Stryktipset, vecka 10 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10

Som ni har väntat. Här är äntligen lösningen på dina pengaproblem. Veckovis kommer kosingen att trilla in på kontot, du kan köpa den där lyxiga ketchupen, plankstek varje dag eller varför inte slå till på de där damaskarna som du tittat på så länge?

Om du följer den här stryktipsbloggen det vill säga.

Men nog om det. Nu kör vi och vi gör det med ett 128-kronorssystem

1) Chelsea-West Ham 1
Flera skador i topplaget. Essien, målvakter x 2 och Joe Cole. Dessutom har Chelsea ett returmöte i CL att tänka på i veckan. OCH så är det ett derby. Gardering, säger ni. Spik, säger jag. Personligen så tycker jag att man överskattar vikten av framtida cupspel – jag bryr mig mer om det är EFTER en viktig cupmatch och att det då kan påverka ligaspelet. Hursomhelst, Chelsea torskade senaste i ligan, och det hemma. 2-4 mot City ni vet. Det kommer inte hända nu, och Drogba som inte nätat på länge kommer inte att gå mållös från den här matchen. Ett West Ham i bättre form kanske hade kunna skrällt. Men inte nu.

2) Birmingham-Everton 2
Everton är snuskigt på gång och man kan få tillbaka den så viktige Cahill och eventuellt målsprutan Saha till denna match. Det i kombination med storform och en stekhet Arteta gör att jag lämnar tvåan allena. Birmingham är lite i gungning och jag tror att man kan få svårt mot ett inspirerat Everton.

3) Bolton-Wigan 1x
En riktigt sömnpiller skulle jag tro och 0-0 ligger inte långt borta. Wigan skrällslog Liverpool senast och Bolton åkte på superdäng mot Sunderland. 10-mannamittfältet i Bolton gör att krysset måste med, men Wigans (i vanliga fall) usla försvar kan inte hålla tätt igen och därför måste ettan med också. Svår match!

4) Burnley-Wolves 1 2
Wolves kan ta det här. Traditionens makt är stor och historiskt sätt har Wolves haft relativt lätt borta mot Burnley, som tar sina poäng på hemmaplan. Naturligtvis måste ettan med på grund av hemmastatistiken för Burnley. Hoppas inte att det blir tillknäppt match på grund av de viktiga poängen som står på spel. Full fart framåt era fula britter. Många mål så ska nog tipset sitta!

5) Stoke-Aston Villa 1x
Stoke är ett jävla krigargäng och ger sig inte i första taget. Man har ett ruggigt hemmafacit om man räknar in både liga och cupspel och förutom förlusten hemma mot Arsenal senast så har man inte torskat hemma sedan slutet på förra året. Jag tror inte att man förlorar två matcher i rad på hemmaplan.

6) Leicester-Cardiff 1
Känns som en stabil etta. 64% streck på hemmalaget tycker jag ändå känns helt ok mot ett Cardiff med mängder av skador och med ett bortaspel som inte imponerat på sista tiden. Leicester är ruggigt stabila, framförallt hemma, och håller riktigt hög klass i sina bästa stunder.

7) Middlesbrough-Newcastle x2
Derby är alltid ett derby. Jag tror starkt på ett kryss här och funderade länge på att lämna det ogarderat, men det finns en stor risk att Newcastle lägger i sin Premier League-växel och då är det kört för Middlesbrough som spelar helt utan självförtroende för tillfället. Men som sagt, derby är ett derby och alla är laddade till tänderna.

8 ) West Bromwich-Blackpool 1
Blackpool är inget dåligt gäng, men det är framförallt hemma som man spelar som mest inspirerat. West Bromwich har lite skadebekymmer efter ett tufft spelschema, men jag tror ändå att man tar det här på ren motivation, då man just nu ligger på direktuppflyttningsplats till Premier League. Får Blackpool allt att stämma så kan man slå alla lag i Championship men förhoppningsvis har man inte en av sina bättre dagar idag.

9) Barnsley-Crystal P 12
Shit vad jag vill ha en helgardering på denna matchen. Men det går inte för sig och då chansar vi med en 12. Hemmalaget är ruggigt instabila och kan både torska och vinna mot samtliga lag i serien, men man kör alltid full fart framåt. Något som kan straffa sig och oavgjorda resultat hör inte till vanligheterna. Dessutom har Crystal P vunnit fler matcher än man förlorat på bortaplan så det finns en ganska stor chans för en skräll här.

10) Preston-Nottingham 1x
Målsnålt att vänta och jag tror att Nottingham är hyfsat nöjt med ett 0-0-resultat. Bortaformen är verkligen usel, samtidigt som hemmaformen är grymt bra. Men jag tror att Nottingham är lite tagen av stundens allvar då man verkligen är nära att knipa någon av kvalplatserna till högsta serien. Dessutom har man aldrig slagit Preston borta. Ett Preston som bara förlorat tre matcher hemma på hela säsongen. 1x räcker långt.

11) Reading-Bristol C 1
Reading är i ruggig form och har 9-1 på sina två senaste hemmamatcher. Kan ju iofs komma en baksmälla nu, men jag tror ändå att man är för bra för Bristol C om man bara håller fokuset. Formkurvan är rakt upp för Reading. Hemmaplan avgör.

12) Sheffield U- QPR 1x
Ännu en knepig match, men Sheffield är urstarka på hemmaplan och stödet från fansen är enormt. Just mot QPR har man spelat många kryssmatcher genom åren och bortalaget kan spela mycket fin fotboll när allt stämmer. Därför garderar jag ettan.

13) Swansea-Sheffield W 1
Sheffield är ett skämt borta samtidigt som Swansea imponerar mer och mer, framförallt defensivt. Om bara Swansea lyckas spräcka Sheffields nolla så tror jag att ettan är given.

Vi ses på Arlanda imorgon då. Glöm inte flipflopsen och solojlan.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.