Stryktipset, vecka 9, 2 mars 2013 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 9, 2 mars 2013

Det är fredag och traditionsenligt så kommer här ett stryktipsförslag. Många stora favoriter den här veckan och frågan är i vilka matcher som underdogsen slår till. Jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar.1615,26 indiska rupier kostar det. Eller 192 svenska kronor om ni av någon märklig anledning föredrar den valutan. 😉

Om Stryket inte är något för dig så finns det även en hel del trevliga odds på Lången.

1. Chelsea – WBA 1
West Bromwichs vassaste anfallsvapen heter Lukaku. Men han får inte spela här då han är utlånad från just Chelsea. Ett rejält avbräck för gästerna då han gjort tre av lagets totalt fyra mål i de två senaste matcherna (vinst mot Pool och Sunderland). även hans anfallskollega Long är tveksam till spel. Chelsea tog sig vidare i FA-cupen i veckan efter seger borta mot Boro och på torsdag är det spel i Europa League. Men visst borde man prioritera ligan främst där man slåss med Arsenal om den sista CL-platsen.

2. Everton – Reading 1(x) M
En, två eller alla av de tre inledande matcherna på kupongerna bör garderas om det ska bli några pengar. Och ska jag välja EN så får det nog bli den här fajten. Everton har fem poäng upp till Arsenal på EL-plats och sju poäng upp till Chelsea på CL-plats. Man åkte på en riktig näsbränna senast när man tappade 1-0 till 1-2 borta mot Norwich under de sista fem minuterna. Man kör sällan över motståndet och kanske kanske kan Reading kriga till sig en pinne – man ligger näst sist men har bara en poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket. Pogrebnyak avstängd.

3. Manchester U – Norwich 1
Otroligt viktig drabbning för United på tisdag när man tar möter Real Madrid i CL-returen (1-1 i Madrid). även fast man skulle vila spelare på Norwich så bör man såklart vinna. RvP är tydligen osäker till spel för hemmalaget och frågan är om man riskerar honom inför CL. Lämnar ettan allena tills vidare men avvaktar tills jag ser startelvorna. 80% är högt på ettan.

4. Southampton – QPR 1 (2) M
Fråga: Hur länge ska QPR fortsätta vara komplett värdelöst? Svar: Säsongen ut är jag rädd. Men man har fortfarande chansen med sju poäng upp till säker mark. Och man har även spelarmaterialet för att klara av det…men det har jag ju också sagt sedan säsongen startade. 🙂 Southampton är starkt hemma och med Lambert där framme så går inget lag säkert. QPR måste framåt!

5. Stoke – West Ham 1
Två lag som går trögt just nu och båda börjar närma sig det skräckinjagande kvalstrecket. Vanligtvis känns singelettan given men Stoke övertygar inte, och trots Västra Skinkans usla bortafacit (EN bortapoäng på de nio senaste matcherna!) så sniffar jag lite på en gardering. Dock är ca 30% på krysset inte vidare sexigt och jag avvaktar ett tag till. Noble och Nolan saknas troligtvis för Västra Skinkan.

6. Sunderland – Fulham 1(x)
Sunderlands anfallsduo Fletcher/Graham känns intressant. Inte någon av de två har gjort mål på fyra matcher, men kanske är det dags nu mot Fula Skinkan som kommer, precis som många andra lag, få det svårt på Stadium of Light.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Swansea – Newcastle 1(x2)
Coolt att Swansea tog hem Ligacupen, även fast det inte var helt överraskande att man slog Bradford i finalen. Man ska vara favorit nu, men Newcastle har spelat upp sig och är inte ofarligt. Bortalaget saknar troligtvis mittbacksgiganten Coloccini som åkte på en smäll i senaste matchen mot Southampton. Jag helgarderar troligtvis.

8. Barnsley – Bolton (x)2
Barnsley åkte på en riktig smäll senast när man torskade med 3-5 borta mot Bristol C. Defensivt var det som siffrorna visar en katastrof och man kan få problem mot ett Bolton som börjar visa lite gamla PL-takter – körde över Hull med 4-1 förra helgen och slog Peterborough i veckan. Boltons vasse anfallare Craig Davies gick just från Barnsley under januarifönstret och mycket fokus ligger på honom. Jag väljer bort ettan.

9. Blackburn – Peterborough 1 (2) M
Rovers befogad favorit, men frågan är om inte procenten är lite väl hög på ettan. Många skador i hemmalaget och mot ett bottenplacerat Peterborough som desperat jagar poäng. Skrälltvåan tycker jag känns lite kul då Peterborough har ställt till det borta mot flera topplag – vinst mot Hull och Cardiff bl a. Jag hoppas att procenten på tvåan ska sjunka så spela INTE som jag! 🙂

10. Charlton – Burnley (1x)2
Anfallaren Kermorgant avstängd för Charlton vilket är ett ordentligt avbräck. Burnley har förvisso lirat sex raka matcher utan att vinna, men man har blivit långt ifrån utspelat. Charlton har en seger på de åtta senaste hemmamatcherna och jag tror att Burnley har en bra chans till att ta poäng. Chansar eventuellt bort ettan. Bara detaljer kvar till att svenske Kacaniklic skriver på ett lånekontrakt med Burnley.

11. Hull – Birmingham 1
Hull lär vara ordentligt revanschsuget efter att man körts över av Bolton senast (1-4). Man slåss primärt med Watford om den andra PL-platsen bakom Cardiff. Hemma är man bättre och Birmingham kommer att få det kämpigt, speciellt då man har anfallaren Marlon King skadad. Dock svårt att helt räkna bort Birmingham som precis som Hull ofta är inbladat i tajta matcher. Ett lyxkryss behöver inte vara bortkastat.

12. Ipswich – Leicester (1x)2
Ipswich offensiva spel lämnar mycket att önska då man mäktat med ETT mål framåt på de fyra senaste matchen. Leicester tog en övertygade seger mot Blackburn senast (3-0) och spelade riktigt bra. Något liknande mot Ipswich så åker man hem med tre viktiga pinnar i jakten på kvalplats till Premier League. Men att förlita sig på Leicester-vinst brukar ofta sluta i att jag kastar ut teven från balkongen så jag helar.

13. Middlesbrough – Cardiff (x)2
Att Middlesbrough ligger så högt upp tabellen som man gör beror i stort sett bara på ett bra hemmaspel. Borta är man nämligen inget vidare. Fortfarande en hel del skador hos hemmalaget och frågan är om man räcker till mot seriesuveränen Cardiff. Helgardering om ni har råd.

Veckans kupong hittar ni här.

Packa blöjor och en bag-in-box så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se
Fler tips på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.