Stryktipset, vecka 13 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13

Jaha, då kör vi igen då, spottar i nävarna och tar oss an en ny stryktipsomgång. Härligt att se att allsvenskan håller sig borta den här veckan, men jag måste ändå säga att det ser ganska svårt ut. Naturligtvis inte FÖR svårt. 13 rätt blir det såklart. Minst. 128-raderssystem som vanligt och sju halvgarderingar att leka med.

1) Arsenal-Wolves 1
Puh, en svettig start på kupongen. Arsenal har en hel del skadebekymmer och Champions League-returen mot Barca i tankarna. Wolves är helt respektlösa på bortaplan och kommer inte att ge sig lätt här. Men Arsenal har haft det ganska lätt mot de svagare lagen i serien och det är bara när topplagen kommer på besök som det tillkommer riktigt stora problem för Londonlaget. Man har häng på Man U och Chelsea i serietoppen och måste vinna sådana här matcher om man ska ta hem ligan.

2) Bolton-Aston Villa x2
Aston Villa åkte på en rejäl smäll borta mot Chelsea senast – förnedrade med hela 1-7. Men bortaspelet har trots det varit imponerande då man bara torskat fyra gånger. Nu vill man revanschera sig för den pinsamma insatsen i London och tar poäng mot Bolton. Hemmalaget ska definitivt inte underskattas och jag tror absolut att det kan bli delad pott här, precis som det slutat de fyra senaste gångerna som Villa kommit på besök…

3) Portsmouth-Blackburn 2
Hm, svårt. Portsmouth är ohjälpligt sist i Premier League och har egentligen bara äran att spela för hemma. Räcker det mot Blackburn? Ja, kanske, men hoppas inte – för tvåan lämnas ensam här. Pompey har trots det usla facit i ligan tagit sig till semi i FA-cupen där man ställs mot Tottenham den 11 april. Vem vet, kanske låter man spelare vila för att fokusera på cupen. Blackburn är i gott slag då man har två raka segrar (Burnley borta, Birmingham hemma). Och matchen innan det så spelade man oavgjort mot självaste Chelsea.

4) Stoke-Hull 1x
Stoke föll hemma senast mot Tottenham. Man har inte förlorat två hemmamatcher i rad under hela säsongen och jag kan inte se hur man ändrar den statistiken mot bortasvaga Hull. Men traditionens makt är stor i England och Hull har faktiskt inte förlorat borta mot Stoke – de tre senaste mötena har slutat oavgjort och även fast singelettan är lockande så måste garderingskrysset följa med.

5) Sunderland-Tottenham 1x
Visst, bra form hos gästerna som har två raka bortasegrar (Stoke och Wigan), men på Stadium of Light kommer Spurs att få det svettigt. Sunderland har inte förlorat hemma under 2010 och man gör det inte nu heller. Tottenham har FA-cupen i tankarna och en rejält skadedrabbad trupp.

6) Bristol C-Nottingham x
Klurig match. Bristol City känns långt ifrån pålitligt samtidigt som Nottingham är komplett inkapabelt att vinna på bortaplan. Bristol vann hemma senast mot Barnsley med 5-3 och frågan är om de kan vinna två matcher i rad på hemmaplan – det har man bara gjort en gång den här säsongen och det var de två första matcherna, mot QPR och Crystal P. Målsnåla matcher är defensivt starka Nottinghams kännemärke och jag tror att man kan deffa sig till en pinne här. Bloggens första säkra kryss är ett faktum.

7) Ipswich-Reading x2
Readings snuskbra form verkar aldrig ta slut och frågan är om Ipswich lyckas bryta bortalagets svit på sex raka matcher utan förlust. Jag tvivlar. Ipswich må ha spelat bra hemma på senare tid (förutom senast när man föll mot Plymouth), men motståndet har varit sådär och man har haft förtvivlat svårt att vinna mot bra lag hemma, även fast man ofta plockat en poäng. Ipskryss ni vet. Så krysset ska naturligtvis med…som vanligt.

8 ) QPR-Sheffield W 1
Svårt det här. Snuskig match som kan gå lite hursomhelst om det vill sig illa. QPR är det bättre laget men Sheffield har krigat till sig otippade poäng förut och kan göra det igen. QPR är starka hemma med fem raka utan förlust, även fast de två senaste matcherna slutat med oavgjort resultat. Wednesday har tre raka oavgjorda på bortaplan, men det sviten bryts nu. Hoppas jag.

9) Coventry-Derby 1x
Derby har inte vunnit borta sedan man mötte Peterborough i början av året och jag inte riktigt se hur man ska besegra Coventry här. Men det känns inte riktigt läge att lämna ettan ensam. Derby har ändå två raka kryss borta och Coventry har en tendens att spela målsnålt hemma vilket kanske bäddar för en poäng åt båda hållen. 1x räcker långt här.

10) Doncaster-Plymouth 1x
Plymouth är alltid ett vidrigt lag att ha på kupongen. Senaste bortamatchen besegrade man Ipswich och jag tror inte att man vinner på bortaplan två gånger i rad. Det är Doncaster för bra för. Hemmalaget har har haft det lite tufft hemma på senare tid, men man har ställts mot ganska tufft motstånd också – Leicester, Newcastle och Reading bl a. Nu tror jag att man vinner det här. MEN. 62% på hemmaseger är alldeles för mycket enligt min mening. Krysset följer med.

11) Middlesbrough-Crystal P 1
En ganska klar etta tror jag. Två avstängningar i Crystal P mot ett Middlesbrough som inte förlorat hemma sedan Cardiff kom på besök i mitten av december förra året. Crystal P slog visserligen Watford borta senast, men nu är motståndet av en annan kaliber.

12) Peterborough-Newcastle 2
Det här med att aldrig lämna tvåorna ensamma verkar jag ha glömt ganska snabbt. Men här måste jag bara spika Newcastle. 65% på bortaseger är en bra siffra då tabellettan Newcastle är minst två klasser bättre än jumbon Peterborough.

13) Preston-Watford 1x
Ja, det här borde ju bara sluta på ett sätt. Preston har bara förlorat tre matcher hemma samtidigt som Watford vunnit lika många borta. Men jag vågar inte riktigt lämna ettan ensam här. Min erfarenhet av dessa lag är att de beter sig väldigt instabilt och det är ingen omöjlighet att Watford kniper en pinne här. Jag tror på en galen match med många mål. 3-3 säger vi.

Det är bara att packa sololjan och höftskynket, så ses vi på Arlanda på söndag morgon!

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.