Stryktipset, vecka 10, 9 mars 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 9 mars 2013

Ruggigt svettig omgång den här veckan, så det är nog bäst att du tar en kopp kaffe till, ytterligare en Red Bull eller knapprar i dig ett par Ipren, för det här kommer att bli jobbigt! R-4-4-144 (12). Kupongen hittar du här.

1. Newcastle – Stoke 1(x)
OBS, spelas söndag. Starkt av Newcastle att greja 0-0 borta mot Etoo och gänget i Anzhi i torsdagens EL-match. Man roterade kraftigt i truppen och även fast man bara avlossade ett skott på boll så har man en bra chans i returen på torsdag. Europa League är säkert trevligt, men att klara sig kvar i ligan bör vara av högsta prio och Newcastle är bara sex poäng från nedflyttning. Stoke är nästan komiskt uselt på bortaplan – man har gjort ETT mål på de sju senaste tävlingsmatcherna borta…fyra av dessa har slutat 0-0. Procenten på ettan är hög.

2. Norwich – Southampton 1
Viktig match i botten av tabellen. Norwich åkte förvisso på en 0-4-torsk på Old Trafford senast, men jag tror inte det sved allt för mycket, United ställde upp med ett bra lag. Hemma är man starkt och man har inte råd att förlora mot Southampton som bara är fem poäng efter Norwich i tabellen och tre poäng ner till Villa under strecket. Två tunga förluster för Southampton på sistone, mot bottenkonkurrenterna Newcastle och QPR. ännu en svidande förlust?

3. QPR – Sunderland 1
Målisen César osäker till spel för QPR (Rob Green är dock ingen dålig ersättare) som tog en viktig seger senast borta mot Southampton och trots att man ligger fortsatt sist i tabellen så har man bara fyra poäng upp till säker mark. Sunderland har fem raka ligamatcher utan vinst och anfallarna Fletcher/Graham har svårt att leverera. Jag är lite inne på att Redknapp & co kommer att greja kontraktet på något sätt. Då måste man vinna sådana här matcher.

4. Reading – Aston Villa 1(x2)
Hua vilket ångestladdat möte! Båda lagen under strecket och i kraftig behov av positiva vindar och tre poäng. Efter en fin period har nu Reading fyra raka torsk och det luktar lite nedflyttning om nykomlingen. Villa har osat nedflyttning redan från säsongens början och har tagit sina poäng mest på grund av Benteke där framme. Jag helar!

5. WBA – Swansea 1(x2)
Två lag som ligger tryggt i mitten av tabellen med ganska långt både till Europaplatserna och till nedflyttningsstrecket. WBA brukar vara svårslaget hemma och får nu tillbaka Lukaku i anfallet (avstängd mot Chelsea). Alltid lurigt att spela emot Swansea, både som lag och som tippare. Med Michu som ständigt orosmoment går ingen säker.

6. Birmingham – Derby 1
Två lag som inte briljerar just nu. Ward osäker till spel för Derby som inte alls får spelet att stämma på bortaplan – EN seger på de tolv senaste försöken. Fördel Birmingham men gardering är att föredra om man har råd. Hyfsad prolle på ettan.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Bolton – Brighton 1(x2)
Två formtoppade lag och en bra chans för Bolton att knapra in på toppen där just Brighton ligger på sista kvalplatsen till Premier League, fem poäng före Bolton. Men Brighton är inget dussingäng utan besitter mycket rutin och stabilitet – kanske krossar man Boltons PL-drömmar nu?

8. Crystal P – Leeds 1(x)
CP-Leeds. Crystal Palaces galna hemmaform håller i sig och man är nu uppe i 18 raka hemmamatcher utan torsk – i veckan krossade man självaste Hull med 4-2. Mina nerver håller dock inte för att singla ettan mot Slamp-Leeds som börjar få lite häng på toppen (sex poäng upp). 1x får det bli än så länge, men jag ska villigt erkänna att jag sneglar lite på tvåan. 🙂

9. Huddersfield – Charlton 1(x)
Två lag med samma poäng (44) med sex poäng ner till nedflyttningsstrecket. Huddersfield är eventuellt stärkt av den viktiga segern senast hemma mot Boro när man vände 0-1 till 2-1 under de sista fem minuterna. Charlton är ett ganska läskigt lag att tippa på – man exploderar lite då och då, ofta genom anfallarenKermorgant som dock är fortsatt avstängd.

10. Leicester – Sheffield W 1
Leicester slåss i toppen av tabellen och Sheffield i botten. Naturligtvis är ettan det mest troliga och är ett givet utgångstecken. Sheffield kan sprattla till ibland, men ett PL-suget Leicester kommer troligtvis vara ett nummer för stort. Leicester räddade poäng mot Leeds i 94:e minuten i förra matchen och har inte råd att tappa poäng i jakten på en Premier League-plats. Om råd kan en skrällgardering vara trevlig. Leroy Lita är giftig i Sheffield.

11. Nottingham – Wolverhampton 1(x)
Forest gör det riktigt bra under Billy Davies som tränare – fyra raka segrar nu. Fortsätter segertrenden nu eller blir det en reaktion på ett motiverat Wolves som slåss i botten? Svårbedömt. Wolves tog sin första seger på 13 matcher senast och kanske är man på väg åt rätt håll. Jag tar med ett kryss.

12. Peterborough – Ipswich 1(x2)
Stearman och Martin avstängda för Ipswich som ställs mot ett segerhungrigt Peterborough som sliter för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Ipswich har en stark defensiv men framförallt borta har offensiven varit trubbig – noll gjorda mål på de tre senaste försöken. Kanske lossnar det nu mot Peterborough som har släppt in hemmamål i elva raka matcher? Jag helar.

13. Watford – Blackpool 1
Härliga Watford som tar vinst efter vinst har en riktigt svårstoppad offensiv och med tanke på att Blackpool har släppt in mål i elva raka bortamatcher och vunnit en av de nio senaste på resande fot, så kan man nog räkna med att älgarna från London kommer att dynga in en balja eller två även nu. Jag har svårt att se hur något lag kan stå emot Watford i nuvarande form. Blackpool är iofs ofta inblandat i tajta matcher och kanske kanske kan man kriga till sig ett kryss. Först och främst: en etta!

Till stryktipskupongen

Packa ångestdämpare och senaste Jean-Claude van Damme-rullen så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Fler tips och annat kul på Facebook.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.