbaka Sobralense och kör för tre poäng. På de tre senaste mötena mellan lagen på Fredriksskans så har Kalmar vunnit samtliga. Måtte historiken upprepa sig.

7. Espanyol-A Madrid 1x
A Madrid har bara två vinster på bortaplan och europaspel mot Valencia i kroppen. Espanyol har åtta raka hemmamatcher utan förlust.

8. Mallorca-Valencia 1x
Mallis är ruggigt bra hemma och Valencia en sliten trupp. Naturligtvis har bortalaget en bra elva men jag tror man nöjer sig med en poäng här.

9. Deportivo-Racing Santander 1 2
Usel form hos hemmalaget men stor pontential när allt klaffar. Nu ställs man mot Racing som faktiskt är mycket bättre borta än hemma. Även fast man är lite skadedrabbat så tror jag man kan skrälla mot ett Deportivo utan självförtroende.

10. Osasuna-Zaragoza 1x
Ett derbybetonat möte här och jag räknar med en målfattig och jämn match. På de åtta senaste mötena när Osasuna haft hemmaplan så har fem matcher slutat oavgjort. Sjätte nu?

11. Bologna-Lazio x2
Rykten i Italien om läggmatch här, att lagen skulle komma överens om att dela på poängen. Även fast det inte skulle vara fallet så är ett kryss inte helt oävet ändå. Men Lazios form talar för en möjlig bortaseger.

12. Roma-Atalanta 1
Totti tillbaka i Roma som tar över serieledningen vid seger här. Kanske nervar man ihop men förhoppnings så kör man över Atalanta. Totti tvåmålsskytt?

13. Sampdoria-Genoa 1 2 (M)
Hett Genoaderby där allt, såklart, kan hända. Statistiken talar för Sampdoria som inte förlorat hemma den här säsongen och har bra form och sug på Europaspel, men det här är ingen vanlig match och Genoa kan mycket väl ta alla tre pinnarna. Skadedrabbat bortalag och dålig form, men jag vill ändå ta med chanstvåan. Genoa har tre raka derbysegrar mot Sampdoria.

Packa jesussandaler och skärmmössa så ses vi på arlanda!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.