Stryktips, vecka 14 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktips, vecka 14

Motivation. Det är ordet för dagen när stryktipset går in i vecka 14. De engelska serierna börjar närma sig slutet och lagen har mer, mindre eller ingenting att spela för, något som naturligtvis tas i beaktande under själva tippandet. 128-raders som vanligt och en hel del skrällmöjligheter.
13 rätt? Det vet du.

1. Aston Villa-Chelsea 2
FA-cupsemifinal på Wembley. Så gott som hemmaplan för ett Chelsea i toppform. Villa kommer inte att vika sig lätt men Londonlaget är helt enkelt för bra just nu. Skador oroar i Aston Villa.

2. Hull-Burnley 1
Hull vinner även fast man har en hel del skador. Hemmastödet och Tigrarnas krigarhjärtan kommer avgöra. Viktiga poäng på spel för att undvika nedflyttning. Burnley har bara EN poäng på bortaplan den här säsongen.

3. West Ham-Sunderland x2
Många spelare borta i hemmalaget, framförallt skadade, som Berhami, Diamanti, Dyer, Boa Morte m fl. Vad värre är så är dessutom mittfältsmotorn och lagets kanske bästa spelare Scott Parker avstängd här, en viktig kugge i West Hams spel. Hammers har tre raka förluster hemma och nu kommer man att gasa på för att knipa tre poäng här – det kan kosta dem alla pinnar eller åtminstone två mot Sunderland. Ja, jag vet att Sunderland bara vunnit en bortamatch den här säsongen, men mot Västra Skinkan ska statistiken bättras till, även fast jag tror mest på krysset.

4. Cardiff-Reading 1
Tungt avbräck för Reading att Matt Mills är avstängd i fyra matcher efter sitt röda kort i 1-2-försluten mot Ipswich i lördags. I Cardiff är förhoppningsvis deras bästa målskytt tillbaka, Peter Whittingham och kan se till att man tar ytterligare en fin seger på hemmaplan. I senaste hemmamatchen slog man starka Swansea och innan dess, Leicester. Nu vinner man igen och befäster sin plats till Premier League-kvalet.

5. Crystal P-QPR x
Londonderby med viktiga poäng på spel. På nio försök har QPR aldrig besegrat Crystal P borta, men har fem oavgjorda. Jag tror på en tät match och delad pott.

6. Doncaster-West Bromwich x2
Två raka hemmaförsluter för Doncaster som annars varit stabila just hemma. Nu är hoppet om att nå playoff så gott som kört och jag tror att man får tufft här. Visst WBA är väldigt nära att vara klara för Premier League, men jag tror inte coachen är nöjd med det utan vill vara definitivt klar innan han jublar. Grabbarna kommer att köra för att ta poäng här och därmed på egen hand säkra platsen till högstaligan.

7. Middlesbrough-Sheffield W 1x
Två lag med helt olika förutsättningar men precis lika motiverade. Middlesbrough måste vinna för att hänga med i fighten om kvalplatserna till Premier League och Sheffield W är väldigt nära att åka ur serien. Märkligt i Middlesbrough: Kaptenen Gary O’Neil har spelat 99 matcher för Middlesbrough. Spelar han en till så ska Portsmouth som sålde honom till Middlesbrough ha enligt kontraktet en miljon pund. Nu tror de flesta att man väljer att vila kaptenen, precis som man gjorde i vinsten mot Plymouth i veckan. Snålheten kan kosta poäng mot Sheffield som visat god form under ganska lång tid och inte förlorat på fyra bortamatcher.

8. Newcastle-Blackpool 1 2
Newcastle är redan klart för spel i Premier League nästa säsong. Det kan kosta alla poängen i mötet med Blackpool som har två raka bortasegrar, stora hjärtan och motivation så det räcker till fem startelvor. Man är väldigt nära att ta sig upp till kvalplats och jag tror att man har möjlighet att knipa alla tre poängen här mot ett Newcastle som slår av på takten. Dock är hemmalaget ruggigt bra och har varit vrålstarka hemma. Ettan ska med. Men tvåan också.

9. Nottingham-Ipswich 1x
Man tycker att singelettan borde räcka här. Nottingham är stekheta hemma men är så gott som klara för en kvalplats till högsta serien, kanske säkrar man en pinne här? Ipswich är i ganska god form ändå med två raka segrar. Två lag som gärna kryssar och det skulle inte förvåna mig om det blev så nu också.

10. Preston-Scunthorpe 1 2
Veckans skräll #1. Scunthorpe får tillbaka sin bästa målskytt Gary Hooper och den viktige försvarsgiganten David Mirfin. Man ligger bara två poäng över nedflyttningsplatserna och kommer att gå för tre poäng här. Preston har bra hemmastats men har inte vunnit på sex matcher i ligan. Scunthorpe skrällslog erkänt hemmastarka Sheffield U borta i slutet av mars. Skräll igen?

11. Watford-Plymouth 2
Veckans skräll #2. Unge mittfältaren Tom Cleverley är skadad i hemmalaget. Dessutom är hans mittfältskollegor Henri Lansbury och Jon Harley avstängda. Plymouth som har två raka bortasegrar i ligan börjar se möjligheter till att klara sig kvar i serien – tre poäng här och man är definitivt med i snacket igen. Man har dessutom bra statistik borta mot Watford (två raka vinster).

12. Häcken-Åtvidaberg 1
Häcken imponerar. Åtvidaberg gör det inte och kommer troligtvis att åka ur allsvenskan när säsongen är över. Kan inte se hur man ska rubba Häcken här. 0-3 i baken mot häcken och Åtvid får bakläxa och stå med rumpan bar?

13. Landskrona-Degerfors 1 2
Gah. Förbannade superettapremiär att leta sig in på kupongen. Alla tjatar naturligtvis om Henke Larsson och hans Landskrona och de kommer att streckas för mycket just på grund av att han är tränare. Visst, det kan bli succé i debuten, men det finns möjligheter för Degerfors att göra en Mjällby och inleda starkt som nykomling.

Smörj in näsan och raka bringan så ses vi på Arlanda!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.